Historium met kinderen – Dagje Brugge met gezin

Een bezoek aan Historium met kinderen in prachtig Brugge, is dat een aanrader? Een van onze bloggers-gezinnen ging op pad en blogger Eva deelt haar indrukken. Na het bezoek aan het Historium wandelden zij door naar Choco Story en ook die ervaringen deelt zij in deze blog.

Het was een gezellige drukte in Brugge, want de kerstsfeer is daar al duidelijk voelbaar. Je kan je bezoek aan het Historium nog tot 1 januari 2019 combineren met een grote, stemmige wintermarkt met ijspiste. Je vindt er naast pakken gezelligheid ook allerlei bijzondere kerstcadeautjes.

Historium met kinderen bezoeken

Daarna staken we de Markt over naar het Historium (Markt 1). De jongens kregen een FamilyTrail blad mee. Ze werden ook een gouden badge met uil opgespeld. Verder kregen we allen een audioguide en trokken de eerste volautomatische deur binnen.

De attractie reconstrueert de gouden eeuw van Brugge. Je maakt een dag mee in 1435. De makers speelden vooral in op de beleving. Het geluid, beeld en de nagemaakte decors zijn dan ook fantastisch!

museum Brugge

Via een parcours door verschillende zalen en trappen tussen de verschillende plaatsen volg je Jacob, de loopjongen van Jan Van Eyck. Mindervaliden kunnen via liften de attractie ook bezoeken. Tijdens de attractie kan je niet veel anders doen dan je laten onderdompelen en meevoeren in deze beleving. De ruimten laten het niet toe om heel veel volk te plaatsen. Wij waren steeds enkel met ons gezinnetje in een kamer, wat het heel persoonlijk maakt.

Aan alles is gedacht: licht, sfeer, geur, beeld: je kan het zo gek niet bedenken. Na de “ontknoping” van het verhaal volgt nog een interactief gedeelte met opdrachtjes voor de kinderen en meer historische achtergrond voor de geïnteresseerden.

Interactieve tentoonstelling

De tentoonstelling is creatief en experimenteel vormgegeven en verwacht dat je als bezoeker ook actief deelneemt. Zo kan je echt gaan gluren in het badhuis, je deel maken van het schilderij “Madonna met Kannunik Joris Vander Paele”, kan je vraagjes oplossen en filmpjes bekijken over de realisatie van het Historium. Uiteraard wordt ook de Brugse Binnenstad betrokken met een panoramazicht op onder andere het Belfort).

Enige werkpuntje zijn de hoogte van de beeldschermen. Achiel (6 jaar) kon met moeite de beeldschermen bedienen. Misschien zijn opstapjes een aanrader als uitbreiding.

Historium

Afsluiten kan je met de VR Experience waarin je helemaal wordt ondergedompeld in het 15e eeuwse Brugge. Een filmpje neemt je mee op een koopvaardijschip en brengt je tot in de Brugse binnenstad.

Uiteraard wordt ook aan de innerlijke mens gedacht en kan je in het Duvelorium het aangename aan het nuttige koppelen. Een heel geslaagde beleving van een middeleeuwse dag in Brugge.

Historium review

Choco-Story Brugge

Na al dat historische van het Historium met kinderen wilden we ook nog wel wat zoetigheid. Twee straten verder ligt Choco-Story, een museum dat de geschiedenis van de cacaoboon toont.

Hoewel het museum heel wat interessante informatie geeft, oogt het heel druk. Niet alleen het grote aantal mensen die samen met ons de tentoonstelling bezocht, ook de vele panelen die je kunt lezen. Het museum laat ook geen circuit toe waardoor je elkaar kruist op de trap. Op drukke momenten geeft het dan ook een benauwd gevoel.

ChocoStory Brugge

Niettemin is het toch leerrijk om al die gebruiken uit heden en verleden van chocolade te zien. De kinderen kunnen doorheen het huis pictogrammen volgen. Deze komen overeen op hun familieparcours met cijfertjes.Als ze hun blad vol gekleefd hebben met de juiste pictogrammen bij de juiste cijfers, krijgen ze nog een verrassing. Een lekkere verrassing uiteraard.

Choco-Story

Op het einde van ons bezoek aan de tentoonstelling, keken we nog naar de demonstratie. Interessant om te zien hoe een praline wordt gemaakt. De demo wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven.

Choco-Story geeft interessante gegevens en een mooi overzicht over het verhaal van de cacaoboon tot de chocoladereep. Voor ons ontbrak een beetje het interactieve en de massa aan informatie komt nogal overdonderend over.

Dagje Brugge met kinderen – andere kinderactiviteiten

In Brugge is natuurlijk nog veel meer te doen dan enkel het Historium met kinderen te bezoeken.

  • Zo hoef je de stad niet te voet te verkennen, je kan bijvoorbeeld ook varen door de stad.
  • Naast het chocolademuseum is er ook een Frietmuseum. Hier leer je het een en ander over de geschiedenis van de aardappel, de Belgische friet en de verschillende sauzen en dressings. Natuurlijk mag je hier ook proeven.
  • Kinderboerderij De Zeven Torentjes is een aanrader. De kinderen kunnen spelen tussen de dieren en op het speelplein terwijl de ouders op het terras zitten.
  • Ga in de zomermaanden naar het Boudewijn Seapark
  • Of beklim het Belfort en bekijk Brugge van bovenaf.

Parkeren in Brugge

Wat een prachtdag hadden we in Brugge met kinderen. We reden naar Brugge en parkeerden onder het Concertgebouw (parking Zand, toegekomen rond 11.30 en terug doorgereden rond 18.00, kostprijs 7,5€). Wijle Brugge binnen!

Wat zijn jouw tips voor Brugge met kinderen? 

Lees ook: 
Kinderactiviteiten in Gent
Kinderactiviteiten in Antwerpen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën