Kindvriendelijke musea Amsterdam

0

Op regenachtige dagen ga ik graag met mijn kinderen naar Amsterdam. Soms gaan we naar een schreeuwerige indoor speelhal of dierentuin Artis, andere keren duiken we een museum in. Ik deel mijn tips voor kindvriendelijke musea Amsterdam. 

Kindvriendelijke musea Amsterdam

Nemo

In het Nemo kwam ik als kind (ik was vooral bij de voorloper Nint geweest en als puber kwam ik bij Nemo). En zodra mijn oudste een peuter was ging ik er weer heen. Nemo is gericht op het ontdekken van de wereld, waardoor er voor kids – en hun ouders – veel te doen is. Een heel actief museum dus. Voor peuters en kleuters zijn sommige dingen echt nog te lastig maar er is ook veel dat ze wel kunnen. In de zomermaanden is het dak geopend.

Naast Nemo ligt het Scheepsvaartmuseum, waar ik zeker nog eens met de kids heen ga. Er zijn meerdere tentoonstellingen voor kinderen.

Onze lieve Heer op Solder

Met mijn zoon was ik in dit museum op de Amsterdamse grachten. Onze Lieve Heer op Solder is gevestigd in een grachtenpad, en voor mijn zoon was de speurtocht door het museum erg leuk. Ook werd hij blij van alle kleine gangen en trappen. Op zolder is een verborgen kerk, wat ik erg mooi vond.

Verzetsmuseum Junior

In het Verzetsmuseum was ik wederom met mijn zoon van toen 2. Voor hem was het nog veel te ingewikkeld, voor kinderen vanaf een jaar of 9 is het echt een aanrader. Ik was diep onder de indruk van het Junior gedeelte van dit museum en ga er zeker met mijn kids heen als ze oud genoeg zijn.

Eye Filmmuseum

Gelegen tegenover het Centraal Station, op een prachtige locatie. Het Eye Filmmuseum is deels gratis toegankelijk. Mijn oudste was ik kwijt, toen ik haar vond lag ze in een grote zaal op de grond naar de films te kijken. Wat ook in de smaak viel was het filmscherm waar ze zelf een “show” konden opnemen.

Overige kindvriendelijke musea Amsterdam

Amsterdam heeft heel veel musea, ik noem er nog twee.

Mijn kinderen waren afgelopen zomer met een oppas in het Tropenmuseum, dat beviel ze erg goed.
Het Anne Frankhuis is interessant als je kinderen wat ouder zijn (met mijn peuter en kleuter heb ik niet het idee dat ze een bezoek echt waarderen).

Welk kindvriendelijk museum in Amsterdam raad jij aan?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.