Kindvriendelijke stranden Mallorca | 7x tips

Ga je met je kinderen naar Mallorca, dan denk je aan het strand. Zeker in de zomer! Ik was er in de winter en zelfs toen was het aangenaam weer. Niet goed genoeg om op het strand te liggen maar wel om over het strand te wandelen en te picknicken. Wij hebben een aantal stranden ontdekt. Via Twitter kwam ik een moeder tegen die zeker drie keer per jaar op Mallorca is. Met haar maakte ik een overzicht van kindvriendelijke stranden Mallorca.

Kindvriendelijke stranden Mallorca

Cala Mesquida

Dit is het strand voor mij en mijn gezin omdat het nog niet zo bekend is en je kan er windsurfen. Wij zijn gek op windsurfen en als het even kan zoeken we een vakantieplek op waar je kan windsurfen. Als je aankomt rijden zie je eerst de duinen, wat mij altijd een goed gevoel geeft. Bij het strand zijn een aantal restaurants en je kan ligbedden huren. Omdat je er zo goed kan windsurfen moet je rekening houden met de wind: die is er meer dan op andere stranden.

Cala Lombards

Het strand Cala Lombards, in het zuidoosten van Mallorca, wordt gezien als het mooiste strand van het eiland. Het strand ligt in een baai, het water is ontzettend blauw en ondiep. Hierdoor kun je er prima met je kinderen terecht. Leuk voor oudere kinderen en de ouders is dat je bij dit strand goed kan snorkelen. Er zijn strandbedjes te huur.

Cala d’Or

In de buurt van het strand Cala Lombards ligt het kindvriendelijke strand Cala d’Or. Het strand van Cala d’Or is een lang zandstrand. De zee is vrij rustig en er zijn douches en toiletten op het strand. Hierdoor is dit een geschikt strand om met je gezin heen te gaan.

Es Trenc

Es Trenc is een parel: een kindvriendelijk, lang strand met prachtig wit zand. Er zijn een aantal restaurants op het strand. Een gedeelte van dit strand is naaktstrand trouwens. (Google Maps)

Paguera

Het plaatsje Paguera heeft een aantal stranden. Wij waren in december bij deze stranden en het viel ons op dat het hele grote, mooie stranden zijn. Maar het is wel een plek voor massatoerisme: het stadje zag eruit alsof er in de zomer heel veel toeristen komen. Rondom de baai zijn veel hotels gebouwd.

Dit strand is kindvriendelijk omdat er strandwachten zijn, het water loopt rustig af en er zijn heel wat speeltuintjes te vinden bij deze stranden. De stranden bij Paguera staan bekend als Cala Fornells, Romana en Tora.

Stedentrip naar Mallorca

Port d’Alcúdia

Het strand in de buurt van het mooie dorp Alcúdia en het was ook weer zo’n verrassing: het is een heel lang strand. In tegenstelling tot Paguera kwam het iets minder over als massatoerisme. Wel zullen er in de zomer heel wat toeristen op dit strand afkomen. Rond dit strand waren ook speeltuinen te vinden. Het water loopt langzaam af en de zee is rustig.

Playa de Palma

Naast Palma de Mallorca, de hoofdstad van Palma, ligt een lang strand. Dit strand is heel erg toeristisch en tijdens de zomermaanden is het erg vol. Toch is het ook een leuke plek om heen te gaan vanwege alle faciliteiten op het strand. Er zijn restaurants en winkels. Ook is het aquarium van Palma langs de boulevard te vinden. Je kan een fiets met kinderzitje huren in Palma en naar dit strand fietsen!

Wat zijn jouw favoriete kindvriendelijke stranden Mallorca?

2 Comments
  1. Michael zegt

    Cali Pi in het zuiden van Mallorca!

    1. karlien zegt

      Dank voor de tip!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.