Eindhoven met kinderen – 25x Gezinsuitjes

Wat is er te doen in Eindhoven met kinderen? In deze leuke lichtstad in het zuiden van Nederland zijn tal van activiteiten. Ga je een dagje op pad in Nederland, net over de grens met België, dan lees je in dit artikel wat de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten in en rondom Eindhoven zijn.

Eindhoven is de grootste stad van de provincie Noord-Brabant en er is heel veel te doen. Je leest hier een aantal kindvriendelijke activiteiten in en rondom deze stad. Ook geven we tips voor musea, speelboerderijen, wandelingen en vakantieparken bij de stad. De bloggers van Reistipsmetkids waren meerdere keren in deze stad in Noord-Brabant op gezinsuitje. In deze blog hebben we heel veel leuke tips verzameld voor activiteiten in en rondom deze stad!

Wat doen in Eindhoven met kinderen? Stad ontdekken en bezienswaardigheden

Eindhoven is een vrij moderne stad, omdat de stad vanwege de industriële revolutie pas echt tot groei en ontwikkeling kwam. Gave plekken om te ontdekken zijn onder meer Strijp-S, de Blob en Bubble gebouwen en het gebouw van Evoluon.

Silly Walks-tunnel

Een bijzondere plek in de stad is de Silly Walks-tunnel met de graffity en de rare loopjes van acteur John Cleese in de Monty Python-films. Deze onderdoorgang vind je bij de Professor Doctor Dorgelolaan en dat ligt vlakbij station Eindhoven Centraal.

Lichtjesroute Eindhoven
Lichtjesroute

Lichtjesroute

Een bijzonder moment om in Eindhoven te zijn is als de lichtjesroute er is. Dit is slechts een korte periode van het jaar én het wordt er behoorlijk druk, omdat het zo gaaf is om te zien. In 2023 was dit in de periode van 18 september t/m 8 oktober 2023. De lichtjesroute is gestart ter nagedachtenis aan de bevrijding op 18 september 1944. De Lichtjesroute start daarom altijd op 18 september. De stad is prachtig verlicht en er is een route die kilometers lang is. Deze route heeft geen vast begin- of eindpunt, dus je kan in- en uitstromen wanneer jij wilt.

Speurtocht

Wil je meer van de stad zien en ontdekken? Wandel dan aan de hand van de Wandel Kinder Speurtocht door Eindhoven. Dit is een betaalde route die je met het gezin loopt. Het is een route van ongeveer 6 km door de stad. Met 40 vragen, diverse puzzels, foto- en filmopdrachten. Er zit dus vast en zeker een leuke foto bij als herinnering voor later. Je komt onderweg ook langs een aantal bezienswaardigheden van de stad als de Sint Catharinakerk, het NRE-terrein en de Kleine Berg.

Uitjes Eindhoven met kinderen

Strijp-S met de Ontdekfabriek en skatepark

De Ontdekfabriek vind je bij Strijp-S. Op dit terrein zaten eerder de fabrieken van Philips en er was groen aangelegd. Nu is het een leuk gebied met allerlei winkels en leuke restaurants met terrassen. Daarnaast vind je er Monk Bouldergym.

De Ontdekfabriek is gevestigd in een oud fabriekspand op Strijp-S in Eindhoven zit de Ontdekfabriek. Een plek waar je kids kennis maken met techniek. Op een actieve manier, want kinderen mogen alles zelf doen en ontdekken. Zo kan je er een echte brug bouwen, piepschuim snijden, 3D letters printen, in de magische luchtkussenkist, technisch bouwen en films over uitvinders kijken.

Van houten figuren maken we tijdens een bezoek de vorm van een dierengezicht. Om die vorm ‘smelten’ we plastic met een vacuümpompmachine. Daarna is het hard werken: de maskers moeten we uit de mal schuren op een grote schuurplaat. Ze maken het masker helemaal af met stickers.

Ontdekfabriek met kinderen Eindhoven

Er is hier heel veel te doen! Ben je een beetje van het ontdekken, uitvinden en knutselen, dan is dit een leuk uitje voor jou en de kinderen. Je mag allerlei dingen maken en zo komen de kinderen spelenderwijs in aanraking met techniek. De kinderen van onze gastblogger werden er erg enthousiast van en we raden dit uitjes daarom zeker aan.

Skatepark en VR ervaring bij Strijp-S
 • Ook kan je hier naar het Skatepark Area 51, het grootste skatepark van Europa. En ook als je zelf niet wilt gaan skaten (dagelijks geopend) is het leuk om hier een kijkje te nemen!
 • Verder is er ook een VR Ervaring waarbij je met een VR-bril en een futuristische controller of wapen voor de VR experience staat. Ontdek de 2 open speelvelden van 9x9m met tal van opties, zo is er ook een waarbij je Wie is de Mol ervaart! Of kies voor een escape room of een reis door Egypte. Er zijn allerlei leuke VR experiences voor alle leeftijden.
Ontdekfabriek Eindhoven
Ontdekfabriek

Prehistorisch Dorp

Het Prehistorisch Dorp is een Doe-Beleef-Ontdek dorp waar veel te doen is voor kinderen. Je ontdekt zes verschillende tijdperken en dat begint natuurlijk in de prehistorie. En er is vooral ook veel te doen, zoals zelf pannenkoeken bakken. In hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Onze blogger bezocht dit gezinsuitje in Eindhoven kort gelegen en was echt onder de indruk van hoeveel er te doen en ontdekken is. Ze wisten vooraf niet precies wat te verwachten van preHistorisch dorp, maar onze verwachtingen werden groots overtroffen. Verrassend was dat er zoveel historische figuranten aanwezig waren in klederdracht van het desbetreffende tijdperk en dat maakt een bezoek unieker en levendiger. Je lijkt deel uit te maken van de geschiedenis. Een dagje of weekendje naar Eindhoven? Vergeet dan zeker geen bezoek te brengen aan preHistorisch dorp. Je zal versteld staan!

Prehistorisch dorp
Prehistorisch dorp

Speelpark de Splinter

In Eindhoven zijn er allerlei grote en kleinere speeltuinen. Een gave speelplek is het speelpark De Splinter in het Henri Dunantpark met een kinderboerderij. Dit park is gevestigd op een groot terrein van 3,5 hectare en het is een plek voor kinderen tot 12 jaar. Op dit speelterrein zijn er uiteraard speeltoestellen en ook een peuterhoek. Verder zijn er twee peuterzwembaden, een kinderboerderij, een pirateneiland, een basketbalveldje, een fort en er is een picknickweide. Het zwembad met spraypark is geopend in de zomermaanden. Voor dit uitje betaal je een kleine toegangsprijs.

Speeltuinen Eindhoven

In en rondom Eindhoven zijn er natuurlijk veel meer speeltuinen, dit zijn enkele tips voor wat grotere speeltuinen! De meeste hiervan zijn geschikt voor kinderen tot een jaar of 12.

1. Speeltuinvereniging Philipsdorp is een leuke, wat grotere speeltuin in de stad en heeft onder andere een piratenschip! Je betaalt een kleine toegangsprijs. In de zomermaanden kunnen de kinderen hier ook met water spelen.

2. Speeltuin de Bucht ligt in een bosrijke omgeving in Bergeijk (Buchtdwarsstraat 17d, 5571 CS Bergeijk). Er zijn de klassieke speeltoestellen als schommels en klimtoestellen, daarnaast is er een klimparcours en er zijn 2 buitenbaden met glijbaan.

3. Bij Speeltuin De Viking Geldrop (Speeltuinpad 2, 5666 TD Geldrop) is er veel speelplezier met ruim 6000m2, 17 grote speeltoestellen en 28 kleinere toestellen.

4. En in Eindhoven is er ook de speeltuin Sint Joseph met ruim 50 speeltoestellen voor kinderen tot en met 12 jaar.

5. De Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. In dit gebied staat nu een pannenkoekenhuis, middenin de boomgaard. Op de kaart staan verschillende seizoensgerechten, pannenkoeken, broodjes en salades. Buiten is er een speeltuin en binnen is er een speelhoek. Voor kinderen vanaf zes jaar is er een speurtocht in de boomgaard. In september zijn er appelplukdagen. 

Van Abbe Museum

Trampolinespringen Eindhoven met kinderen

Er zijn in en rondom Eindhoven meerdere trampolinehallen. De JUMPSQUARE is een indoor trampolinepark in Eindhoven! Een trampolinepark is veel meer dan een paar trampolines naast elkaar. Vermaak je met een groot variatie aan verschillende soorten attracties die gegarandeerd staan voor uren jumpplezier! Jumpsquare Eindhoven is het eerste park in Nederland met een Ninja Tag Arena. Doe je Ninja Tag bandje om, klim, kruip en spring binnen 20 minuten door alle Ninja Tag attracties en verzamel zoveel mogelijk punten. Hoe hoger je klimt, hoe meer punten je verdient.

Philips museum Wetenschapsmuseum

Als je aan Eindhoven denkt, dan denk je aan Philips. Wij moesten daarom het Philips museum eens testen! Blogger Anouk ging er met haar zoon heen. Het museum is gevestigd in een futuristisch glazen gebouw in het centrum van Eindhoven. Binnen zie je de ontwikkelingen van het bedrijf Philips en daarmee ontdek je ook de ontwikkeling van techniek in de tijd. Van de gloeilamp tot aan virtual reality brillen. Het museum is heel afwisselend, net zoals de toepassingen van de producten van Philips. De tentoonstelling gaat bijvoorbeeld ook over huishoudelijke apparaten, er staan oude tv’s en radio’s.

Maar nog leuker is de lampjes-speurtocht voor wat kleinere kinderen, of Mission Eureka met een iPad voor de grotere kinderen. In de lampjes speurtocht gaan kinderen van ongeveer 4-8 jaar oud met een speciale zaklamp met uv-licht op zoek naar opdrachten en aanwijzingen in het museum. Wij gingen op pad met de iPad voor Mission Eureka, waarbij overal door het museum ‘stations’ staan waar je de iPad in kan leggen en er op elke plek vragen en een quiz of challenge is. Op deze manier leer je bijvoorbeeld over LED verlichting en toepassingen in de gezondheidszorg door röntgen en echo’s.

Het museum is heel afwisselend, net zoals de toepassingen van de producten van Philips. De tentoonstelling gaat bijvoorbeeld ook over huishoudelijke apparaten, er staan oude tv’s (‘bakbeesten’ volgens mijn zoon) en radio’s. Maar je ziet ook cassetterecorders en platenspelers. Voor meer informatie kijk je op de website.

museum kind Eindhoven

Evoluon

Een gaaf uitje in Eindhoven met kinderen dat wij graag eens willen testen is het Evoluon. Dit is een plek waar mens, natuur en techniek samenkomen in het ruimteschip van Nederland. Door middel van tentoonstellingen, school en business programma’s laten ze zien hoe technologie onze tweede natuur wordt. Het is een heel interactief, technologisch en vooral ook kleurrijk uitje. Op de website zie je welke tentoonstellingen bezig zijn! Kinderen kunnen voor 1 euro naar binnen en ze krijgen een gratis speurtocht. 

Motion Experience

En ook de Motion Experience klinkt als een leuk gezinsuitje in Eindhoven! Dit is een immersive experience waarbij de bezoeker wordt meegenomen in een verbeeldingswereld van beeld, geluid en interactie. Ze hebben hier een lichtwereld gecreëerd waar bezoekers zich verwonderen en zelf ook onderdeel voelen van de beleving. Op woensdagmiddag, zaterdag- en zondagochtend is het Kids Time. Dan staat deze beleving in het teken van kinderen en zijn er gekke creatures te zien op wanden, is de Imagination Experience omgetoverd tot een digitaal activiteitenplein en kan je in de lounge kidsproof drankjes & sweets bestellen. 

Evoluon
Evoluon

Museum Vincentre

Blogger Marilyn mocht de provincie Noord-Brabant op een bijzonder manier ontdekken met haar gezin, want ze gingen op zoek naar Van Gogh. Zo waren ze in Nuenen, net naast Eindhoven, bij het Museum Vincentre. De kinderen doorkruisten het museum aan de hand van een vragenlijst en wisselden de vragen af met leuke doe-dingen zoals interactieve spelletjes. De gids maakte er een feestje van voor de kinderen

Ook stapten zij in Nuenen op de fiets voor een mooie tocht door Brabant, op zoek naar de Van Gogh-spots. Zo hielden ze halt bij de kerk van Nuenen, het molenaarshuisje, de vijver en de molen. Allemaal plekjes die je in zijn schilderijen terugvindt. Verder zagen we ook het ouderlijk huis van Vincent.

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is genoemd naar de oprichter Henri van Abbe, die begin 1900 kunst verzamelde en daar meer mensen van mee wilde laten genieten. In het Van Abbemuseum staat hedendaagse kunst, in allerlei soorten, maten, en materialen. Blogger Anouk testte of dit museum ook leuk is om te bezoeken in Eindhoven met kinderen.

Je merkt in het museum dat er veel internationale invloeden zijn. Zo is er een soort zitkuil gemaakt van veel verschillende kleurige kussens, wat Arabisch aandoet. In dezelfde zaal hangen grote doeken met Engelse teksten. En ook de bezoekers van het museum zijn internationaal, op deze zaterdagmiddag hebben we allerlei talen gehoord.

De kunstobjecten in het Van Abbemuseum zijn niet alleen mooi of indrukwekkend, maar je ziet ook op verschillende manieren terugkomen dat ze bedoeld zijn om je aan het denken te zetten. Soms in teksten, soms ook in beeld uitgedrukt. Het is een museum met een maatschappelijk belang. Voor kinderen is het leuk om in het museum rond te dwalen en de verschillende kunstobjecten te ontdekken. Ook worden er speciale activiteiten georganiseerd, waarin de kinderen zelf aan de slag gaan. Elke zaterdagmiddag is er de Kinderkunstclub voor kinderen tussen de 6-12 jaar. In een groep van maximaal 20 kinderen gaan zij eerst in het museum de kunstwerken bekijken om daarna zelf te gaan schilderen of knutselen aan de hand van een thema.

Meer leuke en kindvriendelijke musea Eindhoven

PSV Museum – En denk je aan Eindhoven, dan denk je ook aan PSV. Voor voetbalfans is er het PSV Museum. Met een touchscreen wereldbol vol bijzondere plaatsen, een periscoop waarmee je een kijkje in het stadion kunt nemen, het Phoxy Veld waar een balletje getrapt kan worden én de mogelijkheid om je favoriete elftal samen te stellen, is het museum ook voor kinderen een ware belevenis! Met een quiz kunnen ze de leukste weetjes uit de historie ontdekken én kans maken op twee toegangskaarten voor een thuiswedstrijd van PSV.

DAF Museum – In het DAF Museum kan je allerlei DAF voertuigen zien. Voor kinderen is er een speurtocht door het museum. Een bezoek aan het DAF Museum betekent een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne’s Automobiel Fabriek. In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien.

Museum Vincentre
Museum Vincentre in Nuenen

Dierentuin Dierenrijk in Nuenen

Leuk uitje in de buurt van Eindhoven met kinderen is het bezoeken van dierentuin Dierenrijk. Blogger Kim was hier en schreef dat het een kleinschalig park is met heel veel speelmogelijkheden. Als je alle voederpresentaties wilt volgen, kan je je er ook makkelijk een hele dag vermaken. En anders heb je aan een dagdeel voldoende tijd. Het park is mooi aangelegd.

De hoofdroute komt door het hele park en staat aangegeven door middel van voetstappen. Op de plattegrond kunnen de kinderen meekijken welke dieren er te vinden zijn en het leuke is dat je tijdens de route langs de verblijven loopt. Op sommige momenten loop je dwars door de verblijven heen, zoals bij de ringstaartmaki’s, de geiten en de vogels. Er zijn  diverse geheime paadjes, bruggetjes, verborgen glijbanen en klimmogelijkheden waar de kinderen gedurende de route kunnen spelen.

Aan het einde van de route is er een grote speeltuin waar de kids hun laatste energie nog goed kwijt kunnen. Voor als het regent is er ook een kleinere indoorspeeltuin. Onderweg kom je ook speeltuinen tegen. Het park wordt ontzettend goed onderhouden en ziet er erg schoon uit. Ik zou het park daarom zeker aanraden en is ook al erg leuk met hele jonge kinderen

Eindhoven dierentuin
Dierenrijk dierentuin bij Eindhoven

Wandelen bij Eindhoven met kinderen

Rondom Eindhoven zijn er prachtige bossen, waar je goed kunt wandelen. Een aantal tips voor mooie plekken om te gaan wandelen met kleine kinderen zijn het Kabouterpad in het Heempark in Eindhoven, geopend in de schoolvakanties. En ook leuk is het Kabouterpad Eersel vanaf het vakantiepark TerSpegelt. Of wandel de Kabouterroute Son & Breugel vanaf ‘t Boshuys met peuters en kleuters. 

Ook kan je naar een van de natuurpoorten of bezoekerscentra met wandelpaden voor kids en speeltuinen gaan bij Eindhoven! De Natuurpoort de Brandtoren met de Taverne d’n ouwe Brandtoren en met toegang tot de Peelse Heide is erg leuk bij Eindhoven. Leuk met de kids is de avontuurlijke route Keimennekespad. Onderweg kom je langs een sjoelbak, avonturenpark en boomstammen.

Het Bezoekerscentrum Oisterwijk heeft speelnatuur voor de kids. Er zijn bewegwijzerde wandelroutes vanaf 2,5 km uitgezet. En de Natuurpoort De Malpie bij Valkenswaard heeft een terras met een speeltuin. Het natuurgebied bestaat uit ongeveer 350 hectare aan stuifzanden, natte en droge heide, vennen en bos. Je kan hier ook kanoën.

Meer uitjes Eindhoven met kinderen

1. Het Speellandschap De Heiberg in Veldhoven is een speel- en horecagelegenheid met veel speelmogelijkheden voor de kinderen. En voor de ouders is er het terras.

2. De Doe-Boerderij De Steenuil is een speel- en doeboerderij in Oirschot, waar de kinderen kunnen spelen in de binnenspeeltuin of op de boerderij.

3. Klimrijk Brabant – Een actief uitje in de natuur is Klimrijk Brabant. Dit is geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar, met een speciaal parcours voor hen. Oudere kids, tieners en volwassenen kunnen klimmen op het avontuurlijke klimparcours, op verkenning in het Netten Adventure en een avontuurlijk ritje maken op een ruige e-kickbike, e-chopper of quad.

Indoor activiteiten Eindhoven met kinderen

Wat je doet in Eindhoven als het regent of heb je zin in een indoor activiteit met de kinderen? Er zijn in de stad ook allerlei leuke binnenactiviteiten te doen met het gezin, naast de trampolinehallen.

Glowgolf

De GLOWGOLF (Vijfkamplaan 6, Eindhoven) is een gave 18 holes baan. Je speelt minigolf in een waanzinnig fluorescerend decor. Via een Azteekse tempel en een oude mijn bereik je een science fiction deel waar je tussen de ruimteschepen door moet slaan. Hierna kom je aan in de Deep Sea zone waar je overrompeld wordt door de prachtige decors. 

Schaatsen

Bij het IJssportcentrum Eindhoven kan je schaatsen! Deze baan opent half oktober (2023) en er zijn 3 schaatsbanen. In de binnenhal is een 30x60m baan waar ze de nieuwste muziek draaien en de disco verlichting geregeld aanstaat. Buiten, maar wel overdekt, ligt de 400 meter baan. Achter de 400m baan ligt nog een overdekte 30x60m baan. Deze baan wordt doordeweeks regelmatig gebruikt door scholen of voor recreatief ijshockey.

Indoor speeltuin

De MONKEY TOWN (Vijfkamplaan 15) is een indoor speeltuin in Eindhoven met een aparte speelhoek voor dreumes en peuter. Daarnaast is er een grote speelhal voor kinderen tot een jaar of 12.

Indoor karten

Karten bij Hezemans indoor karting kan al voor kinderen vanaf 1,20 m in speciale mini-karts. Kinderen die groter zijn dan 1,45 m, maar jonger dan 16 jaar, zijn zogenaamde junior rijders. Zij rijden in dezelfde karts als waar volwassenen in rijden, maar de snelheid wordt begrensd. Op zondag zijn ze van 10.00 tot 13.00 uur speciaal geopend voor kinderen, reserveren hiervoor kan al twee weken vooraf.

Zwembaden

Een leuke daguitstap bij Eindhoven is om te gaan zwemmen in de Aqua Mundo van de Kempervennen, je doet je kids hier een groot plezier mee. Ook als je niet op dit vakantiepark verblijft kan je er een dagje naartoe gaan. In dit subtropisch zwembad is er een wildwaterbaan en ook zijn er de Aqua Racer en Aqua Loop glijbanen. Of ga snorkelen tussen exotische vissen in het Snorkelbad. Extra leuk: Discover Scuba, inclusief een ritje op de onderwaterscooter.

2. Zwembad Tongelreep – Het grootste zwembad van Eindhoven is zwembad Tongelreep. Hier vind je alles wat je zoekt als je op zoek bent naar waterpret. Zo is er een golfslagbad en heel veel glijbanen. Daarnaast zijn er peuterbadjes, binnen en buiten, en speeltoestellen.

3. Dagje TerSpegelt – Net onder Eindhoven kan je een dagje naar het park TerSpegelt. Je kan hier onder andere naar het verwarmde overdekte zwembad waar je kunt zwemmen, bubbelen of glijden. Daarnaast is er een spectaculair klim- en klauterkasteel (8 meter!) van de nette kasteeldame Freule. En bij het Bloos tuintje is het leuk spelen voor de allerkleinsten.

pretpark Eindhoven
DippieDoe

Pretparken

In Eindhoven zijn er geen pretparken, wel zijn er in de omgeving leuke pretparken op kindermaat voor een gezinsuitje met kinderen tot een jaar of 12.

DippieDoe

Het Attractiepark DippieDoe is het attractiepark in Brabant voor kinderen t/m 12 jaar! Er zijn binnen- en buitenactiviteiten, met onder andere achtbanen, een zweefmolen, mini reuzenrad, midgetgolfbaan een Angry Birds speeltuin. Onze blogger was hier en schreef onder meer:

“Het buitendeel van DippieDoe is een heel overzichtelijk park met een stukje speeltuin (speeltoestellen in het zand, een groot springkussen) en enkele grotere attracties. Hier kunnen kinderen vanaf een jaar of zes zelfstandig rondlopen, spelen en attracties uittesten terwijl je als ouder een oogje in het zeil houdt vanaf het centrale terras. Er zijn twee kleine achtbanen in het park: een mini achtbaan voor de kleintjes en achteraan in het park nog eentje voor kinderen vanaf 125 cm. Het park is heel overzichtelijk, wat maakt dat je kinderen er vrij kunnen rondlopen terwijl je zelf een terrasje doet.” (Tickets)

BillyBird

En het BillyBird Park Hemelrijk is een ander pretpark geschikt voor jonge kinderen. Er is een strandbad met verschillende binnen- en buitenattracties, zoals een achtbaan, bootjesglijbaan en een enorme binnenspeeltuin. In Zeeroversland ga je op ontdekkingstocht met de verschillende wiebelbruggen, touwladders en glijbanen. Voor de kleine kinderen is er een ballenbak en een kleuterkade. En beklim buiten de 15 meter hoge klimberg Hemelaya! Via verschillende routes kun je naar de top klimmen om te genieten van het uitzicht over het park. In de zomermaanden kan je er naar het strand met het grootste AquaFun park van Nederland.

Efteling

De Efteling ligt wat verderop, maar is natuurlijk zo’n gaaf pretpark! Een bezoek aan de Efteling met kinderen is zeker de moeite waard merkten wij, ook al met jonge kinderen. Er zijn zoveel gave attracties, de shows, het Sprookjesbos! Je bent hier de hele dag aan het ontdekken en dan heb je aan het eind van de dag nog niet alles gezien. Echt een uitje om niet te vergeten.

Efteling
Efteling

Uit eten in Eindhoven met kinderen

Waar ga je heen voor een kopje koffie, lunch of taartje in Eindhoven met kinderen? Dit zijn een aantal fijne plekken:

Boshuys Restaurant – Wij vlogen vanaf Eindhoven naar Bologna. Na de terugvlucht besloten we te lunchen bij restaurant Boshuys in Best. Dit ligt bij de bossen van natuurgebied de Sonse Heide. Daarnaast is er een, grotendeels overdekt, terras en de kinderen kunnen eindeloos spelen in de speeltuin.

 1. Eerder in dit artikel noemden we al de Philips Fruittuin, met pannenkoekenhuis, speelhoek en fruittuin.
 2. Bij ‘t Wasven vind je een natuurlijke speeltuin en er is een Gasterij met een terras.
 3. Voor koffie in Eindhoven met kinderen kan je naar het Koffiehuisje gaan. Met koffie, brood en lekkers en voor de kinderen zijn er boekjes en puzzels.
 4. Bij Grand Café De Lichttoren, in de Lichttoren, is er een kinderhoek. Ook is er een speciale menukaart voor kinderen.
 5. Voor goede koffie ga je naar Coffeelovers Van Piere, met de boekwinkel.
 6. Paviljoen Genneper Parken: midgetgolfen en er is een terras.
 7. Restaurant Parkzicht bij het stadswandelpark heeft een speeltuintje.

Overnachten

Wil je langer in de stad blijven, bijvoorbeeld voor een stedentrip Eindhoven met kinderen, dan zijn deze kindvriendelijke accommodaties aan te raden:

Crown Hotel Centre ligt in het stadscentrum en heeft familiekamers.

Queen Hotel ligt aan de bruisende markt, heeft familiekamers en een bar.

The Student Hotel Eindhoven ligt in de wijk Lichthoven, recht tegenover het centraal station. Er zijn familiekamers en je kan er tafeltennissen en biljarten.

Vakantieparken

Bospark

Vakantiepark Bospark ’t Wolfsven ligt bij indrukwekkendste Strabrechtse heide en redelijk dichtbij de stad. Er zijn vrijstaande vakantieverblijven, vele faciliteiten en het overdekte zwembad, natuurbad, vissen, (water)fietsen.

Kempervennen

En als laatste tip De Kempervennen. Dit is een gaaf vakantiepark van Center Parcs, met een groot subtropisch zwembad met wildwaterbaan, Aqualoop en een Aqua Racer bandenglijbaan.

 • Aqua Mundo met 4 glijbanen
 • 2 meren
 • Ligging in de buurt van heidegebied De Malpie
 • Indoor skipiste

Verder lezen na dit artikel over wat je doet in Eindhoven met kinderen? Lees dan onze tips voor Den Bosch met gezin en wat je doet in Breda met de kids.

Op zoek naar Van Gogh

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën