Bellewaerde met kids | Onze review

Kan je niet kiezen tussen een dagje dierentuin of een dagje pretpark? Dan kies je gewoon een dagje Bellewaerde met kids. In dit pretpark in de buurt van Ieper (België) vind je achtbanen én apen, een wildwaterbaan én wilde dieren, voor elk wat wils dus. Op een mooie nazomerdag in september bezochten wij dit park met onze drie kinderen (twee van 11 en eentje van 8). Ik deel onze ervaringen in Bellewaerde met kids. 

Waarom dit park? Het was hun zelf gekozen spaardoel voor de “pretparkpot” die we in het voorjaar in het leven hadden geroepen. Die pretparkpot werd mondjesmaat gevuld naarmate de kinderen (grote) klusjes deden zoals koken of de auto wassen.

We verkochten ook wat speelgoed en de opbrengst mocht bij in de pot. Toen er in september – eindelijk – genoeg geld in zat om vijf tickets te kopen, begonnen we uit te kijken naar een zonnige dag (23 september: check!) en we kochten de kaartjes. Tickets koop je hier online!

pretpark potje

Wat namen we mee naar Bellewaerde met kids

– Ontbijt voor de heenrit, zodat we ’s morgens enkel moesten opstaan, aankleden en vertrekken. Zo efficiënt zijn we zelden, maar die ochtend lukte het wonderwel.
– Picknick voor ’s middags. Altijd handig!
– De Jommeke-strip “Bollywood in Bellewaerde”. Dit hoeft zeker niet standaard in je rugzak te zitten, maar onze zoon van elf is een stripfanaat en deze strip speelt zich volledig af in Bellewaerde. Hij was zo benieuwd of de tekeningen zouden kloppen met de realiteit. Dus die strip moest mee.

Wat namen we niet mee en hadden we beter wel meegenomen?
Regenjasjes! Er was mooi weer voorspeld, dus nam ik zonnebrillen mee in plaats van regenjasjes. Dat was achteraf gezien geen goede zet. Onthoud: als je in september een pretpark bezoekt en het is buiten geen 25 graden, neem dan regenjasjes mee. Je leest hieronder waarom.

Bellewaerde, here we come!

Na een kleine twee uur rijden draaien we de parking op. De zoon is al meteen enthousiast: het inkomgebouw lijkt als twee druppels water op het inkomgebouw in zijn strip! Het plaatje klopt!!

Nog een meevaller: we zijn er een kwartier voor openingstijd. Wie ons kent, weet dat dit echt een hele prestatie is, wij zijn meestal een “laat gezin”. Héél fijn dus, om eens ergens te vroeg aan te komen.

Dawson Duel, rodelachtbaan

Na de obligate foto met Koning Leeuw, de mascotte van Bellewaerde trekken we richting de eerste attractie: Dawson Duel. Deze gloednieuwe attractie is een primeur in Europa: het is de allereerste Duelling Alpine Coaster op een niet-natuurlijke helling. Het is een soort van rodelachtbaan met sleetjes, op palen in plaats van een berghelling, met twee rails naast elkaar zodat je een wedstrijdje “om ter snelst beneden” kan doen. Wel alsof, want de sleetjes besturen zichzelf en je kan niet afremmen.

Niet goed wetend wat we moeten verwachten, wandelen we naar de top op 25 meter hoogte. De wandeling op zich is al spectaculair, het is een lang pad tussen de boomtoppen, tot op 25 meter hoogte. Daarna is het aan de durvers: je gaat zitten in een soort van slee en glijdt naar beneden met een snelheid van ongeveer 40 km/u. De kinderen genieten! Ik vind het hoog en best eng omdat je enkel maar met een gordel vastzit. Toch doen we dit in de namiddag nog een keertje en ik durf zelfs een filmpje te maken onderweg, wat betekent dat ik me maar met één hand vasthoud.

Bellewaerde

Waterattractie Niagara

De waterglijbaan iets verderop laten we links liggen, want we willen niet nat worden. Het is nog vroeg en ongeveer 15 graden buiten. Maar dan komen we aan de Niagara, een waterattractie met grote boten waar je ongeveer met 16 personen tegelijk in kan. We bekijken het van ver. Het lijkt alsof een grote golf water over het bootje heen gaat. De inzittenden komen er redelijk droog uit, denken we. We wagen het erop. We hoeven niet aan te schuiven, er is nog plaats op de eerste en de laatste rij van de boot die gaat vertrekken. Ik zet mij met de twee oudste kinderen op de laatste rij en mijn man gaat met de jongste vooraan zitten. Met een zonnebril, zonder regenjasje.

Klein detail? En dan gebeurt het. De boot duikt het water in, er ontstaat een grote golf en die landt… op de achterste rij! Een koude douche, we zijn nat tot op ons ondergoed. Help! Ik ben hier totaal niet op voorzien. Bibberend komen we uit de attractie. Gelukkig staat er een XL drooghokje waar we met heel ons gezin in kunnen. Echt iets voor watjes eigenlijk en het kost nog geld ook, maar wat doet het deugd om een beetje warmte te voelen. Het zal uiteindelijk nog tot na de middag duren vooraleer we helemaal droog zijn. Maar verder wel een aanrader hoor, de Niagara attractie. Als je regenjasjes bij hebt..

Bellewaerde met kids: indeling van het park

Het park is ingedeeld in verschillende gebieden: Canada, India, Kidspark, Savanne, Jungle, Far West en Mexico. De look & feel in elk gebied is echt geslaagd. De kinderen zijn fan van het cowboydorp en op een gegeven moment wanen we ons helemaal in de jungle. In elk gebied wordt de strip van Jommeke bovengehaald. En de tekenaar blijkt opnieuw veel oog voor detail te hebben. We trekken van attractie naar attractie en komen onderweg ook heel wat dieren tegen.

Enkele toppers van pretpark Bellewaerde

– Screaming Eagle: heel plots en onverwacht word je omhoog geschoten. Kriebels in de buik!
– Op het Apeneiland lopen we tussen de aapjes. We kunnen ze van heel dichtbij bewonderen. Zo schattig!
– Bengal Rapid River: een wildwaterbaan met ronde boten. Oh nee, ik wil geen tweede keer kletsnat zijn! Ik zet deze keer de kap van mijn jas op.
– Bengal Express: met een treintje rijden we tussen de leeuwen en tijgers. Ze zijn wakker en het is best indrukwekkend.
– Houdini: een draaiend huis vol magie. Zijn we nu echt overkop gegaan of niet?
– River Splash: de alombekende “boomstammetjes”. Een must-do in elk pretpark.
– Huracan: een achtbaan binnen én buiten, met een mooi decor, een donker gedeelte en hier en daar een druppel water. Maar regenjasjes zijn gelukkig niet nodig  De kinderen vinden dit zo leuk en de wachttijden zijn zo kort, dat we hier wel drie keer achter elkaar in gaan. Top!
– De Kleine Prins: 4D cinema met bewegende stoelen. De bewegingen komen niet altijd overeen met de beelden, maar ik geniet van het verhaal, zo mooi!

Shows in Bellewaerde

We hebben intussen ontdekt dat er twee shows plaatsvinden in het park: een roofvogeldemonstratie en een stunt & dive show. We besluiten om naar de laatste te gaan. Er wordt een toneeltje opgevoerd en we herkennen de Vlaamse acteur Steph Goossens als goudzoeker Jack. Het verhaal is niet indrukwekkend, maar het stunt- en duikwerk van de duikers des te meer. Ze klimmen in palen, staan op een piepklein platform en duiken de dieperik in. En dit terwijl ze in brand staan of met een heleboel salto’s of met zes tegelijk in een veel te klein zwembad. A-dem-be-ne-mend! Het applaus is dik verdiend!

Ons oordeel over Bellewaerde met kids

Ons dagje Bellewaerde zit erop. Het was top! Het park bestaat al sinds 1954 en is wat verouderd, maar het geheel oogt netjes en er wordt werk gemaakt van vernieuwing. De mix van dieren en attracties zorgt voor afwisseling. De indeling in thema’s is geslaagd. Het is een groen park waar het aangenaam wandelen is. De vele waterattracties zijn top, maar neem je voorzorgen als je in september gaat. Ik heb geen idee of het er druk is in de zomer.

Wij gingen op een zaterdag in september en dat bleek een voltreffer. De wachtrijen waren erg kort, we konden sommige attracties twee of drie keer na elkaar doen. De attracties voor kleine kinderen hebben we overgeslagen, daar kan ik dus niets over vertellen. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een park is voor jong en oud. Onze kinderen waren tevreden, en wij dus ook. De pretparkpot is leeg, maar we kregen mooie herinneringen in de plaats!

Bekijk de informatie op de website.

Bellewaerde met de kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën