11x Ronda met kinderen | Uitjes & overnachten

0

Ronda met kinderen in Andalusië, is dat leuk om te bezoeken? Wij waren er en delen wat er te doen is en of deze plaats een bezoek waard is.

Wij bezochten Ronda met kinderen tijdens onze rondreis door Andalusië en Portugal. Vanaf Malaga reden we via Marbella naar Ronda (A397), wat een beetje om is. Voordeel van deze route is dat die mooier is dan de directe route tussen Malaga en Ronda.

Van Malaga direct naar Ronda rijden duurt ongeveer 1:40 uur. Via Marbella rijd je er in ongeveer 2 uur heen. Je kan Ronda als een dagtrip vanuit Malaga bezoeken. Wij hebben er overnacht en reden daarna door naar Cadiz.

Ronda met kinderen

Ronda met kinderen

Ronda is bekend door de bijzondere ligging. De stad bestaat uit twee delen en daartussen is een diepe kloof: de Tajo de Ronda. De stad bestaat uit Ciudad Vella en Mercado. De kloof is op bepaalde stukken meer dan 100 meter diep.

Ronda staat vooral bekend om de brug: Puente Nuevo. Sterker nog, dit is een van de bekendste bouwwerken van het land. Deze brug redt de 90 meter hoogte net niet. Onze eerste stop in Ronda met kinderen is daarom het bezoeken van de brug. En inderdaad, de brug is fantastisch en de uitzichten zijn schitterend. Wij besluiten om een stuk te gaan wandelen.

Ronda fietstour

Als je Ronda op een leuke manier wilt ontdekken, dan kan dat op de fiets! Via Bajabikes ga je mee op een fietstour van 2,5 uur. De gids neemt je tijdens zijn verhaal mee langs prachtige bezienswaardigheden door het niet toeristische deel van de stad. Na afloop van deze fietstour heb je echt het gevoel Ronda goed te kennen en kun je zelf het historische centrum ontdekken.

  • Kinderfietsen: v.a. 12 jaar
  • Elektrische fiets: vooraf boeken, toeslag €15.
Ronda met kinderen

Wandelen door Ronda met kinderen

We lopen over de Puente Nuevo richting het Mirador puente nuevo de Ronda. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de brug (zie de foto boven het artikel). Omdat de weg op sommige plekken wordt hersteld kunnen we helaas niet verder wandelen aan deze kant. Daarom wandelen we terug omhoog, weer richting de Puento Nuevo. Als je niet kijkt in de richting van het ravijn, maar de andere kant op, dan zie je andere wandelstukken.

Wij zijn in die richting gegaan. Leuk, want je begint met dwalen door kleine straatjes. En je bent gelijk op een veel rustiger stuk. Vooral het stuk bij de Puento Nuevo is ontzettend toeristisch.

Ronda het witte dorp

Jardines de Cuenca

Wandel je verder dan kom je bij de Jardines de Cuenca. Deze tuinen liggen tegen de wallen van Ronda aan, over verschillende niveaus. De uitzichten zijn prachtig. De tuinen zelf zijn in het voorjaar en de zomer waarschijnlijk veel interessanter dan in januari, toen wij er waren.

We wandelen verder en we komen langs allerlei oudere gebouwen en leuke straatjes. Uiteindelijk eindigen we bij de Ruinas de la Alcazaba.

Het is ontzettend leuk om door dit deel van Ronda met kinderen te wandelen. Vervolgens wandelen we terug naar het centrum.

Ronda

Stierenvechtersarena

Vanaf de Puente Nuevo lopen we richting het stadspark, het Alameda del Tajo. Al vrij snel wandel je dan langs de Plaza de Toros, de stierenvechtersarena. Na een dag wandelen door Ronda hadden de kinderen geen zin meer om binnen te kijken (de speeltuin wachtte).

speeltuin Ronda

Stadspark met speeltuin

Direct naast de stierenvechtersarena ligt het stadspark, het Alameda del Tajo. Wandel door het park en geniet ondertussen van de uitzichten op de omgeving. Aan het eind van het stadspark zijn toiletten en, belangrijker voor gezinnen, er is hier een speeltuin!

Ronda met gezin

Overnachten in Ronda met kinderen

Je kan een dagtrip maken vanaf bijvoorbeeld Malaga of Marbella naar Ronda. Een andere optie is dat je tijdens je rondreis door Andalusië met kinderen overnacht in Ronda.

#1 Rual Amanecer biedt accommodatie met 1 slaapkamer, uitzicht op de stad en een balkon op ongeveer 500 meter van Iglesia de Santa María la Mayor. 

#2 Hostal Rural Venta La Vega heeft een zomerzwembad, gratis WiFi en een traditioneel bar-restaurant, op 15 minuten rijden van Ronda. Er zijn appartementen met meerdere slaapkamers.

Meer informatie over Ronda en omgeving

Dit artikel heeft een overzicht van bezienswaardigheden in Ronda, met duidelijke uitleg en goede foto’s.

Combineer je bezoek aan Ronda eventueel met een bezoek aan Zahara de la Sierra, want dit dorpje wil je eigenlijk niet missen. Je rijdt er in ongeveer 45 minuten heen. Dit is een van de mooiste witte dorpjes van Andalusië en het ligt aan het Zahara-El Gastor waterreservoir. Er is een strandje en je kan erin zwemmen. Bovenaan het dorp ligt een kasteel en het centrum is UNESCO werelderfgoed. Wij hebben er veel spijt van dat we doorgereden zijn.

Lees ooktips voor Spanje en de tips voor de Algarve

Ronda met kind
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.