5 leuke kinderactiviteiten in Gent

Doen in Gent met kinderen

0

Gent is een van mijn lievelingssteden. Vroeger kwam ik er zeer geregeld, met de kinderen zijn we er twee keer geweest. Ik deel een aantal kinderactiviteiten in Gent die zeker de moeite waard zijn.

Kinderactiviteiten in Gent

Veronique verkende de stad per boot met haar kinderen. Een hele mooie ervaring volgens haar, en zeker de moeite waard als je een dag of weekend naar Gent gaat. Met een leuke gids aan boord, kregen ze veel mee over de historie van Gent.

Tijdens de boottocht kwamen ze ook langs Gravensteen, de Middeleeuwse burcht in het centrum. Het voelde alsof ze in de Middeleeuwen waren beland. Deze burcht bezoeken is erg leuk!

Voordat Veronique naar het centrum van de stad ging, zijn ze eerst gaan springen. Dit was in het Trampolinepark Jumpsky. Een hele leuke plek voor de kinderen, en stiekem ook voor de ouders! Ze hebben hier een uur gesprongen en vonden dit zeer de moeite waard.

Toen Veronique in Gent was, waren de winterfeesten bezig. Wij waren in Gent tijdens de hele bekende Gentse feesten, die zijn in de zomer. De kinderen waren toen een baby en een peuter en we waren blij dat ze allebei in de kinderwagen zaten. Op die manier konden we heel veel van de Gentse feesten meekrijgen. Er wordt heel erg veel georganiseerd, het is gezellig druk op straat en overal koop je wat te eten.

Conceptstore Amélie is zeker een aanrader met kinderen: eten, spelen en winkelen kan hier!

Het museum Huis van Alijn is een aanrader. Hier ontdek je met de kinderen hoe het dagelijks leven veranderd is. je kan je verkleden, fotoboeken bekijken, knutselen en nog veel meer!

Nog meer kinderactiviteiten in Gent? Bekijk dan de site van het toeristenbureau.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.