Purmerend met kinderen | 7x leuke uitjes

Met mijn kinderen kom ik regelmatig in Purmerend. We gaan naar de bibliotheek, speeltuin, het winkelcentrum of een restaurant. In dit artikel over Purmerend met kinderen deel ik tips over deze stad.

Purmerend ligt net boven Amsterdam en is niet zo heel bekend als stad voor een dagje uit, terwijl er toch best veel te doen is in de stad en de omgeving. Eerste tip is het Hertenkamp Bloemenbuurt. Ik ben hier nog niet geweest, maar het ziet er leuk uit. Je vindt het bij de Anjelierenstraat en de Orchideeënstraat.

Wat te doen in Purmerend met kinderen

Restaurants

In Purmerend zijn een aantal koffiebars waar ik graag met de kinderen kom. Boven in het winkelcentrum is een restaurant Doppio Espresso met daarnaast een speelgedeelte, waar mijn kinderen het liefst twee uur lang spelen.

  • In het centrum van Purmerend, om de hoek van het Oude Stadhuis, is Smid Eten & Drinken echt een aanrader. Er is een restaurantgedeelte en als je doorloopt is er een grote speelhoek voor de kinderen.
konijnen

Kinderboerderij

Kinderboerderij De Ridder, de kinderboerderij in Purmerend, ligt in het Leeghwaterpark. Naast het grote zwembad en bij de speeltuin De Speelkraam. De entree is gratis. Dit uitje is daarom goed te combineren met spelen in de speeltuin (niet gratis, maar er zijn in het park ook gratis speeltuintjes).

De kinderboerderij is een leuk uitje als je in Purmerend met kinderen bent. Er zijn heel wat dieren te zien (schapen, geiten, ezels, konijnen, paarden onder andere), er is een speeltuintje en er is binnen een recreatieruimte. Daar wordt op bepaalde momenten gratis een knutselmiddag aangeboden aan de kinderen.

Op zondagmiddag tussen 14.00 en 15.00 kan je paardrijden. Wij waren toevallig op dit tijdstip op de kinderboerderij De Ridder, dus onze kinderen hadden mazzel! Na het rondje op het paard, bekeken we alle dieren. Daarna zijn we een hele tijd in de recreatieruimte geweest. Hier zijn wat puzzels, boekjes en ander vermaak. Ook zijn er in deze ruimte een aantal dieren.

Kortom, deze kinderboerderij is een leuk uitje als je in Purmerend bent. Je bent er tussen een kwartier en ruim een uur. Dat hangt natuurlijk af van hoe leuk jouw kinderen dieren vinden.

Purmerend met kinderen: zwembad

Het zwembad in Purmerend is erg leuk! Er zijn verschillende baden, binnen en buiten. Een peutergedeelte, diverse zwemlessen voor alle leeftijden en een grote glijbaan. En natuurlijk is er een snackbar.

Vlakbij het winkelcentrum is een grote bibliotheek. Bovenin is het gedeelte voor de kinderen. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd voor (kleine) kinderen.

Speeltuinen Purmerend met kinderen

Speeltuin De Speelkraam maakt gebruik van houten speeltoestellen, met een uitzondering voor speeltoestellen die geschikt zijn voor rolstoelen. De speeltuin is zo gemaakt dat het kind kan ontdekken en zich op allerlei vlakken kan ontwikkelen.

Net buiten het centrum van Purmerend, in de Zuidoostbeemster, vind je ook een leuke speeltuin: de Spelemei. Voor 1 euro mag je kind naar binnen.

Speelbos

In het bos van Purmerend, het Purmerbos, is een speelbos. Leuk uitje op een mooie dag in Purmerend met kinderen. Verwacht veel water en klimmen en klauteren in de natuur. Speel verstoppertje of bouw hutten. Heerlijk buiten!

Theater en bioscoop

In Purmerend zijn een aantal theaters. In De Purmaryn en in De Verbeelding zijn regelmatige theatershows voor kinderen. Ook is er een bioscoop waar ik op een regenachtige woensdagmiddag vaak met mijn kinderen te vinden ben.

Purmerend met kinderen: Binnenspeeltuin

Mijn kinderen zijn gek op Monkey Town en vragen iedere week wanneer we weer gaan. Het is een grote binnenspeeltuin. Voor alle leeftijdsgroepen zijn er speeltoestellen. Natuurlijk met ballenbak, je kan er wat drinken of lunchen, lasergamen zelfs en er is WiFi!

  • Vlak naast Purmerend ligt De Beemster en daar kan je onder andere een kabouterpad lopen!
Roompot Marinapark Volendam

Overnachten in Purmerend met kinderen

Hotel & Restaurant De Fortuna in het mooie stadje Edam. Dit hotel is ondergebracht in een 5-tal karakteristieke Noord-Hollandse huizen met daartussen een prachtige, aan het water gelegen, verzorgde tuin. Er zijn kamers voor 4 personen.

Roompot Marinapark Volendam ligt in Volendam, op een paar kilometer van Purmerend. Je verblijft er in een comfortabele geschakelde vakantiewoning met, naar keuze, zicht op het IJsselmeer

  • Speeltuin
  • Zwembad
  • Bij het IJsselmeer

In de buurt van Purmerend met de kids? Bekijk wat je kan doen in Hoorn of Volendam

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën