Monnickendam strand: het Hemmeland (Alle info + restaurants!)

Of het nou lente, zomer, herfst of winter is, iedere week ben ik wel een keer met mijn kinderen op het Hemmeland in Monnickendam. Zolang het niet al te hard regent of stormt, kan je mij hier met mijn kinderen vinden. Het Hemmeland is een recreatiegebied in Monnickendam. Monnickendam strand en natuur, een heerlijke combinatie.

Even de pluspunten op een rij:

  • Het is gratis toegankelijk
  • Er zijn meerdere strandjes.
  • Je kan er windsurfen (wel eigen spullen meenemen).
  • Er is een apart hondenstrandje.
  • Je kan er gratis parkeren.
  • Er zijn wat speeltoestellen.
  • Het water loopt langzaam af.
  • Er is een restaurant met in de zomermaanden een snackbar.
  • Je mag er BBQ-en

Ga je naar Monnickendam strand, dan wil je ook de nieuwe strandtent Strandvier bezoeken!

Monnickendam strand, het Hemmeland

Op de website las ikeerder de volgende informatie: ‘Het recreatiegebied Hemmeland is voor iedereen gratis toegankelijk, die lekker een dagje weg wil om te genieten van natuur en water. Als u tussen de “Waterlandse Zeedijk” doorgaat, ziet u direct al wat groen aan uw rechterzijde. Dit is de ingang van het gebied, waar u tevens gratis uw auto kwijt kunt. Een plattegrond bij de ingang wijst u verder de weg.’

IMG_20160704_165423

Monnickendam strand met kinderen

Hierboven schreef ik al dat ik in zowel de zomer als de winter graag bij deze strandjes kom. Het is dichtbij, rustig en je hebt alle ruimte om je kinderen (en jezelf) uit te laten waaien. Als kind kwam ik hier graag in de zomer: heerlijk hele dagen zwemmen. Met kleine kinderen die nog niet kunnen zwemmen, kom ik hier met name in de seizoenen waarin je niet direct gaat zwemmen. Over een aantal jaar zullen we hier vast en zeker wel op zomerse dagen te vinden zijn.

IMG_20160720_092118

Het recreatiegebied is vrij groot. Je hebt een aantal grotere stranden, en een paar hele kleintjes. Achterin het gebied is een plaats waar de honden het water in mogen. Daarnaast vind je schommels en een kabelbaan. Voor de enthousiasteling is er een parcours van 2000 meter, zodat je je rondetijden goed kan meten.

Monnickendam strand

Restaurant Hemmeland: Mirror Paviljoen en Strandvier.

Op het Hemmeland is een restaurant: het Mirror paviljoen. Op mooie lente- en herfstdagen zitten wij hier graag op het terras. Je kijkt uit over het water, ziet Marken liggen en je zit redelijk beschut in de zon. Je kan er lunchen en dineren, of natuurlijk wat drinken.

Naast het restaurant is een enorm grasveld, waar de kinderen rennen totdat de drankjes op tafel staan. Een kinderstoel is aanwezig en ook kan je een bal lenen.

Wandelen over het Hemmeland

Het Hemmeland is meer dan alleen op het strand liggen en in het water spelen. Je hebt ook een wandelroute door dit recreatiegebied. De wandelroute maakt onderdeel uit van het Wandelnetwerk Noord-Holland die onder andere door de mooie binnenstad van Monnickendam gaat.

Vlakbij het Hemmeland ligt de Jachthaven (ook met een leuke speeltuin voor kleine kinderen) en er is een zeilschool in de buurt. Een van de strandjes van het Hemmeland staat bekend als het surfstrandje. Op Monnickendam Strand is meer dan genoeg te doen!

Overnachten Monnickendam strand

  • Overnachten kan bijvoorbeeld bij EuroParcs Poort van Amsterdam, bij de dijk richting Marken ter hoogte van Uitdam. Met binnenzwembad, sauna en indoor speelparadijs.

Waterfront houseboat in Monnickendam, dit is een mooie woonboot met 2 slaapkamers, woonkamer met een televisie en een keuken.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën