7x Uitjes Purmerend met kinderen

0

Met mijn kinderen kom ik regelmatig in Purmerend. We gaan naar de bibliotheek, speeltuin, het winkelcentrum of een restaurant. In dit artikel over Purmerend met kinderen deel ik tips over deze stad.

Purmerend ligt net boven Amsterdam en is niet zo heel bekend als stad voor een dagje uit, terwijl er toch best veel te doen is in de stad en de omgeving. Eerste tip is het Hertenkamp Bloemenbuurt. Ik ben hier nog niet geweest, maar het ziet er leuk uit. Je vindt het bij de Anjelierenstraat en de Orchideeënstraat.

Wat te doen in Purmerend met kinderen

Restaurants

In Purmerend zijn een aantal koffiebars waar ik graag met de kinderen kom. Kelly bijvoorbeeld in het winkelcentrum. De sfeer is zo leuk, de koffie heerlijk en de prijs is erg redelijk. Boven in het winkelcentrum is een restaurant met daarnaast een speelgedeelte, waar mijn kinderen het liefst twee uur lang spelen.

In het centrum van Purmerend, om de hoek van het Oude Stadhuis, is Smid Eten & Drinken echt een aanrader. Er is een restaurantgedeelte en als je doorloopt is er een grote speelhoek voor de kinderen.

Waar ik ook goede verhalen over hoor is De Boffert, een pannenkoekenrestaurant. Uiteraard met een speeltuin!

Purmerend met kinderen: zwembad

Het zwembad in Purmerend is erg leuk! Er zijn verschillende baden, binnen en buiten. Een peutergedeelte, diverse zwemlessen voor alle leeftijden en een grote glijbaan. En natuurlijk is er een snackbar.

Bibliotheek

Vlakbij het winkelcentrum is een grote bibliotheek. Bovenin is het gedeelte voor de kinderen. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor (kleine) kinderen.

Purmerend met kinderen: Speeltuin en kinderboerderij

#1 Speeltuin De Speelkraam maakt gebruik van houten speeltoestellen, met een uitzondering voor speeltoestellen die geschikt zijn voor rolstoelen. De speeltuin is zo gemaakt dat het kind kan ontdekken en zich op allerlei vlakken kan ontwikkelen.

#2 Naast de speeltuin ligt een kinderboerderij. Als je vanuit de speeltuin even naar de kinderboerderij wilt krijg je een stempel op je hand, zodat je ook weer kan spelen daarna.

#3 Net buiten het centrum van Purmerend, in de Zuidoostbeemster, vind je ook een leuke speeltuin: de Spelemei. Voor 1 euro mag je kind naar binnen.

#4 Alle ruimte om te spelen heb je in het Kinderparadijs. Hier kan je bouwen, vuur maken en daarop pannenkoeken bakken en varen op een vlot. Hier ben ik heel nieuwsgierig naar!

Speelbos

In het bos van Purmerend, het Purmerbos, is een speelbos. Leuk uitje op een mooie dag in Purmerend met kinderen. Verwacht veel water en klimmen en klauteren in de natuur. Speel verstoppertje of bouw hutten. Heerlijk buiten!

Theater en bioscoop

In Purmerend zijn een aantal theaters. In De Purmaryn en in De Verbeelding zijn regelmatige theatershows voor kinderen. Ook is er een bioscoop waar ik op een regenachtige woensdagmiddag vaak met mijn kinderen te vinden ben.

Purmerend met kinderen: Binnenspeeltuin

Mijn kinderen zijn gek op Monkey Town en vragen iedere week wanneer we weer gaan. Het is een grote binnenspeeltuin. Voor alle leeftijdsgroepen zijn er speeltoestellen. Natuurlijk met ballenbak, je kan er wat drinken of lunchen, lasergamen zelfs en er is WiFi!

  • Vlak naast Purmerend ligt De Beemster en daar kan je onder andere een kabouterpad lopen!

Overnachten in Purmerend met kinderen

#1 Hotel & Restaurant De Fortuna in het mooie stadje Edam. Dit hotel is ondergebracht in een 5-tal karakteristieke Noord-Hollandse huizen met daartussen een prachtige, aan het water gelegen, verzorgde tuin. Er zijn kamers voor 4 personen.

#2 Roompot Marinapark Volendam ligt in Volendam, op een paar kilometer van Purmerend. Je verblijft er in een comfortabele geschakelde vakantiewoning met, naar keuze, zicht op het IJsselmeer

  • Speeltuin
  • Zwembad
  • Bij het IJsselmeer

#3 Wij verbleven eens bij Van der Valk Volendam, met een binnenzwembad en familiekamers.

In de buurt van Purmerend met de kids? Bekijk wat je kan doen in Hoorn, Volendam, Alkmaar en Monnickendam.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.