Zutphen met kinderen | 7x Kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Zutphen met kinderen? Wij vroegen ons dat ook af en delen enkele leuke tips voor kinderactiviteiten en uitjes in Zuthphen.

Zutphen is een mooie stad met historische panden, hofjes en allerlei leuke mogelijkheden voor activiteiten. Het is een Hanzestad aan de IJssel ligt in de provincie Gelderland, naast de Veluwe en de Achterhoek? Je combineert een dagje stad gemakkelijk met wandelen in de natuur. 

Doen in Zutphen met kinderen

Wil je de stad met de kinderen op een leuke manier ontdekken? Dan is Schatzoeken met Jan en Jutte een optie. Terwijl je zoekt naar de schat ontdek je de geschiedenis van de stad op een leuke manier!

En wil je Zutphen van bovenaf bekijken, dan is het een aanrader om de Wijnhuistoren te beklimmen. De Wijnhuistoren op de Groenmarkt in Zutphen is elke donderdag tot en met zondag gratis te beklimmen. Bekijk de details.

Museumwinkel het Snoepje 

Snoep en kinderen: dat gaat hand in hand. Een museumwinkel bezoeken zal dan niet zo’n probleem gaan opleveren als het thema snoep is. Dit winkeltje is gevestigd in het hart van het oude centrum, aan het Ravenstraatje 3. Je vindt er zo’n 300 soorten snoep, van Oudhollands tot internationale lekkernijen.

op pad met kids

Het Volkshuis

Het Volkshuis is het oudste koffiehuis van Nederland. In dit koffiehuis wordt nog steeds geen alcohol geschonken en de sociale component staat hier voorop.

Stedelijk Museum Zutphen

Het Stedelijk Museum van Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van Zutphen en de Graafschap in beeld brengt. Er is een vaste en een tijdelijke collectie. De aanval door Vikingen in 882 wordt als een crimescene getoond. Dit museum is leuk om met de kinderen te bezoeken omdat er gratis speurtochten worden aangeboden en er zijn geregeld workshops te doen.

Zutphen met kinderen

Museum Henriette Polak

Het Museum Henriette Polak is hét museum voor modern-klassieke schilder- en beeldhouwkunst in Nederland. Er zijn vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Voor kinderen zijn hier ook geregeld activiteiten en er is een speurtocht, dat is ‘Een koffer vol kunst’. Dit is een creatieve speurtocht van Museum Henriette Polak. Kinderen krijgen bij de balie een koffertje met een boekje met allerlei activiteiten die ze in het museum kunnen doen.

Bibliotheek Zutphen

De bibliotheek is gevestigd in een prachtige kloosterkerk. Ga zeker even naar binnen in de Broederenkerk. Er is hier een leescafé met koffiecorner en voor kleintjes zijn er vaak leuke hoekjes gemaakt waar ze even kunnen spelen.

Museum Erve Eme Zutphen

Op zondagmiddag is dit museum geopend van 13:00 tot 17:00. Je ontdekt hier hoe het leven in 700 na Christus ongeveer moet zijn geweest. Voor een klein bedrag ontdek je hoe het leven was en je mag bij bepaalde activiteiten meehelpen.

Hof van Eckberge

Het Hof van Eckberge ligt buiten Zutphen, maar is te leuk om niet te noemen. Het is een kindvriendelijk restaurant met binnen- en buitenspeeltuin. Daarnaast is er een kleine dierentuin met kinderboerderij en er is een belevingspark met bowlen en lasergamen.

Zutphen met kinderen | Overnachten

Maak je er een stedentrip Zutphen met kinderen van? Dan zijn dit aanraders om te overnachten met de kinderen:

  • Stayokay Gorssel ligt bij Deventer. Je verblijft in een familiekamer. Het hostel is gevestigd in een Noorse jachthuis in de groene Achterhoek. Deze keten is ingericht op gezinnen.

Verder lezen? Bekijk dan onze ideeën voor Twente met kids, een vakantie Nederland met gezin of een stedentrip Nederland.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.