Uitjes met tieners | 15x Leukste uitstappen met pubers

Toen we met Reistipsmetkids begonnen, een website over reizen en uitjes met kinderen, waren de kinderen nog jong. We schreven artikelen over leuke uitjes met peuters en kleuters. Over een aantal weken wordt de jongste 10 jaar en dan is het misschien wel tijd om ons te richten op gezinnen met pubers. Te beginnen met de uitstappen. Wat zijn de leukste uitjes met tieners? Je leest hier een aantal tips in België en Nederland.

Je hebt natuurlijk allerlei uitjes die leuke zijn met tieners, zeker actieve opties als:

  • Ziplinen
  • Trampolinespringen, onder andere Jumpsquare heeft vestigingen in Nederland en België
  • Klimbos of indoor klimmen
  • Lasergamen
  • (Indoor) karten
  • Cablepark
  • Escaperoom. Waar sommige escaperooms zich echt op kinderen richten, heb je ook veel ‘reguliere’ escaperooms die je kan proberen met tieners vanaf 10 of 12 jaar.
  • Indoor Skydiving, wij probeerden dit in Roosendaal.
  • Theater of bioscoop

Leukste uitjes met tieners in Nederland

Walibi

Een van de leukste pretparken in Nederland met pubers is Walibi. Waar de Efteling een familiepark is, met zeker ook spannende achtbanen, is Walibi echt vooral leuk met volwassenen en kinderen vanaf 10 of 12 jaar. Er zijn 30 attracties in dit park, waarvan sommige leuk zijn voor iedereen en andere echt gaaf zijn voor degenen die van spanning houden. Als extra (betaalde) attractie is er de Skydiver, waarin je een duikvlucht maakt vanaf 54 meter hoogte, met een snelheid van 120 km/h.

Walibi uitjes met tieners
Walibi Bright Nights

Tikibad

Het pretpark Duinrell is wat minder bekend dan bijvoorbeeld Walibi, maar het Tikibad klinkt voor velen toch wel bekend. De attracties in Duinrell zijn minder spannend dan die van Walibi, het Tikibad is wel een van de leukste zwembaden van het land. Hier zijn liefst 21 glijbanen voor de hele familie. Voor waaghalzen zijn er razendsnelle glijbanen. In de zomermaanden is het buitenbad geopend. Alle informatie vind je op de website!

WONDR Experience in Amsterdam

Een van de leukste uitjes met tieners in Amsterdam-Noord is WONDR Experience, dit was de eerste artistieke speeltuin voor volwassenen in Amsterdam. Een aantal jaar geleden ging onze blogger er met haar pubers heen, onder andere vanwege de glijbaan in een bad met spekjes. Het is echt een plek voor het opnemen van beeldmateriaal voor Instagram of TikTok.

Bij dit uitje is ongeveer alles mierzoet roze, van de locker tot de muren. En bij elke ruimte, er zijn er ongeveer 14, is er een vrolijke scène. In deze hypergekleurde interactieve ruimtes kan je gebruiken wat er ligt, van fluffy bontjassen tot tropische schommels.

Plannen om er heen te gaan is wel nodig, want je kan kaarten met tijdslot alleen online bestellen. Ga je met jongere kinderen (onder de 10 jaar), dan zijn er speciale uren waarop je welkom bent. Bekijk de informatie op de website.

Nieuw hier is de Roller Dreams, deze hebben we nog niet getest. Hier komen muziek, dans en rolschaatsen samen in een discoparadijs. Hier kan je natuurlijk gaan rolschaatsen op een magische rolschaatsbaan.

Motion Imagination Experience

In Eindhoven kan je naar de bijzondere Motion Imagination Experience gaan. In deze immersive experience word je meegenomen in een verbeeldingswereld van beeld, geluid en interactie. Motion is een collectief van onder meer 3D-ontwerpers, lichtkunstenaars en interactieve designers en zij hebben het doel om een lichtwereld te creëren waar bezoekers zich laten verwonderen en zelf onderdeel voelen van de beleving. De combinatie van live ervaring en toepasbaarheid van technologie zorgt dat gasten verwonderen.

Evoluon
Motion Imagination Experience

Doloris’ Meta Maze

Een andere leuke tip voor uitjes met tieners in Noord-Brabant is Doloris’ Meta Maze, deze vind je in Tilburg. Dit is het grootste kunstdoolhof ter wereld, met meer dan 40 kamers vol objecten en verstopte doorgangen. Hier verdwaal je individueel door een surrealistische wereld, onderweg worden je verbeelding en nieuwsgierigheid geprikkeld. Om hierin te mogen moet je minimaal 12 jaar oud zijn. Een ervaring duurt zo lang als je wilt, de geschatte tijd ligt tussen de 30 en 60 minuten.

Archeon

Onlangs was mijn puber op uitstap naar het Archeon met haar school. In dit openluchtmuseum in Zuid-Holland beleef je de levende geschiedenis van Nederland. Het park bestaat uit drie delen, met de prehistorie, Romeinen en de middeleeuwen. Onderweg komt de geschiedenis tot leven vanwege de vele activiteiten en alle 45 boerderijen, huizen en hutten hebben ooit in Nederland gestaan. Ben je in de prehistorie? Vaar hier bijvoorbeeld in een echte boomstamkano, versleep een hunebedsteen en leer hoe je vuur maakt met een vuursteen.

REMASTERED
Remastered

Remastered in Rotterdam

Een andere tip voor een uitje met tieners in Zuid-Holland is Remastered in Rotterdam en deze experience staat in het teken van de meesterwerken. Deze zijn bewerkt door nieuwe Hollandse Meesters. Je loopt in deze REMASTERED experience van ruimte naar ruimte en je ziet onder andere een interactieve oceaan en je staat in Overworld in een bootje waarmee je door de wolken vaart. Ook is hier een betoverende ruimte met enorme bewerkte schilderijen van Jeroen Bosch, de tuin der lusten. Alle figuren, wezentjes en dieren bewogen op de schilderijen. Je komt ogen en oren te kort.

En aan het eind van deze belevening sta je in de Remastered show van 30 minuten. Hier zie je onder meer “de bewerkte meesterwerken” met stevige DJ muziek eronder en schilderijen van Rembrandt, Van Gogh en Vermeer kwamen voorbij. Na een knallend einde met gouden serpentine wordt de experience beëindigd. Op de website kun je een tijdslot/tickets boeken, toegang voor kinderen vanaf 6 jaar.

Waddenfun Groningen

Laatste tip voor uitjes met pubers in Nederland ligt helemaal in het noorden van Nederland. Bij Waddenfun in Groningen kan je klimmen in het grootste indoorklimpark van Nederland. In het park zijn er 45 bruggen en meer dan 300 meter aan ziplines. Er zijn drie klimparcoursen op verschillende hoogtes. Het eerste niveau is het laagste circuit op maximaal twee meter hoogte. Het tweede niveau is 4,5 meter hoog en voor de avontuurlijke tieners is er het derde niveau op acht meter hoogte!

uitjes tieners De Mosten

Leukste uitjes met tieners in België

Recreatiedomein De Mosten

Tijdens de zomervakantie van 2023 ging blogger Anke met haar tieners naar het Recreatiedomein De Mosten. Naast allerlei gratis activiteiten heb je er het Goodlife Cablepark voor wakeboarden, waterskiën of kneeboarden en het klimpark De Mosten.

In het klimpark zijn er veertig klimelementen en twee ziplines, verdeeld over 4 klimroutes. Vanaf 1m40 mogen kinderen en tieners zelfstandig klimmen! En bij het Goodlife Cablepark kan je leren wakeboarden, waterskiën of kneeboarden. Gevorderden kunnen zich uitleven op de obstacles, er zijn 10 verschillende combinaties. En als je enkel wilt toekijken, dan kan je bij de strandbar met een drankje in de hand toezien hoe de anderen het er vanaf brengen.

Escape room Mechelen

En in het najaar bezochten wij, Karlien en gezin, een outdoor escape room in Mechelen! Voor een van de leuke uitjes met tieners is het in deze stad de moeite waard om de Escape-wandeling van de Gouden Kooi te proberen. De wandeling start en eindigt in een levensecht politiebureau. Direct vanaf de start word je meteen ondergedompeld in het verhaal. De lokale recherche van Mechelen probeert om de Nekker, een eeuwenoude Mechelse legende, te vinden! Jij helpt de politie bij het vinden van deze moordenaar, in een race tegen de klok. De wandelafstand is zo’n 3 kilometer en je hebt 2,5 uur om de moordenaar te stoppen. Ideaal op een zonnige dag.

Mechelen uitjes tieners

Sportieve activiteiten bij Ardenne-Aventures

Als het gaat om actieve uitjes, dan denk je in België al snel aan de Ardennen. Dat kan bijvoorbeeld bij Ardenne-Aventures. In het hart van La Roche-en-Ardenne, aan het water, zijn er tal van activiteiten te doen. Denk aan kayak, rafting of maak een wandeling door La Roche-en-Ardenne met onderweg verschillende challenges. Ook is er een touwenparcours met 74 soorten uitdagingen. Kortom, een heel afwisselende set van activiteiten, met voor ieder wat wils. Informatie vind je op de website!

Spoorfietsen

Over een oud stuk spoorlijn fietsen kan ook op verschillende plekken in België. Onze blogger Anke is al een aantal keer onderweg geweest met haar gezin, zowel in Kapellen (Kempens landschap) als in de Ardennen. In de Ardennen kan je op ongeveer 20 kilometer van Dinant spoorfietsen tussen Warnat en Maredsous. Bij allebei de trajecten kan je tijdens het uitje met tiener halverwege pauzeren. Er is eetgelegenheid en een speeltuin in de buurt. Zijn alle spoorfietsers aan deze kant van het traject aangekomen, dan kan je op een fiets stappen en aan de terugweg beginnen.

Dierenpark

Een van de mooiste dierenparken van België is het park Pairi Daiza en dit is ook een leuk uitje met tieners die van dieren houden. Er is hier veel te zien, met onder andere een indoor jungle, de grootste volière van de Benelux, koala’s, ijsberen, en witte tijgers. Het is een groot dierenpark en alles zien tijdens een daguitstap is bijna niet haalbaar.

Tegen een meerprijs stap je in de stoomtrein. Deze rijdt een ronde over een traject van 2 kilometer. Het spoor heeft een spoorbreedte van 60 centimeter. Hierdoor kan er een kleine stoomlocomotief op kan rijden die open wagons van eerste klasse voorttrekt. Onderweg zie je het zuiden van Pairi Daiza. Met op de route onder meer vijvers, de Australische wereld, vulkanen met gorilla’s en de vijver met de nijlpaarden.

Airworld

En de laatste tip voor leuke uitjes met pubers in België is Airworld bij Antwerpen. Hier heb je onder andere een gigantisch Inflatable Park met verschillende glijbanen, een 65 meter lange obstakelbaan, basejumps en nog zoveel meer. Klein en groot kunnen zich hier uren op uitleven.

Daarnaast heb je er Cube Challenges voor iedereen vanaf 10 jaar. Je kan het opnemen tegen vrienden of familieleden of je kan testen hoe goed jullie kunnen samenwerken. Sommige uitdagingen zullen je atletische uithoudingsvermogen op de proef stellen, sommige je logische denkvermogen en andere je behendigheid en vaardigheden. Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 leden. Je kan kiezen tussen 3 niveaus om elke uitdaging te spelen.

Verder heb je er verschillende Virtual Reality Games voor minimum 2 personen en maximum 4 personen tegelijkertijd. En ook zijn er een aantal VR Escape Games.

Dat waren ze, de tips voor uitjes met tieners in België. Eerder deelden we een overzicht met kindvriendelijke uitjes in België!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën