Moco Museum met kinderen (Amsterdam) | Review

0

Met kinderen naar een museum van moderne kunst, kan dat wel? Vinden ze dat leuk? Het Moco Museum stond al een hele tijd op mijn wishlist. Op een mooie zondagochtend besloten we om erheen te gaan met onze kinderen (3,5 en 5) en een vriendin (8). Ik laat weten wat wij van het Moco Museum met kinderen vonden!

Het Moco Museum ligt aan het Museumplein, een ideale plek natuurlijk voor een stedentrip Amsterdam. Ga je op zondag, dan parkeer je gratis. Het museum is gevestigd in Villa Alsberg, die gebouwd is in 1904 naar een ontwerp van Eduard Cuypers. Vanaf de villa heb je een schitterend uitzicht op het Rijksmuseum en de vijver.

Koop hier je tickets! Moco werkt met een beperkt aantal tickets per tijdslot om de drukte wat te reguleren.

Moco Museum

Wat maakt het Moco Museum anders dan andere kunstmusea? Allereerst is het een particulier initiatief. Volgens de website: “Moco Museum richt zich vooral op bewezen kunstenaars die een eigen visie hanteren waar geen concurrentie bij in de buurt komt.” Moco is ook gevestigd in Barcelona

Ons bezoek aan het Moco Museum met kinderen

Wij bezoeken het museum in januari 2018 tijdens een dagje Amsterdam. Er zijn dan twee tentoonstellingen te zien: Roy Lichtenstein en Banksy Amsterdam. De kinderen hebben er veel zin in. Bij de ingang, voor de trap, worden we begroet door roze ballonnen. Er staat al best een lange rij bij de ingang, maar je hoeft niet lang te wachten.

Met drie kleine kinderen in het Moco Museum, dan moet je niet verwachten dat je zelf heel veel tijd hebt om rustig te kijken. Ik volg het (hoge) tempo van de kinderen daarom. Toch zijn er een paar plekken geweest waar de kinderen een tijd hebben gestaan. Het eerste dat ze echt opviel was de slang die Mickey Mouse heeft opgegeten. Ik denk dat ze hier vijf minuten naar gekeken hebben.

Vervolgens kwamen we een schilderij met een badeend en een haai tegen. Ook dit sprak enorm tot de verbeelding. Beneden bleven de kinderen staan bij de kamer die is ingericht naar Lichtensteins schilderij Bedroom at Arles.

Het buitengedeelte van het Moco Museum heeft dan echt indruk gemaakt op onze kinderen. Het beeld van een unicorn waar ze op mochten klimmen en het beeld van Mickey Mouse waarbij de billen het gezicht waren en het gezicht de billen waren, daar hebben ze het nu (twee weken later) nog steeds over.

Moco Museum met kinderen

Is dit museum een aanrader?

Moco Museum was ons eerste bezoek aan een museum met moderne kunst met de kinderen, en alleen al daarom was het bezoek de moeite waard. De kinderen waardeerden dit museum echt. Dat ze het er nu nog steeds regelmatig over hebben, vind ik een goed teken. Kunst is bedoeld om over na te denken, en dat gebeurt ook echt.

Wat jammer was, was dat het zo druk was in het museum. Zondag laat in de ochtend is wellicht niet de ideale tijd om dit museum te bezoeken. Was het rustiger geweest, dan hadden we waarschijnlijk nog een rondje gelopen door het museum. Update – er wordt nu gewerkt met tijdslots om het bezoek aan het Moco met kinderen wat aangenamer te maken.

Al met al: volgens ons is dit museum zeker een aanrader, als je kinderen hebt die de rust hebben om naar kunst te kijken! – Koop hier je tickets!

Lees de praktische info op de website van het museum
Bekijk ook andere kindvriendelijke musea in Amsterdam

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.