Oost-Vlaanderen met kinderen – 11x Uitjes!

Oost-Vlaanderen is een van de Belgische provincies en ligt ten oosten van de provincie West-Vlaanderen. Op pad in Oost-Vlaanderen met kinderen? Wij delen alvast een aantal hele leuke daguitstappen in deze provincie. Ook geven we tips voor kindvriendelijke accommodaties.

De bekendste stad in deze provincie is Gent. In het noorden grenst het aan Nederland (Zeeland), in het oosten aan de provincie Antwerpen en in het zuiden aan de regio Brussel. In het gebied liggen ook de Vlaamse Ardennen, een mooi stukje België dat nog niet al te bekend is.

Oost-Vlaanderen met kinderen | Uitstappen

Gent

De mystieke burcht ‘Het Gravensteen’ is een must om te bezoeken als je in Gent met kinderen bent. Het poortgebouw, de walmuur, de donjon, de grafelijke residentie en de paardenstallen kan je bezoeken.

En dan nog een tip voor Gent, een bezoek aan het museum De wereld van Kina. Er is zowel een tuin als een huis, deze liggen niet direct naast elkaar. In het natuurmuseum voor kinderen en jongeren vind je tentoonstellingen, zaalteksten, beeld- en luisterfragmenten op kindermaat. Op het voel- en luisterparcours ‘Susketwiet’ in de vogelzaal maak je kennis met de vogels van het museum. 

Ok en dan de laatste tip voor Gent in dit overzicht van tips voor Oost-Vlaanderen met kinderen: Zelda en Zorro. Zelda en Zorro is een restaurant aan de Nieuwe Dokken. Dit is langs de heraangelegde kaaipromenade rondom het dok, waar kinderen zich kunnen uitleven op het autovrije Kompasplein of in het kapitein Zeppospark. Bij het restaurant is er een unieke playwall, de buitenspeelkoffer en er zijn formules inclusief kinderworkshop. Mocht je nou meer willen lezen, bekijk dan onze tips voor Gent met kinderen.

Provinciaal domein Puyenbroek

Provinciaal domein Puyenbroek, voornamelijk in Wachtebeke, is een uitgestrekt recreatiedomein. Je kan hier uiteraard wandelen. Daarnaast kan jeer zwemmen in het binnen- of buitenzwembad, fietsen, roeien op de vijver, minigolven, in de zomermaanden spelen in het verkeerspark en met het treintje rijden. Als dat nog niet genoeg is, de kinderen kunnen ook spelen in het speelpark en er is een restaurant. Let wel op de openingstijden van dit domein en de activiteiten!

Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen

Ben je in de Vlaamse Ardennen, dan kan je absoluut mooie wandeltochten maken met het gezin. Daarnaast is het een aanrader om eens naar het Provinciaal Domein De Gavers in Geraardsbergen te gaan. Op mooie dagen lig je aan het strand bij de zwemvijver van De Gavers. In het domein kan je goed wandelen. Regent het, dan kan je naar het binnenbad gaan. Daarnaast kan je hier gocarten, er zijn minifietsjes en er is een grote speeltuin.

Oost-Vlaanderen met kinderen

Fort Liefkenshoek, Beveren

Fort Liefkenshoek ligt in de buurt van de stad Antwerpen en het is een van de oudste forten van België. Het is een unieke erfgoedparel aan de Schelde. In het gratis toegankelijke bezoekers- en belevingscentrum ontdek je met de kinderen het verhaal van de eeuwenlange strijd van de mens tegen het water. Op een speelse manier gelukkig voor de kids, want er zijn allerlei spelletjes en opdrachten.

Recreatiepark de Ster

In Oost-Vlaanderen met kinderen is het wel buitenleven troef. Anders dan in buurprovincie West-Vlaanderen zijn hier vooral veel mooie domeinen en andere outdoor activiteiten. Zoals het recreatiepark De Ster bij Sint-Niklaas. Het is een mooi domein van 100 hectare groot met een grote watersportvijver, een strandbad en waterglijbanen, een grote speeltuin, een kinderboerderij en een trampolinepark. Ook zijn er mooie wandelpaden.

Kluisbos

Nog een tip voor de Vlaamse Ardennen, het Kluisbos. Dit bos ligt op 141 meter hoogte en het bos ligt pal op de taalgrens. Wandelen, paardrijden, mountainbiken en fietsen is mogelijk. Er zijn allerlei speellussen uitgezet. Ook is er een ingerichte speelzone met houten toestellen en er zijn drie speelzones.

Familiepark Harry Malter

En dan toch nog een wat grotere tip voor Oost-Vlaanderen met kinderen, het Familiepark Harry Malter. Er is een kleine dierentuin en een grote (overdekte) speeltuin. De speeltuin is toegankelijk voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met 10 jaar.

Speelbos Robin Woet in Dendermonde

Speelbos Robin Woet is een speelbos met natuurlijke speelelementen. Er is een evenwichtsparcours en er zijn de klimtouwen en de loopbalken. Combineer dit speelbos met het tikipad. Dit is een leuke, speelse wandeling van ongeveer 600 meter en gaat door het speelbos heen. Onderweg helpen de kinderen om de weggewaaide kabouters terug te vinden in het bos.

The outsider in Oudenaarde

The Outsider is een outdoorpark aan de Donkvijvers in Oudenaarde. Er zijn hier zeven hoogtepunten: de “Seven Summits”. En die zijn divers. Zo is er een waterskikabelbaan, blotevoetenpad, klimtoren en speleoparcours. Afsluiten doe je in de beachbar.

Extra tips voor Oost-Vlaanderen met kinderen

In Oost-Vlaanderen is er veel te doen voor gezinnen. Daarom linken we hier nog wat extra artikelen met tips voor deze Vlaamse provincie!

Oost-Vlaanderen met kinderen | Overnachten

Anders dan in West-Vlaanderen, de Ardennen en Limburg vind je in de provincie Oost-Vlaanderen wat minder grote en bekende vakantieparken. We delen enkele andere tips als je in deze regio kindvriendelijke wilt overnachten:

  • Cleythil Hotel ligt in Maldegem. De tuin biedt uitzicht op de bossen en velden van het Drongengoed. Je verblijft in een familiekamer.
  • Koetshuis Bosdam ligt in Beveren. Je verblijft in een appartement met twee slaapkamers en een tuin.

Dat waren ze, onze tips voor Oost-Vlaanderen met kinderen! Lees ook onze andere tips voor kindvriendelijke uitjes in België!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën