Getest: Madame Tussaud met kinderen (Amsterdam)

0

In België hebben we heel wat bezienswaardigheden: het Atomium, Manneken Pis, bierbrouwerijen, Brugge, Pairi Daiza, Bokrijk… Maar een wassenbeeldenmuseum, dat hebben we niet. Daarom trokken we eind januari met onze drie kinderen (een zoon én dochter van 11 en een dochter van 8) de grens over, naar Amsterdam. Daar brachten we een dagdeel door in Madame Tussaud met kinderen.

De zoon had in een YouTube-filmpje gezien hoe Enzo Knol aan het vloggen was in Madame Tussaud. Enzo Knol die daar sinds maart 2017 zijn eigen wassen beeld heeft staan. En zo’n selfie met Enzo Knol, dat zag hij wel zitten.

madame tussaud met kind

Ons bezoek aan Madame Tussaud met kinderen

Van zodra je binnenkomt bij Madame Tussaud, word je behandeld als een VIP. Glitter en glamour, een fotoshoot en speciale lift: heel leuk! Volgens de jongste dochter zelfs het leukste van het hele museum.

In de eerste zaal worden we ontvangen door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De gelijkenis is treffend. Onze dochters poseren maar al te graag als prinsesjes-voor-één-minuut. De zoon staat intussen al twee meter verder, naast het wassen beeld van Enzo Knol. Even een selfie nemen. Wow, net écht! Dit kan hij alvast doorstrepen op zijn bucketlist.

madame tussaud met kind

We maken voortdurend foto’s. Het is ook echt leuk om bij de wassen beelden te gaan staan, zitten, een beetje gek doen. Hier en daar hangen attributen om mee te poseren: een kostuum van een filmster of de witte jurk van Marilyn Monroe. Het museum is veel interactiever dan ik dacht. Onze kinderen acteren in een filmpje naast Charlie Chaplin en ook Vincent Van Gogh gaat met zijn tijd mee: hij maakt een digitaal schilderij van mij en mijn dochter.

De route loopt langs verschillende zalen en er is veel te doen en te bekijken onderweg: interactieve schermen, spelletjes, attributen en accessoires. Enkele hoogtepunten voor ons en de kinderen: Messi, de DJ-zaal, het uitzicht vanaf de bovenste verdieping, koffie drinken met George Clooney en last but not least onze ontmoeting met Obama.

Madame Tussaud met kinderen: een aanrader?

We hebben ons geen seconde verveeld. De beelden zijn echt knap. Soms lijkt het alsof ze elk moment tot leven kunnen komen. Ze staan opgesteld in verschillende kleine zalen die qua look & feel elk een eigen sfeer uitstralen. Een route loodst je van de ene zaal naar de andere. Het leuke is dat je niet weet welk beeld er om de hoek zal staan. Zelfs in de traphal naar de uitgang blijven we ons amuseren. Je kan er poseren à la Spiderman. Vinden onze kinderen heel leuk!

Tot besluit: het is een leuke uitstap met iets oudere kinderen die al wat beroemde filmsterren, sporters, kunstenaars en politici (her)kennen. Ook leuk voor jezelf. Wie wil er nu niet op de foto met George Clooney.

Praktische info: 
Bekijk de openingstijden op de website
Lees wat er nog meer te doen is in Amsterdam met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.