Meetjesland met kinderen | 7x Uitstappen België

Het Meetjesland met kinderen, waarom ga je daarheen? En wat zijn de leuke daguitstappen. Wij delen enkele leuke tips voor het Meetjesland en daarnaast geven wij ook aan welke accommodaties kindvriendelijk zijn.

Het Meetjesland ligt in Oost-Vlaanderen, tussen de prachtige steden Gent en Brugge in. Het is een een onbekend fiets- en wandelparadijs met bossen, velden en krekengebieden. Sinds 1998 is deze regio erkend als Regionaal Landschap. In deze regio liggen onder andere Aalter, Maldegem en Evergem.

Doen in het Meetjesland met kinderen

Lembeekse bossen

Dit is een natuurgebied van 305 hectare met een speelzone met natuurlijke speeltoestellen. Daarnaast zijn er allerlei fiets- en wandelpaden. Ook is er het heemkundig museum Bardelaere, met een gerestaureerde bunker die zeker ook leuk is om te bezoeken met kinderen.

Combineer bijvoorbeeld met Taverne – Tearoom “Ter Burchgraeve”, aan de rand van de Lembeekse bossen. Hier staan onder andere pannenkoeken, versbereid roomijs, sorbets, dagvers gebak, yoghurt en milkshakes op de kaart. Ook is er een klein dierenpark met damherten, kangoeroes en dwerggeitjes. Daarnaast is er naast het terras een leuke speeltuin.

Stoomtreinmuseum Maldegem

Blogger Anke bezocht het Stoomtreinmuseum Maldegem in het Meetjesland met kinderen. Het is geen standaard museum, je mag op de site rondwandelen waar je in een loods wagons vindt die reeds volledig gerestaureerd zijn maar ook die nog volop in restauratie zijn. Sommige mag je echt binnenin gaan bekijken en voelen hoe de stof is, hoe mooi het houtwerk is. Op zon- en feestdagen van mei tot en met september kan men terugkeren naar de tijd van toen en een ritje maken met de stoomtrein van Maldegem naar Eeklo in oude rijtuigen met houten banken of zetels met stoffen bekleding.

Stoomtreinmuseum

Canada Poland War II Museum

Het Canada Poland War II Museum staat in het teken van de helden van de bevrijding. Dit private museum werd opgericht in 1994 als eerbetoon aan de Canadese en Poolse bevrijders. Er zijn meerdere zoektochten voor families uitgezet.

Provinciaal domein Het Leen

Dit domein was ooit een militair domein, inmiddels is dit bloeiende bos met prachtig arboretum een trekpleister voor gezinnen. Er zijn wandelpaden, een speciaal voorzien speelbos én een grote speeltuin dichtbij de parking. Ook het vernieuwde bezoekerscentrum is een aanrader om eens te bezichtigen.

Puyenbroeck

Ook leuk in het Meetjesland met kinderen is een bezoek aan het Puyenbroeck. In dit provinciaal domein is er een binnen- en buitenbad, grote speeltuin, waterspeeltuin, ligweiden, een bloemenpark, speelbos, dierenpark en een verkeerspark.

Kinderspeelstad Lievegem

De Kinderspeelstad is met 2500 m² de grootste indoor kinderspeelspeelstad van Vlaanderen. Met onder andere diverse speeltoestellen tot drie verdiepingen hoog, een griezelkamer, kinderdisco, springkastelen, doolhof, multimedia ruimte, ballenbaden en een mega video-game.

Een andere optie voor een indoor speeldorp ligt in Knesselare. Dit is het Dinodorp. Het speeldorp ligt naast de gastropub CARL’S. De ouders kunnen daar eten, terwijl de kinderen doorspelen.

Landschapspark Drongengoed

Landschapspark Drongengoed is een toeristisch-recreatieve bestemming. De allerkleinsten kunnen in het landschapspark Drongengoed het kabouterpad Pinnemuts (2 km) volgen. En bij de Drongengoedhoeve zijn twee speelzones. Er zijn allerlei wandellussen en fietsknooppunten, bekijk die hier.

Familiepark Harry Malter

Het Familiepark Harry Malter is een leuk pretpark voor gezinnen met wat jongere kinderen. Er zijn diverse dieren, speeltuinen en enkele (kleinere) attracties. Het grootste deel van de speeltuinen is overdekt, deze zijn toegankelijk voor kinderen tot en met 10 jaar.

Apollonia

Overnachten in het Meetjesland met kinderen

Een weekend weg of een vakantie in het Meetjesland? Dan zoek je vast een kindvriendelijke accommodatie. Dit zijn enkele tips:

Apollonia is een B&B met gemeenschappelijke woonkamer in Aalter. Het is gevestigd in een voormalige boerderij en hier verblijven jullie in een van de elegante kamers met een eigen terras.

Cleythil Hotel ligt in Maldegem. De tuin biedt uitzicht op de bossen en velden van het Drongengoed. De familiekamer is 65 m2 groot en er is een buitensauna.

Verder lezen? Lees onze tips voor Brugge met gezin en dit doe je in Kortrijk met kids.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.