Sevilla met kinderen | 20 Uitjes

De stad Sevilla is fantastisch, met de vele mooie bezienswaardigheden en cultuur. Maar is een stedentrip Sevilla met kinderen een aanrader? Wij waren in deze Spaanse stad met onze kinderen en zijn enthousiast teruggekomen. Hier lees je daarom onze tips voor Sevilla, met bezienswaardigheden en leuke uitjes.

Is Sevilla met kinderen leuk om te bezoeken? Nadat wij twee dagen doorbrachten in de stad, waarvan één dag met een totaal van 25.000 stappen, zeggen wij heel hard JA! Tijdens het plannen van onze roadtrip door Portugal kwamen we erachter dat Sevilla niet al te ver over de grens tussen Spanje en Portugal ligt. Deze stad stond hoog op onze lijst om eens te bezoeken, dus we moesten erheen. Zo werd onze roadtrip door Portugal een roadtrip Spanje en Portugal.

Waarom naar Sevilla met kinderen?

Wat een toffe, kunstzinnige, creatieve, mooie en leuke stad is dit! Compact, dus je kan de afstanden tussen activiteiten goed overbruggen met kinderen. Overzichtelijk, veel leuke restaurants, genoeg speeltuinen, kunst, musea, een aquarium. Wat heeft deze stad veel te bieden! Wij zijn dus fan van Sevilla. Enorm fan, ik wil absoluut vaker naar deze stad voor een stedentrip met kinderen. In de zomermaanden raad ik een bezoek wel af, de temperaturen lopen dan hoog op!

Hoe ontdek je Sevilla?

Dé manier is per paard en wagen! De prijzen zijn vastgelegd, dus onderhandelen is niet nodig.

Wij hebben de stad wandelend verkend, je kan ook in de Hop on Bus stappen. Je kan de stad trouwens ook op de fiets verkennen, via Bajabikes kan je online je fietsen huren.

Je kan een boottocht maken op de rivier de Guadalquivi, om de stad op een andere manier te zien. Langs de rivier is een boulevard en wij vonden het erg fijn om hierlangs te wandelen.

Sevilla met kinderen stedentrip

Bezienswaardigheden Sevilla met kinderen

Goed, tijd om het te hebben over wat je doet in deze stad! Hieronder deel ik uitgebreid welke activiteiten en bezienswaardigheden wij bezochten in Sevilla met de kinderen. Daarna geef ik nog een aantal tips voor leuke kinderactiviteiten. Ook tip ik leuke roadtrip ideeën vanaf Sevilla met kinderen en deel ik mooie, kindvriendelijke accommodaties in Sevilla.

Real Alcázar

Maak tijd om het koninklijk paleis Real Alcázar te bezoeken, met de prachtige Moorse mozaïektegels! Wij hebben helaas alleen de buitenkant gezien, omdat we tijdens de korte stedentrip door de stad renden en uiteindelijk iets te laat voor de entree stonden. Het Real Alcazar is een Moors kasteel dat zeker een bezoek waard is. Er zijn prachtige kleuren en leuk is ook de diversiteit van bouwstijlen. Wij waren helaas (in de winter) net te laat om naar binnen te gaan. Bekijk de info over het Real Alcazar op deze site over Sevilla.

Sevilla met kinderen

Aquarium Sevilla

Wij begonnen ons bezoek aan Sevilla in het aquarium van Sevilla. Dit ging om 10:00 open en we stonden ook precies op dat moment voor de deur. Achteraf bleek dat ook ideaal: toen wij net binnen waren was het nog heel rustig. Twee uur later, na het bezoek, zaten we aan de koffie in het restaurant en inmiddels stond er een lange rij voor de deur.

Het aquarium bestaat uit twee verdiepingen, je bent er ongeveer 1 – 2 uur zoet. Hoeveel tijd je kwijt bent hangt natuurlijk af van de interesse van je kinderen. Wat ik heel erg mooi vond was het grote aquarium. Toen was er waren was het nog heel rustig en we zaten op de tribune in alle rust te kijken naar de vissen. Later werd het drukker en dan is er wat meer chaos, het kijken blijft evengoed mooi.

Wat we ook heel mooi vonden waren de kwallen en de koepelgangen. Al met al zeker een aanrader, ik zou alleen niet gaan als ik slechts een middag naar Sevilla met kinderen zou gaan. Daarvoor is de stad veel te mooi. (Website)

aquarium Sevilla
aquarium Sevilla

Maria Luisa Park

Het Maria Luisa Park is een groot stadspark. Op diverse plekken kom je fonteinen tegen. Ook voor kinderen is het park fijn: op diverse plekken kunnen ze spelen. Of huur een vierwielfiets en ontdek op die manier het park.

Leuk was de waterval en ook het heuveltje erachter waar je op kon klimmen via een trap. We hebben hier een tijdje gezeten en rondgekeken. Het Maria Luisa Park biedt rust en schaduw na een dag rondlopen door Sevilla met kinderen.

Maria Luisa Park Sevilla
Maria Luisa Park Sevilla

Plaza de España

Vanaf het Maria Luisa Park loop je zo door naar het bekendste plein van Spanje. Plaza de España is prachtig! Zo eenvoudig is het eigenlijk. Er is op dit plein zoveel te zien dat je er met gemak een dag rond kan wandelen. De details zijn schitterend!

Dit plein is gebouwd in de vorm van een grote, halve cirkel. Midden op het plein is een fontein, erachter staat een gebouw. Heel erg mooi vond ik de tegelmozaïeken. Dit zijn fresco’s waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld in azulejo’s (typische Andalusische tegeltjes). bron

Sevilla Plaza Espana tegelmozaiek

De kinderen vonden de stenen en kleuren erg mooi. Meer indruk nog maakten de straatartiesten. Er was een flamingo optreden waar we een tijd naar zaten te kijken. En ook bij de andere straatartiesten op het plein bleven ze lang staan.

Je kan roeien bij Plaza de España. Het ziet er vooral heel grappig uit: toeristen die met moeite in een bootje stappen en vervolgens ook nog moeten gaan roeien. De afstand die je aflegt is heel klein overigens.

Sevilla kinderen
Sevilla kinderen

Torre del Oro

De Torre del Oro, de gouden toren, is gebouwd in de dertiende eeuw. Deze toren maakte ooit deel uit van de stadswallen. Deze toren is een van de bekendere bezienswaardigheden van de stad.

Je kan de toren in: bovenin is een klein maritiem museum gevestigd.

Torre del Oro

Plaza de Toros

De Plaza de Toros, of de Plaza De Toros De La Maestranza, is een van de grootste arena’s in Spanje voor het stierenvechten. Op maandagen, vanaf 15:00, is de toegang gratis.

Wij hebben het gebouw van de buitenkant bekeken en zijn binnen langs de ingang gewandeld, door een lange gang. De rij was zo groot dat we geen zin hadden om aan te sluiten.

Plaza De Toros De La Maestranza

Metropol Parasol

Vanaf Plaza De Toros wandelen we door naar het Metropol Parasol, de verste plek in de stad die we aandoen ten opzicht van waar wij overnachten. Het is leuk om door de stad te wandelen, we komen door smalle straten en zien gezellige pleintjes. Onderweg leggen we de kinderen uit dat we op hoogte gaan wandelen. Zeker de oudste ziet daar wat tegenop, maar we besluiten alsnog te gaan.

Het Metropol Parasol is een opmerkelijk, houten bouwwerk. Het was bedoeld om dit deel van de stad nieuw leven in te blazen. Bovenop het bouwwerk kan je wandelen. Maar eronder is een speeltuin en in de winter een schaatsbaan. Ook is er een archeologisch museum en een boerenmarkt.

De angst van de oudste is al snel vergeten als ze op het gebouw staat: wat is dit leuk! De kinderen wandelen ronde na ronde. Wij doen het iets rustiger aan en genieten van de uitzichten over Sevilla.

Metropol Parasol
Metropol Parasol

Palacio de las Duenas

De volgende plek die we in Sevilla met kinderen willen bezoeken is het Palacio de las Duenas. Dit ligt in de buurt van het Metropol Parasol.

Het is een paleis uit de vijftiende eeuw, dat in het centrum ergens in een straatje te vinden is. Een bijzondere plek voor zo’n mooi gebouw. Vooral vanwege de mooie tuinen wil je hieraan een bezoek brengen. Het is helaas al laat op de dag en we vinden het zonde om entree te betalen voor zo’n kort bezoek.

Sevilla met kinderen

Koekjes uit het klooster

Een van de activiteiten waar de kinderen naar uitkeken was het halen van koekjes. Bij diverse convents in Sevilla kan je koekjes halen. Wij waren op zoek naar een plek en liepen bij toeval tegen een andere plek aan. Het idee is simpel: je bestelt via een draailuik koekjes of andere zoetigheden. Je legt het geld neer en even later krijg je de zoetigheden.

De prijslijst hangt naast het luik en het kan geen kwaad als je een paar woorden Spaans spreekt.

Koekjes halen Sevilla
Koekjes halen

Kathedraal

Als je in Sevilla met kinderen bent dan mag een bezoek aan de kathedraal niet missen. Het is een van de grootste kerkgebouwen van Europa en het is de grootste gotische kathedraal ter wereld. Op zondag bezoek je de kerk gratis.

  • Bezoek ook de Giralda toren, die is zonder trappen want zo kon de meuzzin de toren per paard beklimmen.
  • Je kan ook de kathedraal van boven bekijken, dat gaat wel onder leiding van een gids.
  • De kathedraal staat, net als Real Alcázar en Archivo General de Indias, aan het Plaza del Triunfo.
Kathedraal
Real Alcazar

Uitjes en kinderactiviteiten Sevilla met kinderen

Wetenschapsmuseum

We bezochten ook het wetenschapsmuseum in Sevilla met kinderen. De toegangsprijs is laag, de reviews waren wisselend. En dat wisselende, dat was ook onze ervaring. Het gebouw is groot en er zijn een aantal tentoonstellingen. Wij hadden mazzel met de gif tentoonstelling. Zo waren er slangen te zien en ook was er een uitstalling van allerlei soorten gif. De tentoonstelling beneden (over stenen/mineralen) en die boven (het leek een beurs vanwege alle witte schermen) waren niet interessant. (Website)

Tijdens onze stedentrip Sevilla met kinderen hebben we helaas niet alles kunnen doen. Dit zijn nog een paar leuke activiteiten in de stad.

Flamenco show en museum

Een Flamenco show mag eigenlijk niet missen als je in de stad bent. Wij genoten van een prachtig optreden op het Plaza de España. Je kan ook naar het Flamenco museum gaan, waar je naast wat wetenswaardigheden over deze dans ook een mooi optreden ziet!

Pretpark Isla Magica

Het Isla Magica is het pretpark van de stad! Met allerlei attracties waaronder achtbanen, maar er is ook een waterpark. Het pretpark is in de wintermaanden dicht, dus wij konden er niet heen in januari. De Hop On Hop Off bus heeft hier ook een stop, dus als je met pubers bent kan je eventueel zelf de stad in terwijl je kinderen in het pretpark zijn. Het pretpark is trouwens gebouwd op een deel van het EXPO 92 terrein.

Waterpark

Is het erg warm? Het waterpark Aquopolis biedt dan zeker wat verkoeling. Met een speciaal gedeelte voor kleine kinderen, golven, heel veel glijbanen en ziplinen ben je hier zo een middag zoet.

Meer activiteiten bij Sevilla

De Past View Tour brengt de geschiedenis van Sevilla op een interessante manier tot leven. Via 3D en Virtual Reality komen de kinderen onder andere in aanraking met Christopher Columbus.

Als je naar de dierentuin wilt dan kan dat, maar je moet er wel de stad voor uit. Ongeveer 30 kilometer boven de stad vind je het MundoPark, de dierentuin van Sevilla.

Parque Aventura ligt ook ten noorden van Sevilla. Hier kan je diverse routes volgen, waarbij je klimt en klautert.

Ook het Scheepvaartmuseum is leuk om te bezoeken met kinderen. Spelenderwijs leren en de vuurtoren beklimmen kan hier onder andere.

Koffie, ijsjes en kindvriendelijke restaurants in Sevilla

Tijdens een stedentrip met kinderen halen wij vaak brood, water, koekjes, en fruit in een supermarkt. De kinderen hebben veel honger en iedere keer een restaurant ingaan wordt al snel duur.

Koffie

Maar koffie halen we graag bij een speciaalzaak. In Sevilla zijn we een paar hele goede barretjes tegengekomen.

  • Torch Coffee Roasters (Ave. Paseo de las Delicias): hier dronken we goede koffie en we aten een taartje. Niet heel goedkoop, wel het geld waard.
  • Virgin Coffee (Calle Regina 1): dit is super koffie. Het is een mini koffiezaakje. Echt mini. Aan een leuk plein net achter het Metropol vind je deze. Wij dronken de koffie op het plein terwijl de kinderen speelden.

Koekjes

Net voorbij Virgin Coffee kan je ontzettend lekkere koekjes halen bij Dulce Regina (Calle Regina 15). Ook weer een klein zaakje, maar zeker de moeite waard om even te stoppen.

IJsjes

Heb je zin in een ijsje, ga dan naar een heladerias, dat is een echte ijszaak. Bijvoorbeeld die van Rayas (1 Calle Almirante Apodaca) of de Italiaanse ijsjes van Freskura (4 Calle Vulcano). En bekijk hier een Engelstalig overzicht van een local over leuke ijszaken. En klik gerust door, zij is een moeder die in Sevilla woont en heeft nog veel meer leuke tips voor Sevilla met kinderen!

Pizzeria

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurant? Wij waren van plan om bij een pizzeria te eten (Pizzeria L’Oca Giuliva) maar de oven was die avond helaas stuk. Daarom zijn we terecht gekomen bij Sloppy Joe’s voor pizza en hamburgers, in de buurt van ons huis.

Speeltuinen Sevilla met kinderen

Wij overnachtten in een appartement in de buurt van de brug Puente de los Remedios. ‘s Ochtends kwamen we daar direct een vrij grote speeltuin tegen. We hadden de kinderen beloofd dat we daar aan het eind van de dag nog zouden spelen.

Maar we wisten toen nog niet dat je op heel veel plekken in de stad speeltuinen tegenkomt. Veel meer dan in bijvoorbeeld Malaga, waar we later in de vakantie heengereden zijn.

In het Parque de los Descubrimientos is een groot piratenschip. En in het Metropol Parasol vind je ook een leuk speeltuintje. Toen wij er in de wintermaanden waren was hier ook een ijsbaan en er stonden allerlei kraampjes.

speeltuin Sevilla

Dagje weg rondom Sevilla

Als je naar Sevilla gaat dan is het eigenlijk zonde om het bij een stedentrip te laten. De omgeving van de stad, en heel Andalusië, is zo mooi. Dat wil je echt niet missen. Verleng je stedentrip door met een auto nog een aantal dagen (of weken) op pad te gaan.

Wij bezochten de omgeving van Sevilla en hadden spijt dat we het bij 5 dagen moesten laten. Tijdens een vakantie of rondreis van 2 of 3 weken kan je nog zoveel meer zien van Andalusië. Deze streek biedt een combinatie van cultuur, stranden, berggebieden en natuurparken. Maar er zijn ook veel attractieparken en outdoor activiteiten.

Wij bezochten Malaga, Cadiz, Ronda, Badajoz en het berggebied Torcal de Antequera tijdens onze rondreis door Spanje.

Stedentrip Sevilla met kinderen

De snelste manier om naar Sevilla te gaan is met het vliegtuig. Boek vliegtickets bij Skyscanner, zij vergelijken prijzen van alle maatschappijen.

Voor onze roadtrip in de omgeving van Sevilla huurden wij een auto via Sunny Cars, met het all-in concept. En echt, dat is prettig! In plaats van extra kosten achteraf betalen en heel veel vragen over verzekeringen beantwoorden, konden we de auto ophalen en we reden weg.

Het aantal kilometers dat je mag rijden is onbeperkt. Heel erg fijn, want het is jammer als je tijdens een roadtrip wordt beperkt omdat je anders het aantal kilometers overschrijdt. We hoefden ook niet te betalen voor een extra bestuurder.

Kindvriendelijk overnachten

Als je naar Sevilla met kinderen gaat dan zoek je naar een kindvriendelijke accommodatie. Een aantal aanraders in de stad:

Melia Lebreros

Pakketreizen Sevilla – vlucht en hotel

Bij het hotel Melia Lebreros geniet je van een groot zwembad op het dakterras. Bijkomen van een dag in Sevilla doe je op de ligbedden. Dit hotel scoort een 9 op kindvriendelijkheid!

  • Start de dag met een top ontbijt
  • Loungen bij het zwembad
  • Heerlijk groot terras

Hoe ontdek je Sevilla met kinderen

Wij zijn gek op wandelen en de kinderen gaan sinds ze heel klein zijn mee tijdens lange wandelingen. Eerst in de kinderwagen en de draagzak, later gingen ze steeds meer stukken lopen. Inmiddels (4 & 6 jaar) kunnen ze over een hele dag 15 – 20 kilometer lopen. Dan houden we wel vaak pauze.

In Sevilla hebben we daarom alles gewandeld met de kinderen. Omdat Sevilla een compact centrum heeft was dit goed te doen. Daarnaast gaan we rond 9.30 op pad en om 20.00 komen we weer eens terug. Dan heb je heel wat uren om de afstand in te lopen.

Toen we door het park wandelden kwamen we allerlei paardenkoetsen tegen. We dachten dat je daarmee het park kon verkennen. Maar al snel bleek dat we het mis hadden. Met paard en wagen kan je de stad verkennen! Een hele leuke manier om van A naar B te gaan in Sevilla is met de koets.

wandelen door Sevilla

Meer lezen?

Dat was het, de uitgebreide gids over Sevilla met kinderen. Wij raden deze kunstzinnige, mooie en afwisselende stad absoluut aan voor een stedentrip met kinderen.

Sevilla
Sevilla

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën