Spoorfietsen in het Kempens Landschap

In het noorden van de provincie Antwerpen kan je spoorfietsen tussen Kapellen en Brasschaat, in het Kempens landschap. Hoe leuk dit is met het gezin testte Anke!

Begin november meldden wij ons bij het voormalige militaire kamp van Kapellen. Nadat we ons hadden aangemeld konden we vertrekken.

Je neemt de eerste fiets (gezinsfiets voor maximaal 5 personen of een groepsfiets voor maximaal 12 personen) in de rij en dan kan je vertrekken. Zelfs als het regent kan je gewoon spoorfietsen, de fietsen worden voorzien van een afdakje.

Spoorfietsen met gezin

Spoorfietsen met het gezin

Wij hadden een gezinsfiets dus mama en papa mochten trappen en de kids konden genieten op het bankje van het uitzicht. Het spoor loopt helemaal door het bos en over de Antitankgracht.

Onderweg moet je één keer de openbare weg oversteken. Hier staan barelen die je zelf moet open – en toedoen. Een ideaal taakje voor de kids. Zo kunnen ze even hun benen strekken en hebben ze en heel belangrijke opdracht; iedereen veilig laten oversteken.

Spoorfietsen met gezin

Perron Noord

Na een uurtje fietsen, de afstand is ongeveer 5 kilometer, door het prachtige landschap kom je aan in Perron Noord te Brasschaat. Perron Noord is gelegen naast een vliegveld. Als je geluk hebt zie je vliegtuigjes opstijgen en landen vlak voor je neus.

In perron Noord geniet je van je rustpauze, iets drinken of knabbelen, zowel binnen als buiten. Een deel van het terras is overdekt door een tent, ideaal als het heel warm is of regent.

Voor de kids is er een mooie speeltuin waar ze hun energie makkelijk kwijt kunnen, het wachten om opnieuw te vertrekken is dan ook zo voorbij!

Na een uurtje gewacht en gespeeld te hebben mag je terug vertrekken. Ook nu neem je de eerste fiets in de rij, en trap je terug richting Kapellen langs hetzelfde spoor.

Onze ervaringen met spoorfietsen door het Kempens Landschap

Wij vonden onze middag op de fiets over het spoor een unieke ervaring. Omdat het herfst was kleurden de bomen prachtig. Maar ook in het voorjaar of de zomer is dit een leuke gezinsuitstap. Of een idee voor een uitje met de hele familie!

Spoorfietsen kan van de paasvakantie tot de herfstvakantie. Een echte aanrader voor het hele gezin!

Enthousiast? Boek direct een spoorfiets
Lees de
 tips voor kinderactiviteiten in Antwerpen

Spoorfietsen met gezin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën