Kindvriendelijke musea Amsterdam | 9 Tips

0

Op regenachtige dagen ga ik graag met mijn kinderen naar Amsterdam. Soms gaan we naar een schreeuwerige indoor speelhal of dierentuin Artis, andere keren duiken we een museum in. Ik deel mijn tips voor kindvriendelijke musea Amsterdam. 

Kindvriendelijke musea Amsterdam

1. Nemo

In het Nemo kwam ik als kind (ik was vooral bij de voorloper Nint geweest en als puber kwam ik bij Nemo). En zodra mijn oudste een peuter was ging ik er weer heen. Nemo is gericht op het ontdekken van de wereld, waardoor er voor kids – en hun ouders – veel te doen is. Een heel actief museum dus. Voor peuters en kleuters zijn sommige dingen echt nog te lastig maar er is ook veel dat ze wel kunnen. In de zomermaanden is het dak geopend. Blogger Hilda was er onlangs en deelde haar indrukken van het Nemo met kinderen.

2. Scheepvaartmuseum

Naast Nemo ligt het Scheepvaartmuseum, waar blogger Maartje onlangs met haar zoon was. Ze hadden een hele leuke dag. Ze raadt dit museum aan voor alle leeftijden, maar vanaf een jaar of 5 is het heel erg interessant voor kids.

3. Van Gogh museum

Het is een van de populairste musea van het land. Ook met kinderen is dit een erg leuk uitje. Zo kan je er met een speciale koffer rondlopen, en in het weekend zijn er workshops speciaal voor kinderen.

4. Moco Museum

Moderne kunst met kinderen, moet je dat nou wel willen? Wij gingen er op een mooie winterse zondag op uit, naar het Moco Museum. In tegenstelling tot wat je wellicht verwacht, vonden de kinderen dit museum erg leuk. We zijn er niet heel lang geweest, ze hadden een hoog tempo. Maar ze hebben het er nog steeds over.

5. Tropenmuseum

Anke was met haar kleuter naar het Tropenmuseum gegaan. Zij zijn hier heel lang geweest en ze vonden het een aanrader.

6. Onze lieve Heer op Solder

Met mijn zoon was ik in dit museum op de Amsterdamse grachten. Onze Lieve Heer op Solder is gevestigd in een grachtenpad, en voor mijn zoon was de speurtocht door het museum erg leuk. Ook werd hij blij van alle kleine gangen en trappen. Op zolder is een verborgen kerk, wat ik erg mooi vond.

7. Verzetsmuseum Junior

In het Verzetsmuseum was ik wederom met mijn zoon van toen 2. Voor hem was het nog veel te ingewikkeld, voor kinderen vanaf een jaar of 9 is het echt een aanrader. Ik was diep onder de indruk van het Junior gedeelte van dit museum en ga er zeker met mijn kids heen als ze oud genoeg zijn.

8. Eye Filmmuseum

Gelegen tegenover het Centraal Station, op een prachtige locatie. Het Eye Filmmuseum is deels gratis toegankelijk. Mijn oudste was ik kwijt, toen ik haar vond lag ze in een grote zaal op de grond naar de films te kijken. Wat ook in de smaak viel was het filmscherm waar ze zelf een “show” konden opnemen.

9. Kindermuseum – Joods Cultureel Kwartier

Alyt was met haar kinderen bij het Kindermuseum, en zij waren erg enthousiast over het bezoek. Er is veel te ontdekken en te doen voor kinderen.

Overige kindvriendelijke musea Amsterdam

Het Anne Frankhuis is interessant als je kinderen wat ouder zijn (met mijn peuter en kleuter heb ik niet het idee dat ze een bezoek echt waarderen).

Mijn dochter was met school naar het Rijksmuseum en dat was een groot succes!

Welk kindvriendelijk museum in Amsterdam raad jij aan?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.