Mooiste Dierentuinen in Duitsland – 7x Tips

Er zijn heel veel mooie en grote dierentuinen in Duitsland. Wij delen zeven dierentuinen waar wij een hele toffe dag hebben gehad of waar wij goede verhalen over hebben gehoord! Sommige liggen vlakbij de grens, andere liggen net wat verder weg.

Wat zijn de leuke en kindvriendelijke dierentuinen in Duitsland?

Wij vinden Duitsland een van de leukste vakantielanden voor een gezinsvakantie! Het land is kindvriendelijk, er zijn vaak veel toffe uitjes voor kids in de Duitse steden en in de natuurgebieden. Daarnaast is er veel diversiteit en je bent net wat minder geld kwijt in Duitsland dan in Nederland en België. Ook hoef je niet zo ver te rijden als naar veel andere vakantielanden.

We delen in deze lijst eerst een aantal dierentuinen die net over de grens liggen en dus redelijk goed aan te rijden zijn vanuit Nederland en België. Daarna delen we een aantal dierentuinen die wat verder in Duitsland liggen, maar die wel echt een bezoek waard zijn! Die kan je eventueel combineren met een stedentrip of een vakantie in Duitsland met het gezin.

Dierentuinen in Duitsland – Net over de grens

Dierentuin Duisburg

Een van de eerste trips die we deden nadat Reistipsmetkids was gestart, was een weekend Duisburg met de kinderen. We hebben dat weekend heel wat leuke uitstapjes gemaakt en met stip op 1 stond de dierentuin. Het is een heel speels ingericht park, met allerlei leuke elementen. Het is heel mooi ingericht, je kan er uren dieren kijken, er zijn veel speeltuinen en de toegang is betaalbaarder dan bijvoorbeeld bij Artis.

Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn is een van de dierentuinen in Duitsland die echt net over de grens ligt, op ongeveer een kwartier rijden maar. Deze dierentuin is ongeveer 10 hectare groot en er leven meer dan honderd soorten dieren. Natuurlijk is er ook een speeltuin voor de kinderen.

Zoo Krefeld

De dierentuin van Krefeld bestaat uit allerlei dierenwerelden, zoals het tropische apenhuis en de gorillatuin. Er leven ongeveer 1000 dieren en in totaal 200 diersoorten. Als je een hond hebt: deze mag mee de dierentuin in. Voor kinderen zijn er grote speeltuinen. (Website)

Zoo Osnabrück

Ook de Zoo Osnabrück bestaat uit diverse themagedeeltes. Daarnaast zijn er allerlei speelse elementen. Zo is er het ondergrondse labyrint waar je dieren kan zien, een tempelcomplex en je ziet de tijgers vanaf de vijf meter hoge loopbrug. Bekijk wat je verder doet in Osnabrück met kinderen.

dierentuinen in Duitsland

Dierentuinen in Duitsland – Wat verder weg

Zoo Leipzig

De Zoo van Leipzig ligt een heel stuk verder Duitsland in. Deze dierentuin is 26 hectare groot en de dieren hebben best grote verblijven. Dit dierenpark is heel mooi aangelegd en je bent hier zo uren zoet. Het park ligt in de buurt van het treinstation. De Zoo Leipzig herbergt ongeveer 850 diersoorten en behoort tot de meest gerenommeerde en modernste dierentuinen ter wereld.

Een heel bijzondere plek is het koalahuis dat in 2016 is geopend. De omgeving lijkt op het eucalyptusbos dat in de natuurlijke habitat van de koala voorkomt. En ga ook op ontdekking in het Zuid-Amerikaanse regenwoud en bij de luiaardberen.

Tierpark Berlin

Tierpark Berlin heeft een oppervlakte van maar liefst 160 hectare en is daarmee de grootste van Europa. Deze dierentuin in Duitsland werd in juli 1955 opgericht toen de andere dierentuin in Berlijn niet meer bereikbaar was, vanwege de scheiding tussen oost en west. Er zijn verschillende dieren te zien, er zijn namelijk zo’n 1000 soorten. De toegangsprijs is met € 7, – voor een kind en € 14,50 voor een volwassene heel betaalbaar voor een park van dit formaat.

Rostock Zoo

Deze van de dierentuinen in Duitsland werd in 2018 gekozen tot beste dierentuin van Europa! Rostock Zoo ligt aan de Oostzee. Daarnaast heeft deze dierentuin meerdere keren een prijs gewonnen vanwege de “meest gezinsvriendelijke inrichting”. Er zijn allerlei belevenisstations en speelplaatsen. Daarnaast zijn er onder andere dierenavonturen te beleven en publieke voedermomenten om bij te wonen.

Zoo Karlsruhe

Tijdens ons relatief korte verblijf in Karlsruhe mocht onze oudste een activiteit kiezen. Als de jongste dat had gemogen, tijdens korte bezoeken wisselen we dat wat af, was het de dierentuin bezoeken geworden. Omdat we kort ervoor in de dierentuinen van Frankfurt en Wenen waren, koos de oudste een andere activiteit. Deze dierentuin in Karlsruhe is een van de oudste van Duitsland en het bijzondere aan deze dierentuin is dat het een combinatie is van een stadspark en een dierenpark. Er zijn allerlei themagebieden in de zoo, waaronder een savanne en de Himalaya. In de dierentuin zijn diverse speeltuinen en er is een kinderboerderij.

Zoo am Meer

Een andere mooie dierentuin in het noorden van Duitsland, bij Bremerhaven, is Zoo am Meer. Het is een kleine dierentuin, direct aan zee. Je ziet hier dieren die in het water leven of die in koude omstandigheden leven. De verblijven zijn modern en de aquaria zijn mooi gemaakt. Er is natuurlijk ook een speeltuin.

Tierpark Frankfurt – laatste tip dierentuinen in Duitsland

Laatste tip in deze lijst van dierentuinen in Duitsland is het Tierpark Frankfurt. Hier in Frankfurt was ik met mijn kinderen toen we gingen Interrailen door Oostenrijk en Duitsland. Deze dierentuin ligt in de stad en is daarom (alhoewel, die in Berlijn is juist enorm) vrij compact. Evengoed waren we hier heel wat uren zoet. Leuk was dat je op best wat plekken echt dichtbij de dieren kan komen. De toegangsprijs is heel schappelijk: voor een volwassene € 12, – en voor kinderen vanaf zes jaar betaal je € 6,- – dit was in 2019.

Meer tips? Dit zijn leuke pretparken in Duitsland en dit zijn tips voor dierentuinen in Nederland en België!

Tierpark Frankfurt

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën