Oostende met kinderen – 9 tips

0

Oostende, de bekende Belgische kustplaats, heeft heel veel te bieden voor gezinnen. Een van mijn lezers kwam onlangs met een aantal tips voor Oostende met kinderen, die heb ik uitgewerkt in dit artikel. Heb jij tips voor Oostende en omgeving? Laat ze achter bij de reacties.

Bekijk de vakanties naar Oostende

Oostende met kinderen

Natuurlijk ga je naar het strand met je kids als je in Oostende bent! Op het strand, in de duinen en in de zee: voldoende opties om heel wat dagen door te brengen.

Als een echte toerist de stad zien? Stap in de Oostende express, een trein die een rondrit maakt van veertig minuten. Opstapplaats is het Zeeheldenplein.

Oostende park kinderen

Houd je van forten, dan komt het goed uit. Fort Napoleon ligt in de duinen, daarbij zijn tegenwoordig een museum en een restaurant.

Een goed en kindvriendelijk restaurant vind je op het Wapenplein (de markt) van Oostende: Restaurant De Noordzee. Ze is er meermaals geweest met hun zoon van 22 maanden. Er is geen speelhoek, maar wel een ontzettend (kind)vriendelijke ober, die spontaan wat tafels verschuift zodat er plaats is voor een kinderstoel. Ook kwam hij een klein bordje brengen zodat ons zoontje uit ons bord kan mee-eten, en hij nam gelijk een extra portie olijven en aperokoekjes mee omdat zoonlief ze ontzettend graag eet… en na afloop ook geen boze blikken omdat er een hoop spaghetti onder de kinderstoel op de grond ligt.

Het bowlingpaleis is een combinatie van een tea-room, bowling en indoor speelparadijs. Leuk om een regenachtige dag in door te brengen met de familie!

Regent het nog steeds? In de bioscoop Kinepolis worden regelmatig familiefilms vertoond.

Kinderboerderij ‘De lange schuur’ is open van 9.00 – 19.00. De boerderij ligt op de grens tussen Oostende en het Stadsrandbos, waardoor je voor of na je bezoek aan de kinderboerderij de omgeving van Oostende kan verkennen.

rockstrangers_0034

Dagje naar Brugge

Vanaf Oostende ben je met de trein in een kwartier in Brugge, met de auto doe je er 25 minuten over. Brugge staat natuurlijk bekend om de prachtige gebouwen en natuurlijk de chocolade. Wat leuk is om te doen, is een boottocht maken. Ook kan je er het Boudewijn Seapark bezoeken, inclusief dolfijnenshows! De Trutselaar is een kindvriendelijk restaurant, gelegen in een bos.

Dagje naar Duinkerke

Het is wat verder dan Brugge, maar binnen een uur sta je in deze Franse kustplaats. Eerder schreef ik een artikel over Nord-Pas-De-Calais en ik was verbaasd over hoeveel er te doen is in Duinkerke.

Bekijk de vakanties naar Oostende

De foto’s bij dit artikel komen van VisitOostende

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.