Kinderactiviteiten in Gent | 15 Tips

Doen in Gent met kinderen

0

Gent is een van mijn lievelingssteden. Vroeger kwam ik er zeer geregeld, met de kinderen zijn we er twee keer geweest. Ik deel een aantal kinderactiviteiten in Gent die zeker de moeite waard zijn tijdens je stedentrip Gent met kinderen.

Kinderactiviteiten in Gent

Boottocht

Veronique verkende de stad per boot met haar kinderen. Een hele mooie ervaring volgens haar, en zeker de moeite waard als je op een stedentrip naar Gent met kinderen gaat. Met een leuke gids aan boord kregen ze veel mee over de historie van Gent.

Gravensteen

Tijdens de boottocht kwamen ze ook langs Gravensteen, de Middeleeuwse burcht in het centrum. Het voelde alsof ze in de Middeleeuwen waren beland. Deze burcht bezoeken is erg leuk!

Trampolinepark

Voordat Veronique naar het centrum van de stad ging, zijn ze eerst gaan springen. Dit was in het Trampolinepark Jumpsky. Een hele leuke plek voor de kinderen, en stiekem ook voor de ouders! Ze hebben hier een uur gesprongen en vonden dit zeer de moeite waard.

De Gentse feesten

Toen Veronique in Gent was, waren de winterfeesten bezig. Wij waren in Gent tijdens de hele bekende Gentse feesten, die zijn in de zomer. De kinderen waren toen een baby en een peuter en we waren blij dat ze allebei in de kinderwagen zaten. Op die manier konden we heel veel van de Gentse feesten meekrijgen. Er wordt heel erg veel georganiseerd, het is gezellig druk op straat en overal koop je wat te eten.

Huis van Alijn

Het museum Huis van Alijn is een aanrader. Hier ontdek je met de kinderen hoe het dagelijks leven veranderd is. je kan je verkleden, fotoboeken bekijken, knutselen en nog veel meer!

Blogger Eva was er onlangs met haar ouders en haar kinderen en het was echt een trip down memory lane. Zoveel herkenning in de spullen en ook zo leuk om de kinderen op deze manier uitleg te geven over haar eigen jeugd.

STAM

Het Gentse Stadsmuseum STAM is zeker leuk om met de kinderen heen te gaan. Je ziet de grote stadsfoto van Gent, er is een LEGO-bouwplaats en af en toe zijn er tentoonstellingen speciaal voor kinderen.

Blogger Kurt was er onlangs met zijn kinderen en ze beleefden hier een aantal aangename uren. Met leuke doe-opdrachten waarover nagedacht moest worden, maar die niet te moeilijk zijn, zijn je kinderen zoet. En ondertussen steken ze er ook nog wat van op.

S.M.A.K.

Een museum met hedendaagse kunst kan juist ook met kinderen erg leuk zijn. De jongsten kan je uitleggen over wat er te zien is. Voor de wat oudere kinderen is er een boekje waarin zij vragen kunnen beantwoorden.

Belfort

Bezoek zeker ook het Belfort. Dit is de middelste toren in de torenrij. De draak die op de toren staat beschermt de stad Gent. Beklim de trap, geniet van het uitzicht over de stad en vergeet ook zeker niet om de speurtocht te volgen.

Blotevoetenpad

Op slechts 3 kilometer van het centrum kan je met de kinderen een blotevoetenpad lopen! Huur een fiets (ook in de binnenstad van Gent kan je prima fietsen) en ga naar natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen. Er is hier een blotevoetenpad en een Boeboekspad. Leen voor dat laatste pad een rugzak bij het bezoekerscentrum.

Stadsparken

Maar ga je naar Gent met kinderen, sla dan zeker ook de parken niet over. Denk aan het Citadelpark en het Koning Albertpark. Tijdens de zomermaanden is het sport- en recreatiepark Blaarmeersen, net buiten de stad, een welkome break. Inclusief een grote waterspeeltuin, dus vergeet je zwemspullen zeker niet mee te nemen.

Kindvriendelijke musea

We noemden al het STAM, S.M.A.K. en het Huis van Alijn. Gent is gevuld met kindvriendelijke musea, want we kunnen nog meer tips geven!

Andere leuke, culturele tips zijn de Wereld van Kina, met een tuin en een huis om te ontdekken. Bezoek ook het Industriemuseum en het Design Museum.

St-Pietersabdij

De St.-Pietersabdij is een oase van rust. De abdij zelf is leuk om te bezoeken, waar je in de ene na de andere verbazing valt. Maar de tuin is ook al een bezoek waard. In deze prachtige tuin met wijngaard kom je ook veel studenten tegen.

Bourgoyen-Ossemeersen

Het stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen ligt net buiten Gent en hier ga je echt heen als je van de natuur houdt. Er zijn heel wat wandelroutes. Voor kinderen vanaf 5 jaar staat de educatieve rugzak klaar, de Boeboeks.

Fietsen

Ideaal aan Gent is dat je er goed kan fietsen. De stad is niet al te groot, dus wandelt zie je ook al veel. Maar met jonge kinderen is het soms een uitdaging om 100 meter te wandelen. Ook kan je tegenwoordig buggy’s huren via het toeristenbureau, bij het buggypunt.

Kindvriendelijke restaurants

Na al die leuke kinderactiviteiten in Gent heb je waarschijnlijk honger gekregen. Gent barst van de ontzettend leuke cafés en restaurant. Voor een warme wafel of een kom soep bijvoorbeeld. De Souplounge, daar heb ik goede herinneringen aan. Hier heb je keuze uit 4 verse soepen, iedere dag zijn er andere opties. Je kan ze naar smaak aanvullen met toppings.

Conceptstore Amélie is zeker een aanrader met kinderen: eten, spelen en winkelen kan hier!

Lunchbar “Boon” scoort volgens Eva hoog op de schaal van kindvriendelijkheid. Alleen al vanwege het mooie erfgoedpand wil je hierheen!

Heb je zin in iets zoets, dan wil je even bij Julies House langs. Lastig kiezen uit de mooie taartjes en cupcakes!

Nog meer kinderactiviteiten in Gent of plan je een stedentrip Gent met kinderen? Bekijk dan de site van het toeristenbureau.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.