Gent met kinderen | 41x Uitjes + bezienswaardigheden

Doen in Gent met kinderen

Gent is een van mijn lievelingssteden. Vroeger kwam ik er zeer geregeld, met de kinderen zijn we er inmiddels twee keer geweest. Het is een hele prettige en overzichtelijke stad. Wat je hier doet? Ik deel een aantal kinderactiviteiten, bezienswaardigheden en speeltuinen die zeker de moeite waard zijn tijdens je stedentrip Gent met kinderen.

Gent ligt in de provincie Oost-Vlaanderen en in de stad wonen ongeveer 250.000 mensen. Het is de stad van het kleine biercafé. Of het nou in dit kleine café is of elders in de stad, tijdens een stedentrip moet je zeker een pintje moet proberen.

Gent met kinderen ontdekken

Een van de eerste vragen tijdens een stedentrip is hoe je de stad goed kan verkennen. Ideaal aan Gent is dat je er goed kan fietsen. Met jonge kinderen is het soms een uitdaging om 100 meter te wandelen en dan is fietsen ideaal.

#1 Je kan buggy’s huren via het toeristenbureau, bij het buggypunt. Dit zit nu bij Fietspunt Onder De Krook. De buggy’s hebben een grote draagmand en kinderen zitten op ooghoogte van de volwassenen. Een buggy lenen is gratis maar er wordt wel een identiteitsbewijs en waarborg gevraagd als garantie. (Reserveren)

#2 Verken Gent al wandelend met de gratis Speurneuzentocht. Met deze zoektocht door Gent van 5km ben je gauw 2 uur zoet! Je ontdekt plaatsen in Gent die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt.

#3 Wil je Gent ontdekken, dan kan je gebruik maken van het goed geregelde openbaar vervoer. Er is een CityCard te koop, dit is een kaart waarmee je bezienswaardigheden en musea gratis of tegen een lager tarief kan bezoeken. Deze kaart geeft ook gratis toegang tot een boottochtje én alle stadsbussen en trams van De Lijn. Voor kinderen onder de 18 zijn de meeste musea gratis, de CityCard aanschaffen voor hen is niet nodig.

Boottocht

#4 Blogger Veronique verkende de stad per boot met haar kinderen. Dit is een hele mooie ervaring volgens haar, en zeker de moeite waard als je op een stedentrip naar Gent met kinderen gaat. Met een leuke gids aan boord kregen ze veel mee over de historie van Gent. De boottocht was leerrijk én leuk omdat ze een super goede gids hadden. Hij vertelde onderweg boeiende verhalen en anekdotes in drie talen. Ze zaten vooraan. De gids betrok de kinderen in zijn verhaal, zodat het ook voor hen een leuke tocht was.

Ze zagen onderweg prachtige historische panden en waanden onszelf in de Middeleeuwen toen we voorbij het Gravensteen voeren. De boottocht duurde 40 minuten en was een geslaagde afsluiter van een leuke daguitstap! Leuk om de stad vanaf het water te ontdekken en op deze manier meer van de stad te weten te komen. (Website)

kinderactiviteiten in Gent

Bezienswaardigheden Gent met kinderen

Gravensteen

Tijdens de boottocht kwam onze gastblogger met haar gezin langs Gravensteen, de Middeleeuwse burcht in het centrum. Het voelde hierdoor alsof ze in de Middeleeuwen waren beland. Deze burcht bezoeken is erg leuk! Met kinderen is dit een toffe bezienswaardigheid in Gent om te ontdekken, omdat veel van deze burcht goed tot de verbeelding spreekt! En als je wilt neemt Wouter Deprez je mee op sleeptouw door zíjn Gravensteen via een audiogids in het Nederlands.

De “”Little Guide”” is een leuk boekje vol avonturen, waarmee kinderen de Grafenburg op een speelse manier kunnen ontdekken! Onderweg dompelen kinderen zich onder in de Middeleeuwen en ontdekken ze interessante weetjes. De dieren in de tekeningen van Randall Casaer wijzen de weg langs smalle torentrappen, kantelen en allerlei kamers.

De Gentse feesten

Toen onze gastblogger Veronique in Gent was, waren de winterfeesten bezig. Wij waren in Gent tijdens de hele bekende Gentse feesten, die zijn in de maand juli. De kinderen waren toen een baby en een peuter en we waren blij dat ze allebei in de kinderwagen zaten. Op die manier konden we heel veel van de Gentse feesten meekrijgen.

Er wordt heel erg veel georganiseerd, het is gezellig druk op straat en overal koop je wat te eten. De Gentse feesten meemaken is vooral een unieke ervaring die je eens moet beleven. Met veel straattheater, spel, allerlei activiteiten voor de hele familie en vooral ook heel veel gezelligheid op straat.

stedentrip Gent met kinderen

Belfort

Bezoek zeker ook het Belfort, dit is de middelste toren in de torenrij. De draak die op de toren staat beschermt de stad Gent. Beklim de trap, geniet van het uitzicht over de stad en vergeet ook zeker niet om de speurtocht te volgen. Het Belfort is helaas niet toegankelijk voor minder mobiele bezoekers; er is enkel een lift vanaf de eerste verdieping. Net als in Gravensteen is hier een Little Guide, waarmee jonge kinderen aan de hand van geluidsfragmenten, opdrachten en puzzels op zoek naar het vermiste drakenei. Dit is geschikt voor kinderen tot 8 jaar

St-Pietersabdij

De St.-Pietersabdij is een oase van rust. De abdij zelf is leuk om te bezoeken, waar je in de ene na de andere verbazing valt. Maar de tuin is ook al een bezoek waard. In deze prachtige tuin met wijngaard kom je ook veel studenten tegen.

Het Graf­fi­ti­straat­je

Ben je in Gent met kinderen en wil je tussen de kinderactiviteiten in Gent ook wat moderne kunst meenemen? Dan moet je toch ook eens het Graf­fi­ti­straat­je bewonderen. Je vindt dit in het Werregarenstraatje en dit is als een open canvas voor jonge straatkunstenaars. Super leuk en kleurrijk om te zien!

Bezoe­kers­cen­trum Sint-Baafs­kathe­draal

Enkele jaren geleden er in de mooie Sint-Baafskathedraal een gloednieuw bezoekerscentrum geopend. Hier zie je de gerestaureerde panelen van het Lam Gods en natuurlijk ook andere authentieke kunstschatten. Met een virtual reality-bril kan je diep in het verleden reizen en de geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal ervaren. Vanwege Corona reserveer je de tickets het best op voorhand.

Oud Begijn­hof Sint-Eli­sa­beth

Een andere mooie bezienswaardigheid in Gent is het Oud Begijn­hof Sint-Eli­sa­beth! De meeste Begijnhoven vormen een oase van stilte en rust, zo ook die in Amsterdam en Leuven. in de Begijnhofdries in Gent, niet meer ommuurd is en dus gewoon deel uitmaakt van de stad, blijft de sfeer er uniek. 

stedentrip Gent met kinderen

Kinderactiviteiten in Gent

Stadsparken in Gent met kinderen

Maar ga je naar Gent met kinderen, sla dan zeker ook de parken niet over.

 • Denk aan het Citadelpark en het Koning Albertpark.
 • En ook in het Rom­mel­wa­ter­park is een leuke speeltuin.
 • Tijdens de zomermaanden is het sport- en recreatiepark Blaarmeersen, net buiten de stad, een welkome break. Inclusief een grote waterspeeltuin, dus vergeet je zwemspullen zeker niet mee te nemen. (Maps)

Parkbos

Het Parkbos is het stadsbos van Gent en is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip Gent met kinderen. Het is nu een gebied met onder andere speelnatuur, portaal Grand Noble en bewegwijzerde wandel-, fiets- en ruiterpaden. Ook heb je er speelzones.

LAGO Gent Rozebroeken

Als je wilt gaan zwemmen met het gezin, dan is zwembad Gent Rozebroeken een aanrader. Er zijn glijbanen, wildwaterbaan, een peuterbad en in de zomer kan je in het buitenbad zwemmen. Het is een all-in subtropisch zwemparadijs vlakbij Gent! (website)

Jumpsky Gent met kinderen

Trampolinepark Jumpsky

Voordat onze gastblogger naar het centrum van de stad ging, zijn ze eerst gaan springen in het Trampolinepark JumpSky. Een hele leuke plek voor de kinderen, en stiekem ook voor de ouders! Het Jumpsky Trampolinepark is ingedeeld in verschillende zones. Ze hadden een uurtje de tijd om alles te ontdekken. Dit is wat ze over het bezoek in de omgeving van Gent met kinderen schreef:

“De “stuntzone” kwam als eerste aan de beurt. Daar doken ze in een soort van ballenbad, gevuld met foam blokken. Leuk, ook voor volwassenen! Daarna trok een grote airbag onze aandacht. Je kan je erin laten vallen (na één of meerdere salto’s) vanaf een obstakel of een muurtje van ongeveer twee meter hoog. Dat heb ik zelf niet gedaan, maar de kinderen uiteraard wel. Klimmen, springen, vallen, repeat. Top! We ontdekten ook “high performance trampolines” bij het trampolinepark jumpsky met kids, waar je extra hoog kan springen door de enorme veerkracht. Héél uitdagend, want de muur ernaast nodigt je uit om te rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.

We eindigden in de “main zone” waar de kinderen van de ene trampoline naar de andere sprongen, of van een trampoline naar een platform, ook leuk! Ik was wat jaloers op de zoon die zijn saltokunsten toonde. Was ik maar dertig jaar jonger.”

Blotevoetenpad

Op slechts 3 kilometer van het centrum kan je met de kinderen een blotevoetenpad lopen! Huur een fiets (ook in de binnenstad van Gent kan je prima fietsen) en ga naar natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen. Er is hier een blotevoetenpad en een Boeboekspad. Leen voor dat laatste pad een rugzak bij het bezoekerscentrum.

Play Beach indoor- + outdoor speeltuin

De Play Beach in Gentbrugge heeft een binnen- en buitenspeeltuin en daarbij ook een aparte hoek voor de allerkleinsten. In de grote binnenspeeltuin kunnen kinderen zich veilig vermaken op 3 verdiepingen met glijbanen, ballenbad, doolhof, kruiptunnel, hindernisbaan, klim- en hangtoestellen. Er is ook een babyhoek voor peuters. Kinderen kunnen zich daarnaast ook uitleven in de buitenspeeltuin. Naast een klimtoren met glijbaan voor grote (6-10 jaar) en kleine (3-5 jaar) kinderen zijn er ook allerlei schommels of speelhuisjes en natuurlijk een springkussen.

Meer uitjes Gent met kinderen – ook voor tieners

Wat is leuk om te doen in Gent met kinderen? En zijn er uitjes voor kinderen vanaf een jaar of 10? Dit zijn een aantal TOP uitstappen voor tieners en wat oudere kinderen.

#1 Bij Cube Zero op de Vlasmarkt kan je allerlei escape games spelen! Op de website geven ze deze uitleg over een bezoek met pubers: kinderen jonger dan 12 jaar spelen bij voorkeur mee met een groep waarvan de meerderheid meerderjarig is. Kinderen tussen 12 en 15 jaar worden bij voorkeur begeleid door minstens twee volwassene. Kinderen vanaf 16 jaar kunnen spel perfect autonoom spelen.

#2 Je kan indoor karten in Gent bij eKart, dit is gevestigd op de tweede verdieping van een winkelcentrum. Dit kan al met kids vanaf 6 jaar.

#3 De Klim­zaal Bleau biedt indoor en buiten opties voor boulderen, lengteklimmen en zelfs speedklimmen. Voor de allerkleinsten is er ook een kleutergedeelte met kleine glijbaan voorzien. Zo kunnen zij ook op hun eigen niveau de klimmuren trotseren. Bij kinderen onder de 12 jaar vragen ze juist dat er een volwassene mee de zaal in gaat om hen wat te helpen.

#4 Bij Level Up zijn liefst 14 VR escape rooms, de escape room ‘The Mine’ en één augmented reality city game. Hier kan je onder andere allerlei VR games spelen. De games zijn geschikt voor spelers van elk niveau en van elke leeftijd vanaf 5 jaar. Ook is hier Archery Tag. Dit is een spannend teamsportspel dat wordt gespeeld met pijl en boog. Met onze foam-tipped pijlen speel je op een veilige manier tikkertje. De escape game The Mine is toegankelijk voor spelers van elke leeftijd. Vanwege de moeilijkheidsgraad raden ze ‘The Mine’ echter niet aan voor kinderen jonger dan 14 jaar.

#5 Het Ska­te­park Blaar­meer­sen is leuk voor alle skaters, inliners en freerunners! Tussen het Huis van de Sport en de Topsporthal ligt deze grootste skatepark van België, het op twee na grootste skatepark van Europa. Het Skatepark is meer dan 4000 m² groot en is opgesplitst in zeven area’s. Een daarvan is een zone voor beginners waar kinderen (-12 jaar) kunnen oefenen.

Uitjes Gent met peuters en kleuters

Wat doe je in Gent met kleine kinderen van 1 tot en met 4 jaar? Dit zijn een aantal leuke activiteiten:

 1. Op het Spaans Kas­teel­plein, vlakbij de Sint-Baafsabdij aan Portus Ganda, is een speelzone voor kinderen tot en met 6 jaar.
 2. Harry Malter is een familiepark net buiten de stad is ideaal met jonge kinderen. Ongeveer 90% van de attracties is toegankelijk voor kinderen vanaf 2 jaar. De speeltuin is toegankelijk voor kinderen tot 10 jaar. Er zijn ook verschillende dieren. Dit park biedt de leuke combinatie van spelen, attracties, shows en dieren. Geen grote attracties of wilde dingen, maar vooral veel charme. Je ziet er onder meer kamelen, alpaca’s, woestijnvos en een gordeldier.
 3. School­hoe­ve De Cam­pag­ne is een kinderboerderij met kleine speeltuin, deze bezoek je gratis. – Adres: Gijzelstraat 14, Gent
 4. De stad Gent richt zich ook op gezinnen met baby of dreumes! Zo zijn er speciale Babyspots in Gent, je herkent het aan het logo op een raam van een restaurant, café of winkel. Je kan daar je baby voeden of verschonen!
Gent stedentrip gezin

Kindvriendelijke musea in Gent met kinderen

Gent is gevuld met kindvriendelijke musea! Een aantal leuke musea om te bezoeken met het gezin delen wij hieronder, veel hiervan hebben wij of onze gastbloggers al eens bezocht met het gezin!

STAM

Het Gentse Stadsmuseum STAM is zeker leuk om met de kinderen heen te gaan. Je ziet de grote stadsfoto van Gent, er is een LEGO-bouwplaats en af en toe zijn er tentoonstellingen speciaal voor kinderen. Onze gastblogger er onlangs met zijn kinderen en ze beleefden hier een aantal aangename uren. Met een doe-boekje gingen zij op pad. Dit ging over Cuberdanny, de cuberdon of ‘neuzeke’, een typisch Gents snoepje in de vorm van een neusje. Cuberdanny is helemaal onder de indruk van Gent en heeft gezien dat er in Gent heel wat mooie torens zijn zoals de St Baafskathedraal, het belfort, de boekentoren. Cuberdanny is zot van torens en is er zeker van dat hij als rood tsjoepke niet zou misstaan op een van te torens van Gent.

S.T.A.M.
S.T.A.M.

In elke zaal van het museum is er een doe opdracht zodat je veel tips verzamelt voor het bouwen van de beste Cuberdanny-toren. Op het einde van het boekje is er een puzzel en als die correct wordt ingevuld wacht er op het einde een heuse lego-Cuberdanny. Misschien moet hij zijn eigen Cuberdanny-toren bouwen. Maar waar moet die dan staan, en hoe moet ie eruit zien en hoe hoog moet ie worden ? Heel veel vragen dus voor Cuberdanny alleen en dus vraagt hij de hulp aan de kinderen.

Daarna kwam er een grote verassing: in het museum staat een grote tafel vol met witte legosteentjes en daar mochten al een mini versie van onze toren bouwen.

Kortom: een bezoekje aan het STAM is een echte aanrader. Een uurtje of drie is meer dan genoeg om alles te ontdekken wat er te ontdekken valt. De geschiedenis van Gent wordt op een zeer leuke en toegankelijke manier naar de kinderen vertaald.

Gent met kinderen SMAK

Huis van Alijn

Het museum Huis van Alijn is een aanrader. Hier ontdek je met de kinderen hoe het dagelijks leven veranderd is. je kan je verkleden, fotoboeken bekijken, knutselen en nog veel meer! Een andere gastblogger was met haar ouders in dit museum in Gent met kinderen en het was echt een trip down memory lane. Zoveel herkenning in de spullen en ook zo leuk om de kinderen op deze manier uitleg te geven over haar eigen jeugd.

In het Huis van Alijn zie je allerlei objecten uit het verleden. Maar helemaal niet zo lang geleden, want ik gebruikte heel wat zaken zelf ook toen ik klein was. En ik ben nog maar 36! Er wordt ook aandacht besteed aan de hoogtepunten van het leven: geboorte, huwelijk en ook overlijden.

Huis van Alijn

Meer musea in Gent met kinderen

Andere leuke, culturele tips voor kinderactiviteiten in Gent zijn onder andere:

#1 Met kinderen vanaf 6 jaar kan je naar het Ima­gi­nair Muse­um in het Citadelpark. Hier hoor je tijdens een route van 90 minuten hoe de kunstwerken tot leven komen. Je luistert met de ErfgoedApp naar verhalen over kunstwerken.

#2 Een museum met hedendaagse kunst kan juist ook met kinderen erg leuk zijn. De jongsten kan je in het S.M.A.K. uitleggen over wat er te zien is. Voor de wat oudere kinderen is er een boekje waarin zij vragen kunnen beantwoorden.

#3 De Wereld van Kina, met een tuin en een huis om te ontdekken. Dit is een natuurmuseum voor kinderen en jongeren in Gent. Er is een grote en oude natuurhistorische collectie waarmee je ziet hoe het leven op aarde zich ontwikkeld heeft. Aan de balie kan je speurtochten voor verschillende leeftijden vragen om je bezoek nog leuker te maken. In de tuin staan zo’n 1500 planten: bomen, struiken, geurende kruiden en kleurrijke bloemen. In de twee locaties zie je de kindvriendelijke en interactieve tentoonstellingen:  

 • De wereld van Kina: het Huis op het Sint-Pietersplein
 • De wereld van Kina: de Tuin in het Berouw

#4 Het GUM is een museum met plantentuin over wetenschap, onderzoek en kritisch denken. Hier ontdek je dat wetenschap het resultaat is van vallen en opstaan, twijfel en verbeelding. Voor kinderen zijn er geregeld familietours waarmee je aan de hand van bijvoorbeeld een koffer op zoektocht door dit leuke musea op ontdekking gaat!

stoomtreinmuseum Maldegem
Stoomtreinmuseum Maldegem

Uitjes rondom Gent met kinderen

Bourgoyen-Ossemeersen

Het stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen ligt net buiten Gent en hier ga je echt heen als je van de natuur houdt. Er zijn heel wat wandelroutes, wat het een van de perfecte kinderactiviteiten in Gent maakt als je even wilt bijkomen. Voor kinderen vanaf 5 jaar staat de educatieve rugzak klaar, de Boeboeks.

Stoomtreinmuseum Maldegem

Als je van stoomtreinen houdt is het Stoomtreinmuseum in Maldegem, net buiten Gent, ook een leuk uitje. Blogger Anke was hier met haar gezin en ze gaf aan dat liefhebbers hier uren zoet zijn. Anders is het gewoon een leuk uitje.

Het is niet echt een standaard museum, je mag op de site rondwandelen waar je in een loods wagons vindt die reeds volledig gerestaureerd zijn maar ook die nog volop in restauratie zijn. Sommige mag je echt binnenin gaan bekijken en voelen hoe de stof is, hoe mooi het houtwerk is. Op zon- en feestdagen van mei tot en met september kan men terugkeren naar de tijd van toen en een ritje maken met de stoomtrein van Maldegem naar Eeklo in oude rijtuigen met houten banken of zetels met stoffen bekleding.

De kinderen mochten even mee gaan zien hoe de werking was van het vuur (oven) die de trein aandrijft. Je voelde de oude stoomtrein zichzelf op gang trekken, zag massa’s stoom die de lucht werd in geblazen.

Eens vertrokken, kon je genieten van het landschap. Onderweg werd je kaartje nog geknipt net als toen. De wagons waren nog in prima staat. De tijd had net stilgestaan. Sommige wagons waren zelfs al voorzien van een verwarming onder de zitbanken. De verwarming werd aangedreven door de overtollige stoom. Terug aan het station aangekomen liepen er mensen rond in de klederdracht van vroeger (machinisten, conducteurs).

Verder was er een kleinere loods waar allerlei miniatuurtreinen stonden (Markling, Lego maar ook houten treintjes waar de kinderen mee mochten spelen). Ook was er een parcours van Thomas de Trein die de kinderen zelf mochten besturen. Als grote afsluiter tijdens het bezoek aan het museum mochten de kinderen op de computer via een treinsimulator rijden met een trein. Ze kregen eerst uitleg over verschillende signalen en gebruiken. Wanneer je de rit tot een goed einde hebt gevraagd krijg je nog een korte vragenlijst om na te gaan hoeveel je onthouden hebt. Bekijk de praktische info op de website.

Gent met kids

Gallische Hoeve

Het openluchtmuseum de Gallische Hoeve staat in het teken van reënactment, uitleg, reële materialen en dat allemaal zeker ook op kindermaat uitgelegd. Onze kids en wij genoten van een heerlijk corona-proof uitstapje! Je wordt er verwelkomd door de sympathieke David, gekleed als Keltische krijger. Geen boerenkrijger, maar een rijke krijger. Hij situeert de Kelten in tijd en geeft meer uitleg over de Gallische Hoeve, waar ze aandacht geven aan die verschillende aspecten van de Gallische samenleving.

David wordt bijgestaan door een heel wat andere liefhebbers van deze Gallische tijd. Een vriendelijke dame gaf uitleg over bandweven. Haar buurman gaf uitleg over het speelgoed uit die tijd. Een beetje verder aan de vuurkuil was er nog iemand aan het weven in open lucht, maar voor het hoogtepunt van het weven konden we terecht in het weefatelier.

Een groot weefgetouw, uit de gallische tijd uiteraard, staat bedraad en werkt! Heel bijzonder om te zien: het kleurgebruik met kruiden uit het bos en van de kruiden in de Gallische Hoeve zelf en de patronen.

Openluchtmuseum Gent

Het enthousiasme van de medewerkers werkt meer dan aanstekelijk. Meer info vind je via de website. Daar reserveer je nu ook vooraf je bezoek. Voor de kosten hoef je het zeker niet te laten. Als volwassene betaal je slechts € 3 ,-! Kinderen tot 12 jaar zijn gratis en jongvolwassenen tussen 12 en 18 betalen € 1,-. Deze inkomgelden worden geïnvesteerd in de huisvesting en restauratieprojecten van de Gallische Hoeve. Zeker een bezoekje waard!!

 • Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen met een blotevoetenpad en een Boeboekspad.
 • En bezoek het Meetjesland, tussen Gent en Brugge in.
Sint-Baafs­kathe­draal

Kindvriendelijke restaurants in Gent

Na al die leuke kinderactiviteiten in Gent heb je waarschijnlijk honger gekregen. Gent barst van de ontzettend leuke cafés en restaurant. Voor een warme wafel of een kom soep bijvoorbeeld.

 1. De Souplounge, daar heb ik goede herinneringen aan. Hier heb je keuze uit 4 verse soepen, iedere dag zijn er andere opties. Je kan ze naar smaak aanvullen met toppings. (Adres: Zuivelbrugstraat 4, 9000 Gent)
 2. Lunchbar “Boon” scoort volgens Eva hoog op de schaal van kindvriendelijkheid. Alleen al vanwege het mooie erfgoedpand wil je hierheen! (Adres: Geldmunt 6, 9000 Gent, België)
 3. Heb je zin in iets zoets, dan wil je even bij Julies House langs. Lastig kiezen uit de mooie taartjes en cupcakes! – Meerdere adressen, zie website
 4. Nog zo’n favoriet van mij: de Aba-jour. De ingang lijkt op een winkelcentrum, binnen zit je het best aan een tafeltje bij het water. (Adres: Oudburg 20, 9000 Gent)
 5. Ook ideaal voor met kinderen: de Holy Food Market, waarbij iedereen iets kan kiezen dat ‘ie lekker vindt. Wel zo makkelijk met kinderen.
 6. RAY hebben we nog niet getest maar het ziet er zo tof uit dat we deze moeten noemen. Ray is een glazen orangerie aan de Sint-Niklaaskerk. Het is van alles, wat vooral interessant is is dat dit een weekendbar is met een indoor speeltuin voor de kids! Dus mocht je hier zijn geweest, laat ons zeker even weten wat het precies is en hoe je het vond.

Overnachten in Gent met kinderen

Wij raden je aan om er een stedentrip Gent met kinderen van te maken. Deze stad is echt een bezoek waard en er zijn meer dan voldoende kinderactiviteiten in Gent om er een weekend mee te vullen! Dit zijn enkele tips om te verblijven in de stad:

Overnachten in een betaalbaar hotel met het gezin? Dan is het Ibis budget Gent Centrum Dampoort wellicht een goede keuze.

Of verblijf in Studio 17 met 1- en 2-slaapkamerappartementen, dit is ook een echte aanrader. Dit gebouw ligt op 1 km van het historische centrum van Gent. Het gebouw deed ooit dienst als textielfabriek in de jaren 1900.

Bereikbaarheid

Kom je uit Nederland? Bekijk dan de aanbiedingen met de trein naar Gent. Boek je een paar maanden vooraf, dan zijn de prijzen vaak gunstig. Heb je ook geen gedoe met parkeren in de stad.

Meer lezen over Belgische steden?
Dit zijn onze tips voor Antwerpen met kinderen
Ook leuk is Leuven met gezin bezoeken
Of combineer Gent met charmant Brugge

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.