BoerenBed met kinderen | Onze review!

Een verblijf bij BoerenBed met kinderen. Hoe is dat? Eva was met haar man en kinderen bij BoerenBed TaarTenTuin en vertelt hoe zij genoten van een geweldig weekend op de boerderij. 

Als we onze kinderen op de middag van vertrek laten weten dat er geen schermpjes meegaan, levert dat even wat moeilijke blikken op. Maar vanaf het moment dat we het terrein van TaarTenTuin, een van de locaties van BoerenBed, oprijden, horen we het hele weekend geen woord meer over schermen.

De meiden springen uit de auto en kunnen hun geluk niet op als ze de prachtige glampingtent, de dieren, de skelters en de trampoline zien.

BoerenBed TaarTenTuin met kinderen: ongedwongen en gastvrij

Heerlijk om de kinderen zo enthousiast buiten te zien rondrennen. Zelf zijn we trouwens ook meteen onder de indruk van BoerenBed TaarTenTuin. De ligging van de boerderij, midden in het Groene Hart in het dorpje Aarlanderveen bij de Nieuwkoopse Plassen, is prachtig. En boerin Marisca en boer Anton zijn ontspannen, gastvrij en leuk met de kinderen. De sfeer op de boerderij is daardoor heel gezellig en ongedwongen. 

www.boerenbed.nl
Knusse hoekjes en fleurige bloemen op het terras van BoerenBed TaarTenTuin

Ook de aankleding van de boerderij valt in de smaak. Een terras vol bloemen en knusse hoekjes en in de oude koeienstal een mooie herberg met lekker veel houten meubels, ouderwetse lampenkampen, servies uit grootmoeders tijd en schilderijen met zigeunermeisjes aan de muur. Het terras en de herberg blijken trouwens ook populair bij buurtbewoners die een mooie plek zoeken voor een feestje. En bij wandelaars en fietsers die een broodje of taartje komen eten.

In de bedstee bij BoerenBed TaarTenTuin
In de bedstee bij BoerenBed TaarTenTuin

Back to basics maar toch luxe

Met vijf tenten is BoerenBed TaarTenTuin lekker kleinschalig. Er zijn drie BoerenBed Tenten en twee wat luxere HeerenBoer Tenten met badkamer en suite. De tenten staan niet te dicht op elkaar, waardoor je echt het gevoel krijgt een eigen hoekje te hebben op de boerderij.

De HeerenBoer Tenten hebben dan misschien wat extra’s, maar ook in een BoerenBed Tent is het luxe kamperen. Welk type tent je namelijk ook kiest, er zijn altijd comfortabele bedden (een tweepersoonsbed, een stapelbed en een knusse bedstee), er is altijd een wc in de tent en je hebt naast een keukentje en koelkist ook een bank en een eettafel. 

Het interieur van de BoerenBed Tent
Het interieur van de BoerenBed Tent

Doordat er geen elektriciteit is, krijg je toch een back to basics gevoel. Voordat je een kopje thee kunt drinken bij je tent, zul je toch echt eerst hout moeten halen en de houtkachel op moeten stoken. En wil je ’s avonds in de tent een spelletje doen of een boek lezen, dan doe je dat bij het licht van de olielampen die in de tent hangen of bij kaarslicht.

Spelen met de honden bij BoerenBed TaarTenTuin
Spelen met de honden bij BoerenBed TaarTenTuin

De gezellige beestenboel van BoerenBed TaarTenTuin

Bij BoerenBed TaarTenTuin geen enorme stallen of uitgestrekte weilanden vol vee. Toch zijn er alles bij elkaar behoorlijk wat boerderijdieren. Er is een wei met een paar koeien en schapen, er zijn varkens en geiten, er zijn konijnen en er is een pauw. Ook wonen er lieve poezen op de boerderij en twee gezellige honden: Willem en Piet. 

De Tokkies

Verder zijn er nog de Tokkies: een serie kippen en twee flinke kalkoenen, die onze kinderen de eerste keer dat ze de kippenschuur binnenlopen de stuipen op het lijf jagen. En tenslotte de ASO’s: Adje, Sepp en Otje. Adje en Otje zijn twee ondeugende Shetlanders, Sepp is een lieve, oude pony.

Boer Anton legt uit wat de dieren eten.
Boer Anton legt uit wat de dieren eten

Helpen om voor de dieren te zorgen

Een van de leukste dingen aan een verblijf bij BoerenBed met kinderen is dat ze mogen helpen bij het verzorgen van de dieren. Op de eerste ochtend maken onze meiden samen met boer Anton een rondje langs alle stallen en hokken. Hij leert ze wie wat eet en hoeveel. Ze luisteren aandachtig en mogen de volgende ochtend zonder hulp van Anton zelf de dieren hun ontbijt brengen. Prachtig vinden ze het. 

 De kippenstal
De kippenstal

Als ze niet met de speeltoestellen en de skelters in de weer zijn, vinden we de meiden bij de dieren. Het hele weekend zijn ze niet weg te slaan bij de paarden en de geitjes. En ze duiken een paar keer per dag de kippenstal in om te kijken of er al eitjes zijn. Bij TaarTenTuin mag je trouwens ook zelf groenten uit de groentetuin plukken om te gebruiken tijdens je verblijf.

 Mee op de kar tijdens het mennen
Mee op de kar tijdens het mennen

Mee op de paardenkar en paardrijden

Bijna iedere dag komt Joyce langs bij TaarTenTuin. Om voor haar eigen paard Sepp te zorgen en voor Adje en Otje. Als Joyce aan het mennen is, mogen de meiden mee op de kar. Eerst op de bok, dan achterop. 

Paardrijden bij BoerenBed TaarTenTuin
Paardrijden bij BoerenBed TaarTenTuin

Op de dag van vertrek vraagt Joyce de meiden of ze misschien willen paardrijden. Onze meisjes weten niet hoe snel ze hun cap en rijlaarzen uit de achterbak moeten vissen. Ze helpen met poetsen en opzadelen en na wat stappen draven ze dolgelukkig door de wei. Na afloop helpen ze Joyce bij het schoonmaken van de wei. Als je het boerenleven wilt ervaren, hoort poepscheppen daar immers ook bij!

Een goedgevulde ontbijtmand bij BoerenBed TaarTenTuin
Een goedgevulde ontbijtmand bij BoerenBed TaarTenTuin

Eten bij BoerenBed met kinderen

Het wordt ons ook gauw duidelijk dat ze bij BoerenBed TaarTenTuin van lekker eten houden. De taartjes die je in de herberg kunt bestellen zijn heerlijk. En tijdens ons verblijf genieten we beide ochtenden van een uitgebreide ontbijtmand die ’s ochtends bij de tent wordt gebracht. Koffie, thee, iets te drinken voor de meiden, broodjes, verse eitjes, fruit, verschillende soorten beleg… Een perfecte start van de dag! Bij het beleg zit trouwens ook een stuk Aarlanderveensch Goud, lekkere boerenkaas van de kaasboerderij uit het dorp.

Je eigen pizzabodem rollen en beleggen bij BoerenBed TaarTenTuin
Je eigen pizzabodem rollen en beleggen bij BoerenBed TaarTenTuin

Avondeten

Ook het avondeten is een feestje. Op de eerste avond doen we mee aan de wekelijkse pizza-avond. Het is lekker weer, dus eten we op het gezellige terras van de herberg, net als de meeste andere gezinnen die er dat weekend zijn. Gelukkig is er ruimte genoeg voor een coronaproof pizza-avond voor alle gasten. 

En dan kan de pizza de steenoven in

Na een heerlijke borrelplank mogen we met ons gezin bij Marisca zelf onze pizzabodem komen rollen en beleggen met toppings naar keuze. Boer Anton bakt de pizza’s voor ons in de steenoven. Ze zijn verrukkelijk!  

De heksenketel gaat op het vuur en de groenten worden gesneden

Voor onze tweede avondmaaltijd gaan we bij de vuurplaats voor de tent aan de slag. We hebben namelijk een BoerenBed soeppakket besteld. Dus moet er hout gehaald worden met de kruiwagen, moet er een vuurtje worden gestookt en moeten er groenten worden gesneden. Het duurt lang voor de soep uit de heksenketel op tafel staat, maar het is erg leuk om met het hele gezin buiten aan het avondeten te werken.

Marshmallows roosteren boven het vuur bij BoerenBed TaarTenTuin
Marshmallows roosteren boven het vuur bij BoerenBed TaarTenTuin

Het toetje die avond? Marshmallows uit het boerderijwinkeltje, die de meiden zelf mogen roosteren boven het vuur. Terwijl de temperatuur buiten nog steeds heel aangenaam is en de ondergaande zon de horizon oranje kleurt, is het buitengevoel bij ons helemaal compleet!

Jammie!

Activiteiten met kinderen in de buurt van BoerenBed TaarTenTuin

Wie vooraf een lijstje maakt met wat er in de omgeving van BoerenBed TaarTenTuin met kinderen allemaal te doen is, zal daar misschien niet eens zo veel van afvinken. Ben je er net als wij een weekendje, dan is er zo veel te doen bij de boerderij dat je het terrein amper hoeft te verlaten. 

Wil je toch het een en ander ondernemen, dan hier wat leuke tips:

Bootjes en SUP-boards op de Nieuwkoopse Plassen

Maak een fietstocht in het natuurgebied bij de Nieuwkoopse Plassen

Het gebied rondom de boerderij is prachtig. Als je het terrein afrijdt, fiets je zo het natuurgebied rondom de Nieuwkoopse Plassen in. Kies het Meijepad, dat dwars door de Nieuwkoopse Plassen loopt, of vraag Anton of Marisca om tips. BoerenBed TaarTenTuin heeft trouwens verschillende fietsen staan die je tijdens je verblijf mag gebruiken. Er zijn fietsen voor volwassenen en kinderfietsen en er is ook een tandem. 

Huur een kano bij BoerenBed TaarTenTuin

TaarTenTuin heeft ook eigen kano’s die je kunt huren. Boer Anton kan je vertellen wat de mooiste route is vanaf de boerderij. Er is ook een otterkanoroute bij de Nieuwkoopse Plassen. Maar Anton biechtte heel eerlijk op dat hij zelf in de buurt nog nooit een otter heeft gespot.

Met een fluisterbootje de Nieuwkoopse Plassen verkennen

Verken de Nieuwkoopse Plassen met een bootje of SUP-board

Als je in de buurt van Nieuwkoop bent, wil je natuurlijk ook het water op. Niet ver van BoerenBed TaarTenTuin, bij Hotel Zuideinde, kun je boten, kano’s en SUP-boards huren. Ook Jachthaven Plaszicht in de Dorpsstraat in Nieuwkoop verhuurt roeiboten, zeilboten, elektroboten, kano’s en SUP-boards.

Wij huurden een elektroboot (ook wel fluisterbootje) bij Hotel Zuideinde en volgden een van de speciale elektroroutes. Deze routes, die alleen toegankelijk zijn voor de geruisloze fluisterbootjes, voeren je niet alleen langs de grote plassen, maar ook langs allerlei prachtige slootjes. Je vaart tussen het riet en de waterlelies door en waant je even ver van de bewoonde wereld. Wil je onderweg ergens lunchen of borrelen, dan is Strand Zuid leuk om even aan te leggen. Dit is trouwens ook een goede plek als je op een warme dag wilt zwemmen.

Twee van de molens van de molenviergang bij de Nieuwkoopse Plassen

BoerenBed TaarTenTuin heeft een bijzondere ligging, in een polder vier meter onder NAP. De polder wordt drooggemalen door de enige nog werkende molenviergang ter wereld, die het water stukje bij beetje de Oude Rijn in maalt. Een van de molens, de Putmolen, kun je van binnen bezichtigen. 

  • Heb je zin in een leuk dagje cultuur met de kinderen? Bezoek het kindvriendelijke openluchtmuseum Archeon in Alphen aan de Rijn, op een kwartiertje rijden vanaf de boerderij.
Spelen met de dieren bij BoerenBed TaarTenTuin
Spelen met de dieren bij BoerenBed TaarTenTuin

Terugkijkend op een weekend BoerenBed met kinderen 

Na het lezen van bovenstaand verslag zal het niet als verrassing komen, maar een verblijf bij BoerenBed met kinderen is wat ons betreft absoluut een aanrader. Het concept van BoerenBed werkt gewoon heel goed.

Alle vier vonden we het heerlijk om midden in de natuur in een tent met lekker veel comfort te kunnen ervaren hoe het er op een boerderij aan toegaat. En BoerenBed TaarTenTuin van Anton en Marisca is echt een gezellige prachtplek. Onze oudste dochter vroeg al: ‘Mama, als we weer naar BoerenBed gaan, mogen we dan weer hier?’

Ons verblijf bij BoerenBed TaarTenTuin kwam tot stand in samenwerking met BoerenBed. De blog is een weerspiegeling van onze ervaringen.

Meer blogs

Meer blogs lezen van Eva? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën