Pretparken Duitsland met kinderen | 7 hele leuke!

0

Een dagje naar een pretpark in Duitsland? Dat is een goed idee want in dit grote land zijn er heel wat toffe pretparken. Wij zetten een aantal ideeën voor een bezoek aan een pretpark Duitsland met kinderen op een rij.

Duitsland is een groot land, dus niet ieder pretpark is even makkelijk aan te rijden. We delen daarom pretparken dichtbij de grens en pretparken net wat verder weg. Andere pretpark ideeën nodig? Lees dan onze blogs over de Efteling en Bellewaerde.

Pretparken Duitsland Met Kinderen

Europa-Park

We beginnen dit artikel natuurlijk met het noemen van het Europa-Park, dit is het grootste pretpark van Duitsland. Blogger Marilyn was hier met haar gezin drie hele dagen, vanaf openingstijd totdat het park sloot. En na deze drie dagen hadden ze er eigenlijk nog niet genoeg van.

Het is ook niet “even” een pretpark. Ze zijn namelijk al vaak in de prijzen gevallen. Als kers op de taart ontvingen ze vier opeenvolgende jaren de “Golden Ticket-award”. Deze titel bekroont dit park als beste attractiepark van de wereld! Wil je naar een gaaf pretpark in Duitsland met het gezin, dan zou ik absoluut aan dit park denken. Het park ligt bij het mooie Zwarte Woud, wat een goede vakantiebestemming is.

Het attractiepark is opgedeeld in 15 landthema’s en er zijn 13 achtbanen. Bij 5 van de 13 achtbanen mogen kinderen tussen 1 meter en 1,20 meter instappen. De kinderen van Marilyn konden geen genoeg krijgen van de achtbanen en andere attracties. En hadden ze toch behoefte aan even zitten, dan bekeken ze een show of gingen naar een parade kijken. Absolute aanrader!

Europa-Park

Pretpark Wunderland Kalkar

Het pretpark Wunderland Kalkar is een van de all-inclusive pretparken Duitsland. Dit betekent dat het eten en drinken, en ook de sausjes, al bij de prijs zijn inbegrepen. Dit maakt het een betaalbaar dagje uit met het gezin en het andere voordeel is dat het net over de grens bij Nederland ligt.

Heel dit pretpark is op de site gebouwd van een onafgemaakte kerncentrale. Er zijn in het park ruim 40 attracties en er zijn een aantal attracties waar iedereen, qua lengte en leeftijd, in mag. Vergelijk dit pretpark het best met een grote buitenspeeltuin in combinatie met PlopsaCoo. Dus geen enorme overvloed aan achtbanen en andere wilde attracties, maar wel een leuk park om met (jonge) kinderen te bezoeken.

Wunderland Kalkar

Phantasialand

Volgende tip voor een bezoek met kinderen aan een van de pretparken Duitsland is Phantasialand. Ook dit park ligt niet ver van de grens, het ligt in de buurt van Keulen. Keulen is een hele leuke en kindvriendelijke stad, dus je kan je dag in het pretpark combineren met een stedentrip.

Het attractiepark is verdeeld in diverse thema’s en het park Phantasialand staat voornamelijk bekend om de achtbanen. Voor kleine kinderen is vooral het Fantasy themagebied erg geschikt. Hier zijn er zowel binnen als buiten attracties. Van botsauto’s tot een waterspeeltuin. Ook zijn er leuke shows voor de kinderen. Voor grotere kinderen, pubers en volwassenen zijn er veel toffe attracties en achtbanen.

Moviepark Germany

Dan Moviepark Germany, ook dit pretpark ligt net over de grens met Nederland. Dit pretpark staat, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van films. Er zijn allerlei attracties, waarbij er ook echt aan jonge kinderen is gedacht, shows en Meet and Greets met filmhelden. Koop je kaartje alvast online, dat scheelt lang in de rij staan.

Tripsdrill

Volgende tip voor een van de pretparken Duitsland om met de kinderen naartoe te gaan is Tripsdrill. In dit park kan je allerlei attracties beleven maar er is ook een wildpark! Het is een kleinschalig park met enkele grotere attracties, een wildwaterbaan en een speeltuin. Er zijn in totaal wel ongeveer 100 attracties. Omdat het vlakbij Stuttgart ligt, wordt dit park vaak bezocht als tussenstop onderweg naar het zuiden. Via TUI boek je een verblijf in een pipowagen of een boomhut.

Legoland Deutschland

Een ander park om te gebruiken als leuke en kindvriendelijke tussenstop onderweg naar Italië is het Legoland Deutschland. In dit park zijn er allerlei attracties, deze zijn met name leuk voor kinderen tot een jaar of 12. Daarnaast zijn er veel bouwwerken van LEGO en de kinderen mogen natuurlijk zelf met LEGO spelen. Ook in dit park kan je via TUI overnachten, in het Feriendorf.

Irrland

Een van de pretparken Duitsland die bijzonder geschikt is voor een bezoek met kinderen is Irrland. Dit park ligt net over de grens en is goed betaalbaar. Het is een boerderij belevenis-oase. Dat betekent dat er dieren zijn en er zijn attracties, games en speeltuinen. Ook zijn er indoor speeltuinen en er os een indoor klimpark. Er zijn een aantal kiosken, maar de keus is niet enorm. Wel kan je de barbecue aansteken die bij veel picknicktafels staan. Neem je eigen eten mee in een koelbox of koop het op het park!

Een extra tip is het Heidepark Resort. Dit park is een van de grootste pretparken van Duitsland en ligt op ongeveer een uur rijden vanaf de stad Hamburg. In dit park zijn er achtbanen, een aantal kermisattracties en ook voor kinderen zijn er leuke attracties. Daarnaast zijn er meerdere shows.

Dat waren ze, onze tips voor pretparken Duitsland die leuk zijn voor een bezoek met kinderen. Mis jij tips, laat dan je ideeën achter in de comments! En lees ook onze tips voor kindvriendelijke stedentrips in Duitsland.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.