Eindhoven met kinderen | 15 tips

0

Wat is er te doen in Eindhoven met kinderen? De bloggers van Reistipsmetkids waren meerdere keren in deze stad in Noord-Brabant. In deze blog hebben we heel veel leuke tips verzameld!

Eindhoven is de grootste stad van de provincie en er is heel veel te doen. Wij delen een aantal kindvriendelijke activiteiten in en rondom deze stad.

Tips voor Eindhoven met kinderen

Philips museum

Als je aan Eindhoven denkt, dan denk je aan Philips. Wij moesten daarom het Philips museum eens testen! Blogger Anouk ging er met haar zoon heen. Het museum is gevestigd in een futuristisch glazen gebouw. Binnen zie je de ontwikkelingen van het bedrijf Philips en daarmee ontdek je ook de ontwikkeling van techniek in de tijd. Van de gloeilamp tot aan virtual reality brillen.

Er is een lampjes-speurtocht voor wat kleinere kinderen, vanaf een jaar of 4, en de Mission Eureka met een iPad voor de grotere kinderen (en volwassenen). Tijdens de schoolvakanties worden er extra activiteiten georganiseerd.

PSV Museum

En denk je aan Eindhoven, dan denk je ook aan PSV. Voor voetbalfans is er het PSV Museum. Met een touchscreen wereldbol vol bijzondere plaatsen, een periscoop waarmee je een kijkje in het stadion kunt nemen, het Phoxy Veld waar een balletje getrapt kan worden én de mogelijkheid om je favoriete elftal samen te stellen, is het museum ook voor kinderen een ware belevenis! Met een quiz kunnen ze de leukste weetjes uit de historie ontdekken én kans maken op twee toegangskaarten voor een thuiswedstrijd van PSV. (tickets kopen)

Ontdekfabriek

Leuk ook om te bezoeken in Eindhoven met kinderen is de Ontdekfabriek. In een oud fabriekspand op Strijp-S in Eindhoven zit de Ontdekfabriek. Een plek waar je kids kennis maken met techniek. Op een actieve manier, want kinderen mogen alles zelf doen en ontdekken. Zo kan je er een echte brug bouwen, piepschuim snijden, 3D letters printen, in de magische luchtkussenkist, technisch bouwen en films over uitvinders kijken. Er is hier heel veel te doen!

Strijp-S

De Ontdekfabriek vind je bij Strijp-S. Op dit terrein zaten eerder de fabrieken van Philips en er was groen aangelegd. Nu is het een leuk gebied met allerlei winkels en leuke restaurants met terrassen. Daarnaast vind je er Monk Bouldergym.

Philips Fruittuin

De Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. In dit gebied staat nu een pannenkoekenhuis, middenin de boomgaard. Buiten is er een speeltuin en binnen is er een speelhoek. Voor kinderen vanaf zes jaar is er een speurtocht in de boomgaard. In september zijn er appelplukdagen. 

Speeltuinen in Eindhoven

In Eindhoven zijn er allerlei grote en kleinere speeltuinen. Leuk om naartoe te gaan is het speelpark De Splinter. Dit park is gevestigd op een groot terrein van 3,5 hectare. Er zijn speeltoestellen, een peuterhoek, twee peuterzwembaden, een kinderboerderij, een pirateneiland, een basketbalveldje, een fort en er is een picknickweide.

Speeltuinvereniging Philipsdorp is een leuke, wat grotere speeltuin in de stad. Met een piratenschip!

Speeltuin Sint Joseph ligt in de woonwijk de Doornakkers en er zijn hier ruim vijftig speeltoestellen voor kinderen van van 0 t/m 12 jaar.

Van Abbemuseum

Een ander museum om te bezoeken in Eindhoven met kinderen is het Van Abbemuseum. Anouk ging hierheen met haar zoon van 9. Je ziet hier hedendaagse kunst, in allerlei soorten, maten, en materialen. Voor kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd, waarin de kinderen zelf aan de slag gaan. Elke zaterdagmiddag is er de Kinderkunstclub voor kinderen tussen de 6-12 jaar.

Van Abbe Museum

Skatepark Area 51

Dit skatepark is het grootste skatepark van Europa. En ook als je zelf niet wilt gaan skaten (dagelijks geopend) is het leuk om hier een kijkje te nemen!

Zwembad Tongelreep

Het grootste zwembad van Eindhoven is zwembad Tongelreep. Hier vind je alles wat je zoekt als je op zoek bent naar waterpret. Zo is er een golfslagbad en heel veel glijbanen. Daarnaast zijn er peuterbadjes, binnen en buiten, en speeltoestellen.

Prehistorisch Dorp

Het Prehistorisch Dorp is een Doe-Beleef-Ontdek dorp waar veel te doen is voor kinderen. Je ontdekt zes verschillende tijdperken en dat begint natuurlijk in de prehistorie. En er is vooral ook veel te doen, zoals zelf pannenkoeken bakken.

DAF Museum

In het DAF Museum kan je allerlei DAF voertuigen zien. Voor kinderen is er een speurtocht door het museum.

Kindvriendelijke restaurants Eindhoven

Waar ga je heen voor een kopje koffie, lunch of taartje in Eindhoven met kinderen? Dit zijn een aantal fijne plekken:

  • Eerder in dit artikel noemden we al de Philips Fruittuin, met pannenkoekenhuis, speelhoek en fruittuin.
  • Parkpaviljoen Philips de Jong ligt in het Philips de Jong wandelpark.
  • Bij ‘t Wasven vind je een natuurlijke speeltuin en er is een Gasterij met een terras.
  • Voor koffie in Eindhoven met kinderen kan je naar het Koffiehuisje gaan. Met koffie, brood en lekkers en voor de kinderen zijn er boekjes en puzzels.
  • Bij Grand Café Usine, in de Lichttoren, is er een kinderhoek.
  • Natuurlijk kan je naar Coffeelovers Van Piere, met de boekwinkel.
  • Paviljoen Genneper Parken: midgetgolfen en er is een terras.
  • Restaurant Parkzicht bij het stadswandelpark heeft een speeltuintje.

Doen in omgeving Eindhoven met kinderen

Ook in de omgeving van Eindhoven is veel te doen. Dit zijn een aantal gezinsvriendelijke tips!

Restaurant Boshuys bij Best

Wij vlogen vanaf Eindhoven naar Bologna. Na de terugvlucht besloten we te lunchen bij restaurant Boshuys in Best. Dit ligt bij de bossen van natuurgebied de Sonse Heide. Daarnaast is er een, grotendeels overdekt, terras en de kinderen kunnen eindeloos spelen in de speeltuin.

Eindhoven met kinderen

Dierenrijk in Nuenen

Leuk uitje in de buurt van Eindhoven met kinderen is het bezoeken van dierentuin Dierenrijk. Blogger Kim was hier en schreef dat het een kleinschalig park is met heel veel speelmogelijkheden. Als je alle voederpresentaties wilt volgen, kan je je er ook makkelijk een hele dag vermaken. En anders heb je aan een dagdeel voldoende tijd. Het park is mooi aangelegd.

Speellandschap De Heiberg in Veldhoven

Het Speellandschap is een speel- en horecagelegenheid met veel speelmogelijkheden voor de kinderen. En voor de ouders is er het terras.

Natuurpoort Ter Spegelt

De Natuurpoort Ter Spegelt ligt bij Eersel, in de grensstreek bij België. Voor de kleinsten is hier een kabouterpad.

Van Gogh

Blogger Marilyn mocht Noord-Brabant op een bijzonder manier ontdekken met haar gezin. Ze gingen op zoek naar Van Gogh. Zo waren ze in Nuenen bij het Museum Vincentre (tickets). De kinderen doorkruisten het museum aan de hand van een vragenlijst en wisselden de vragen af met leuke doe-dingen zoals interactieve spelletjes. Ook stapten zij hier op de fiets voor een mooie tocht door Brabant, op zoek naar de Van Gogh-spots.

Op zoek naar Van Gogh

Kindvriendelijk overnachten in Eindhoven

Wil je langer in de stad blijven, bijvoorbeeld voor een stedentrip Eindhoven met kinderen, dan zijn deze kindvriendelijke accommodaties aan te raden:

Verder lezen? Lees dan onze tips voor Den Bosch met gezin en wat je doet in Breda met de kids.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.