Ieper met kinderen | 9x Kinderuitjes

0

Wat is er te doen in Ieper met kinderen? Wij delen enkele leuke tips voor deze stad in de Westhoek van België! Het is een stad met voor ieder wat wils, met musea en mooie wandelgebieden.

Het is een belangrijke en ook historische stad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad helemaal vernield en daarna is Ieper opnieuw opgebouwd. Bezienswaardigheden die je niet wilt missen zijn onder andere de Menenpoort en de Grote Markt. Wij delen wat je er doet met het gezin!

Doen in Ieper met kinderen

Flanders Fields Museum

Het Flanders Fields Museum is een oorlogsmuseum gevestigd in de Lakenhalle. Voor de wat oudere kinderen is hier het ‘Het Droommuseum van Dre’. De kindermuseumgids vertelt het verhaal op kindermaat. De Eerste Wereldoorlog komt dan op een originele manier tot leven.

Je kan ook het Belfort beklimmen tijdens je bezoek, met zo’n 200 treden. Vanaf boven heb je een mooi uitzicht over de omgeving. (Tickets online)

Westhoek met kids bezoeken in België

Yper Museum

Een ander museum in de stad is het Yper Museum. De kinderen krijgen hier een ‘kattenpootarmband’. Hiermee activeren ze de interactieve schermen en dan kiezen ze vervolgens zelf de moeilijkheidsgraad van de spelletjes. De jongste kids gaan met de kattenpoot op zoek naar de negen verstopte katjes in het museum.

Daarnaast kan je met het boekje ‘Op ontdekking in het Yper Museum’ door het museum heengaan met de kids. Er zijn allerlei opties als stickers plakken, tekenen, digitale spelletjes en doe-opdrachtjes.

Kattenjacht zoektocht

Wil je Ieper met kinderen op een originele manier ontdekken, dan kan dat bijvoorbeeld met de Kattenjacht zoektocht. Deze start aan de Grote Markt in Ieper en je koopt de tocht bij de Dienst Toerisme.

  • Er zijn trouwens nog meer zoektochten in en rondom de stad, bekijk ze hier!

Astrolab Iris

Het Astrolab Iris is elke woensdag- en zondagnamiddag geopend van 14.30  tot 17.30. Dit is gratis toegankelijk. Het is een Volkssterrenwacht gevestigd in het Provinciaal Domein De Palingbeek.

Bellewaerde

Een van de uitstappen bij Ieper waar de kids zeker enthousiast van worden is Bellewaerde. Het is een park met achtbanen én apen, een wildwaterbaan én wilde dieren. Dit is een groen park waar het aangenaam wandelen is met een leuke mix van attracties en dieren. Een park voor jong en oud. Tickets koop je online op de website!

Bellewaerde Aquapark

Naast het pretpark kan je in Ieper met kinderen ook naar het Bellewaerde Aquapark gaan! Dit is een tof waterpark voor het hele gezin en er zijn attracties voor jong en oud. In de peuterzone Bambino Beach kunnen kleinere kinderen zich volop uitleven en bij de speelzones Junior Explorer en Aqua Fort zijn er ook plaatsen waar het water laag staat. 

Let op, het reserveren van tickets moet momenteel nog steeds hier online! Kinderen jonger dan 12 jaar moeten steeds begeleid worden door een volwassene.

Crossen door de bossen

Crossen door de bossen‘ is een fietstocht voor gezinnen. Je komt langs bezienswaardigheden tegen uit de Eerste Wereldoorlog. Maar op de weg is ook een speeltuin. De route is zo’n 30 kilometer lang.

Lakenhallen Ieper

Provinciedomein De Palingbeek

Lekker naar buiten tijdens je bezoek aan Ieper met kinderen, dat kan bij het Provinciedomein De Palingbeek. Dit domein is vrij toegankelijk op de wandelpaden van zonsopgang tot zonsondergang. Loop je langs de ligweiden in De Palingbeek dan kom je bij het speelplein en het speelbos.

Bij het Bezoekerscentrum kan je terecht voor informatie over dit gebied en voor de gezinszoektocht ‘Zit er een vliegend konijn in het domein?’. Daarnaast is er de gezinszoektocht ‘Op Vleermuizensafari in de Palingbeek’. Je gaat op pad met een vleermuizenzakje met daarin een doeboekje met opdrachten, weetjes en een wandelkaart met route.

Kindvriendelijke restaurants Ieper

Waar zit je goed in Ieper met kinderen? Dit zijn enkele tips:

  • Pacific Eiland is kindvriendelijk met een speelplein en binnenspeelkamer met tv, kinderstoelen en een ververstafel. Leuk is het ook, want het ligt in het water. Gelegen langs de historische vestingsroute en het is enkel te bereiken via een idyllisch brugje. Je kan er een roeibootje huren!
  • Mimi’s is een gezellig koffiehuis in het centrum van de stad.
  • Milk ’n sugar is voor koffie met wat zoets.
  • Voor gezonde fastfood kan je terecht bij Maona.

Overnachten in Ieper met kinderen

Waar overnacht je als je langer in Ieper wilt verblijven met het gezin?

#1 Holiday Home Ipericus ligt op 2 minuten lopen van de Grote Markt.

#2 Novotel Ieper Centrum heeft familiekamers en wordt beoordeeld met een 9,5.

#3 Hotel Gasthof ’t Zweerd ligt op de Grote Markt.

Combineer je bezoek aan Ieper met kinderen met:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.