Oudenaarde met kinderen | 5x leuke uitjes

Oudenaarde is een mooie stad in de Vlaamse Ardennen, in de provincie Oost-Vlaanderen op ongeveer 30 kilometer van Gent. Wat er te doen is in Oudenaarde met kinderen lees je in deze blog. Je leest de leukste tips voor kinderactiviteiten en kindvriendelijke accommodaties!

Doen in Oudenaarde met kinderen

Binnenspeeltuin ‘t Stadsboerderijtje

De eerste tip is een ideaal uitje als het regent. De Binnenspeeltuin ‘t Stadsboerderijtje is een indoor speelplein voor kinderen van 0 tot 12 jaar, kinderen onder de 1 jaar mogen gratis naar binnen. Voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar is er de speciaal ontworpen rustige Soft Zone. Hier zijn er allerlei veilige en aangepaste speeltuigen en dit ligt vlakbij het binnenterras. En oudere kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen in het Fun House naar hartenlust spelen.

Sportoase

Een ander leuk indoor uitje in Oudenaarde met kinderen is het zwembad Sportoase. Je hebt natuurlijk grote baden en daarnaast zijn er 2 glijbanen, water-versnellingen en peuterbad. Het peuterbad is 31 graden en heeft diverse fonteinen en leuke animaties.

  • Voor het zwembad is trouwens een leuke, gratis toegankelijke, speeltuin. Op deze website staan alle speelpleinen in de stad.

Op stap met Hans

Lekker naar buiten en Oudenaarde ontdekken? Ga je Op stap met Hans dan maak je een mooie wandeling in en rond het centrum van de stad. Dit is een route van 3,8 kilometer. Er zijn liefst 2 kruiswoordraadsels die je tijdens de wandeling kan invullen. De ene is voor kinderen tot 12 jaar, de ander voor tieners. Haal het bundeltje gratis af bij dienst Toerisme en ontdek samen met Hans de Haan deze prachtige stad.

  • Mooi wandelen kan ook in De Reytmeersen en het Koppenbergbos. Dit bos heeft 2 uitgestippelde wandelingen: het Koppenbergpad (3,5 kilometer) en het Rotelenbergpad (5,2 kilometer).

The Outsider

En The Outsider kan niet missen in een artikel over Oudenaarde met kinderen. Hier kan er heel veel gedaan worden, in de herfst- en wintermaanden is er wel een aangepast aanbod.

Je hebt hier het eerste permanente Cablepark in Oost-Vlaanderen. De waterskikabelbaan biedt de mogelijkheid om te kneeboarden, waterskiën of wakeboarden. Je maakt ‘droge’ start vanaf het startplatform en gaat dan het water op. Daarnaast is er onder meer kajakken, een blotevoetenpad en een moeraspad.

Overnachten in Oudenaarde met kinderen

Wil je hier langer verblijven, dan is dit een tip voor overnachten:

  • Hotel Restaurant Steenhuyse biedt accommodatie met een tuin, gratis privéparkeergelegenheid, terras en een restaurant. Vanaf dit hotel heb je prachtig zicht op de markt van Oudenaarde.
  • Duisbeke Logies is een B&B met een tuin en gratis privéparkeergelegenheid. Alle accommodaties hebben airconditioning, gratis WiFi en een eigen badkamer met een inloopdouche en gratis toiletartikelen. Sommige kamers hebben een terras.

Verder lezen na dit artikel over Oudenaarde met kinderen? Lees over wat je doet in Mechelen en dit zijn tips voor uitjes met tieners!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën