Micropia met kinderen bij Artis

Hoe leuk is een bezoek aan het bijzondere museum Micropia met kinderen? Wij gingen er op een zondagochtend heen tijdens een dagje Amsterdam met twee kinderen (5 en 7 jaar) en delen onze indrukken.

Op je hoofd, op je rug, in je buik, op je voeten: overal op je lichaam en om je heen barst het van de minuscule beestjes. En over die beestjes kom je heel wat te weten in museum Micropia in Amsterdam. Micropia is gevestigd aan het Artisplein, je komt binnen via de hoofdingang van Artis.

Micropia met kinderen bezoeken

Bij binnenkomst verzamelen we ons met een groepje bezoekers bij de lift, waar we een korte uitleg krijgen over het museum en wat er te zien en te doen is. Als we in de lift staan mogen we omhoog kijken en daar zien we van alles gebeuren. De kinderen vonden dit stuk fantastisch.

Micropia met kinderen

Het museum

We stappen de lift uit en staan middenin Micropia met kinderen. Gewapend met een boekje waarmee we stempels kunnen verzamelen gaan we aan de slag. In het museum wordt de onzichtbare wereld van bacteriën, schimmels, en héél kleine kriebelbeestjes zichtbaar gemaakt. Het museum is interactief en veel kan je zelf doen, er lopen ook medewerkers rond die je graag uitleg geven.

De kinderen gingen actief op pad en vooral het verzamelen van alle stempels vonden ze erg leuk.

Micropia

Interactief

Er zijn plekken waar je door een microscoop aandachtig kijkt naar de kleine beestjes, op andere plekken kan je iets interactiefs doen. Zoals de kiss-o-meter, waarmee je ziet hoeveel bacteriën je uitwisselt met een zoen. Dit soort interactieve stukken zijn natuurlijk erg leuk als je Micropia met kinderen bezoekt.

Wat ik ontzettend leuk vond om te zien was de mierenkolonie. Die was groot en de mieren waren zo hard aan het werk. Daar kan ik een hele tijd naar kijken. Beneden in het museum kon je voeding ruiken die al beschimmeld was, wat soms heel erg vies was.

Er is in het museum ook een lab, door een groot raam kan je de laboranten bezig zien. Dagelijks kan je informatiesessies bijwonen, deze worden gegeven door laboranten.

museum bij Artis

Micropia met kinderen | Een aanrader?

Wij waren ongeveer 1,5 uur in het museum met de kinderen. Het is niet een heel eenvoudig museum, dus voor jonge kinderen raad ik het niet aan. Vooral de oudste van 7 jaar vond het museum erg leuk, voor de jongste va 5 jaar was het iets te moeilijk. Ook was hij afgeleid door Artis ernaast, zijn lievelingsplek.

Je leert er heel erg veel over een onzichtbare wereld, wat vooral leuk is voor kinderen die interesse hebben op dit gebied. Houden jouw kinderen van wetenschap, dan is het zeker een mooi museum om heen te gaan. Wel belangrijk is dat je ze erbij betrekt.

Micropia wordt aangeraden vanaf een jaar of 8. Een combinatieticket met Artis is mogelijk. Bekijk de openingstijden op de website.

Lees ook:

Micropia

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Categorieën