25x Eindhoven met kinderen (Gezinsuitjes!)

0

Wat is er te doen in Eindhoven met kinderen? De bloggers van Reistipsmetkids waren meerdere keren in deze stad in Noord-Brabant op gezinsuitje. In deze blog hebben we heel veel leuke tips verzameld voor activiteiten in en rondom deze stad!

Eindhoven is de grootste stad van de provincie Noord-Brabant en er is heel veel te doen. Je leest hier een aantal kindvriendelijke activiteiten in en rondom deze stad. Ook geven we tips voor musea, speelboerderijen, wandelingen en vakantieparken bij de stad.

 • Stedentrip Eindhoven? The Student Hotel ligt in de wijk Lichthoven, recht tegenover het centraal station. Er zijn familiekamers en je kan er tafeltennissen en biljarten.

Wat doen in Eindhoven met kinderen?

Speurtocht

Wil je meer van de stad zien? Ga dan op de Wandel Kinder Speurtocht Eindhoven. Dit is een betaalde route die je met het gezin loopt. Het is een route van ongeveer 6 km door de stad. Met 50 vragen, diverse puzzels, foto- en filmopdrachten. Het ticket is 4 maanden na aanschaf geldig en je bepaalt zelf wanneer je de tocht wilt lopen. Ga je op een stedentrip Eindhoven, dan kan je zelf een geschikt moment zoeken voor de tocht.

Strijp-S

De Ontdekfabriek vind je bij Strijp-S. Op dit terrein zaten eerder de fabrieken van Philips en er was groen aangelegd. Nu is het een leuk gebied met allerlei winkels en leuke restaurants met terrassen. Daarnaast vind je er Monk Bouldergym.

De Ontdekfabriek is gevestigd in een oud fabriekspand op Strijp-S in Eindhoven zit de Ontdekfabriek. Een plek waar je kids kennis maken met techniek. Op een actieve manier, want kinderen mogen alles zelf doen en ontdekken. Zo kan je er een echte brug bouwen, piepschuim snijden, 3D letters printen, in de magische luchtkussenkist, technisch bouwen en films over uitvinders kijken. Er is hier heel veel te doen!

Philips Fruittuin

De Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. In dit gebied staat nu een pannenkoekenhuis, middenin de boomgaard. Buiten is er een speeltuin en binnen is er een speelhoek. Voor kinderen vanaf zes jaar is er een speurtocht in de boomgaard. In september zijn er appelplukdagen. 

Van Abbe Museum

Skatepark Area 51

Het Skatepark Area 51 is het grootste skatepark van Europa. En ook als je zelf niet wilt gaan skaten (dagelijks geopend) is het leuk om hier een kijkje te nemen!

Zwembad Tongelreep

Het grootste zwembad van Eindhoven is zwembad Tongelreep. Hier vind je alles wat je zoekt als je op zoek bent naar waterpret. Zo is er een golfslagbad en heel veel glijbanen. Daarnaast zijn er peuterbadjes, binnen en buiten, en speeltoestellen.

Prehistorisch Dorp

Het Prehistorisch Dorp is een Doe-Beleef-Ontdek dorp waar veel te doen is voor kinderen. Je ontdekt zes verschillende tijdperken en dat begint natuurlijk in de prehistorie. En er is vooral ook veel te doen, zoals zelf pannenkoeken bakken.

In hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Eindhoven Pretparken

In Eindhoven zijn er geen pretparken, wel zijn er in de omgeving leuke pretparken op kindermaat voor een gezinsuitje met kinderen tot een jaar of 12:

#1 Attractiepark DippieDoe is het attractiepark in Brabant voor kinderen t/m 12 jaar! Er zijn binnen- en buitenactiviteiten, met onder andere achtbanen, een zweefmolen, mini reuzenrad, midgetgolfbaan een Angry Birds speeltuin. (Tickets online kopen met korting)

Onze blogger was hier en schreef onder meer: “Het buitendeel van DippieDoe is een heel overzichtelijk park met een stukje speeltuin (speeltoestellen in het zand, een groot springkussen) en enkele grotere attracties. Hier kunnen kinderen vanaf een jaar of zes zelfstandig rondlopen, spelen en attracties uittesten terwijl je als ouder een oogje in het zeil houdt vanaf het centrale terras. Er zijn twee kleine achtbanen in het park: een mini achtbaan voor de kleintjes (in de vorm van een trein) en achteraan in het park nog eentje voor kinderen vanaf 125 cm. Het park is heel overzichtelijk, wat maakt dat je kinderen er (gedeeltelijk) vrij kunnen rondlopen terwijl je zelf een terrasje doet.”

#2 BillyBird Park Hemelrijk is een ander pretpark geschikt voor jonge kinderen. Er is een strandbad met verschillende binnen- en buitenattracties, zoals een achtbaan, bootjesglijbaan en een enorme binnenspeeltuin.

Dagje TerSpegelt

Net onder Eindhoven kan je een dagje naar het park TerSpegelt. Je kan hier onder andere naar het verwarmde overdekte zwembad waar je kunt zwemmen, bubbelen of glijden. Daarnaast is er een spectaculair klim- en klauterkasteel (8 meter!) van de nette kasteeldame Freule. En bij het Bloos tuintje is het leuk spelen voor de allerkleinsten.

Speeltuinen in Eindhoven met kinderen

#1 In Eindhoven zijn er allerlei grote en kleinere speeltuinen. Leuk om naartoe te gaan is het speelpark De Splinter. Dit park is gevestigd op een groot terrein van 3,5 hectare. Er zijn speeltoestellen, een peuterhoek, twee peuterzwembaden, een kinderboerderij, een pirateneiland, een basketbalveldje, een fort en er is een picknickweide.

#2 Speeltuinvereniging Philipsdorp is een leuke, wat grotere speeltuin in de stad. Met een piratenschip! En de speeltuin Sint Joseph ligt in de woonwijk de Doornakkers en er zijn hier ruim vijftig speeltoestellen voor kinderen van van 0 t/m 12 jaar.

#3 Speeltuin de Bucht ligt in een bosrijke omgeving in Bergeijk. Er zijn de klassieke speeltoestellen als schommels en klimtoestellen, daarnaast is er een klimparcours en er zijn 2 buitenbaden met glijbaan.

#4 Bij Speeltuin De Viking Geldrop is er veel speelplezier met ruim 6000m2, 17 grote speeltoestellen en 28 kleinere toestellen.

#5 En in Eindhoven is er ook de speeltuin Sint Joseph met ruim 50 speeltoestellen!

Indoor activiteiten Eindhoven met kinderen

Wat je doet in Eindhoven als het regent of heb je zin in een indoor activiteit met de kinderen? Er zijn in de stad ook allerlei leuke binnenactiviteiten te doen met het gezin. Hieronder staan 6 tips, als jij meer tips weet deel deze dan in de reacties!

#1 GLOWGOLF is een gave 18 holes baan. Je speelt minigolf in een waanzinnig fluorescerend decor. Via een Azteekse tempel en een oude mijn bereik je een science fiction deel waar je tussen de ruimteschepen door moet slaan. Hierna kom je aan in de Deep Sea zone waar je overrompeld wordt door de prachtige decors. 

#2 JUMP XL EERSEL is een indoor trampolinepark in Eersel, net buiten Eindhoven. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag zijn onze vestigingen eerder geopend en start de dag met Mini Jump. De Jump Arena is dan speciaal gereserveerd voor kids van 2 t/m 5 jaar. Daarna start het jumpen voor iedereen vanaf 6 jaar.

#3 JUMPSQUARE EINDHOVEN is een indoor trampolinepark in Eindhoven! Een trampolinepark is veel meer dan een paar trampolines naast elkaar. Vermaak je met een groot variatie aan verschillende soorten attracties die gegarandeerd staan voor uren jumpplezier! Jumpsquare Eindhoven is het eerste park in Nederland met een Ninja Tag Arena. Doe je Ninja Tag bandje om, klim, kruip en spring binnen 20 minuten door alle Ninja Tag attracties en verzamel zoveel mogelijk punten. Hoe hoger je klimt, hoe meer punten je verdient.

#4 MONTANA SNOWCENTER ligt bij Valkenswaard en is een indoor skihal.

#5 IJssportcentrum Eindhoven – hier kan je schaatsen!

#6 MONKEY TOWN EINDHOVEN – Indoor speeltuin in Eindhoven.

5x Museum Eindhoven met kinderen

Tijdens een gezinsuitje Eindhoven zijn er tal van musea waaruit je kan kiezen in de stad. Deze 5 musea zijn erg leuk om te bezoeken met de kinderen!

Philips museum – Wetenschapsmuseum

Als je aan Eindhoven denkt, dan denk je aan Philips. Wij moesten daarom het Philips museum eens testen! Blogger Anouk ging er met haar zoon heen. Het museum is gevestigd in een futuristisch glazen gebouw. Binnen zie je de ontwikkelingen van het bedrijf Philips en daarmee ontdek je ook de ontwikkeling van techniek in de tijd. Van de gloeilamp tot aan virtual reality brillen.

Er is een lampjes-speurtocht voor wat kleinere kinderen, vanaf een jaar of 4, en de Mission Eureka met een iPad voor de grotere kinderen (en volwassenen). Tijdens de schoolvakanties worden er extra activiteiten georganiseerd.

DAF Museum

In het DAF Museum kan je allerlei DAF voertuigen zien. Voor kinderen is er een speurtocht door het museum. Een bezoek aan het DAF Museum betekent een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne’s Automobiel Fabriek. In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet-deskundige bezoeker boeien.

PSV Museum

En denk je aan Eindhoven, dan denk je ook aan PSV. Voor voetbalfans is er het PSV Museum. Met een touchscreen wereldbol vol bijzondere plaatsen, een periscoop waarmee je een kijkje in het stadion kunt nemen, het Phoxy Veld waar een balletje getrapt kan worden én de mogelijkheid om je favoriete elftal samen te stellen, is het museum ook voor kinderen een ware belevenis! Met een quiz kunnen ze de leukste weetjes uit de historie ontdekken én kans maken op twee toegangskaarten voor een thuiswedstrijd van PSV. (tickets kopen)

Van Abbemuseum

Een ander museum om te bezoeken in Eindhoven met kinderen is het Van Abbemuseum. Anouk ging hierheen met haar zoon van 9. Je ziet hier hedendaagse kunst, in allerlei soorten, maten, en materialen. Voor kinderen worden er speciale activiteiten georganiseerd, waarin de kinderen zelf aan de slag gaan. Elke zaterdagmiddag is er de Kinderkunstclub voor kinderen tussen de 6-12 jaar.

Wandelen bij Eindhoven met kinderen

Rondom Eindhoven zijn er prachtige bossen, waar je goed kunt wandelen. Een aantal tips voor mooie plekken om te gaan wandelen met kleine kinderen zijn:

Natuurpoorten Eindhoven

#1 Natuurpoort de Brandtoren met de Taverne d’n ouwe Brandtoren en met toegang tot de Peelse Heide. Leuk met de kids is de avontuurlijke route Keimennekespad. Onderweg kom je langs een sjoelbak, avonturenpark en boomstammen.

#2 Bezoekerscentrum Oisterwijk met speelnatuur voor de kids. Er zijn bewegwijzerde wandelroutes vanaf 2,5 km uitgezet.

#3 Natuurpoort De Malpie bij Valkenswaard heeft een terras met een speeltuin. Het natuurgebied bestaat uit ongeveer 350 hectare aan stuifzanden, natte en droge heide, vennen en bos. Je kan hier ook kanoën.

8x Kindvriendelijke restaurants Eindhoven

Waar ga je heen voor een kopje koffie, lunch of taartje in Eindhoven met kinderen? Dit zijn een aantal fijne plekken:

 1. Eerder in dit artikel noemden we al de Philips Fruittuin, met pannenkoekenhuis, speelhoek en fruittuin.
 2. Parkpaviljoen Philips de Jong ligt in het Philips de Jong wandelpark.
 3. Bij ‘t Wasven vind je een natuurlijke speeltuin en er is een Gasterij met een terras.
 4. Voor koffie in Eindhoven met kinderen kan je naar het Koffiehuisje gaan. Met koffie, brood en lekkers en voor de kinderen zijn er boekjes en puzzels.
 5. Bij Grand Café Usine, in de Lichttoren, is er een kinderhoek.
 6. Natuurlijk kan je naar Coffeelovers Van Piere, met de boekwinkel.
 7. Paviljoen Genneper Parken: midgetgolfen en er is een terras.
 8. Restaurant Parkzicht bij het stadswandelpark heeft een speeltuintje.

Overnachten in Eindhoven met kinderen

Wil je langer in de stad blijven, bijvoorbeeld voor een stedentrip Eindhoven met kinderen, dan zijn deze kindvriendelijke accommodaties aan te raden:

#1 Crown Hotel Centre ligt in het stadscentrum en heeft familiekamers.

#2 Queen Hotel ligt aan de bruisende markt, heeft familiekamers en een bar.

#3 The Student Hotel Eindhoven ligt in de wijk Lichthoven, recht tegenover het centraal station. Er zijn familiekamers en je kan er tafeltennissen en biljarten.

Gezinsuitjes omgeving Eindhoven met kinderen

Restaurant Boshuys bij Best

Wij vlogen vanaf Eindhoven naar Bologna. Na de terugvlucht besloten we te lunchen bij restaurant Boshuys in Best. Dit ligt bij de bossen van natuurgebied de Sonse Heide. Daarnaast is er een, grotendeels overdekt, terras en de kinderen kunnen eindeloos spelen in de speeltuin.

Eindhoven met kinderen

Doe-Boerderij De Steenuil

De Doe-Boerderij De Steenuil is een speel- en doeboerderij in Oirschot, waar de kinderen kunnen spelen in de binnenspeeltuin of op de boerderij.

Klimrijk Brabant

Een actief uitje in de natuur is Klimrijk Brabant. Dit is geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar, met een speciaal parcours voor hen. Oudere kids, tieners en volwassenen kunnen klimmen op het avontuurlijke klimparcours, op verkenning in het Netten Adventure en een avontuurlijk ritje maken op een ruige e-kickbike, e-chopper of quad.

Dierenrijk in Nuenen

Leuk uitje in de buurt van Eindhoven met kinderen is het bezoeken van dierentuin Dierenrijk. Blogger Kim was hier en schreef dat het een kleinschalig park is met heel veel speelmogelijkheden. Als je alle voederpresentaties wilt volgen, kan je je er ook makkelijk een hele dag vermaken. En anders heb je aan een dagdeel voldoende tijd. Het park is mooi aangelegd.

Speellandschap De Heiberg in Veldhoven

Het Speellandschap De Heiberg in Veldhoven is een speel- en horecagelegenheid met veel speelmogelijkheden voor de kinderen. En voor de ouders is er het terras.

Natuurpoort Ter Spegelt

De Natuurpoort Ter Spegelt ligt bij Eersel, in de grensstreek bij België. Voor de kleinsten is hier een kabouterpad. Hier kan je ook komen vanaf vakantiepark TerSpegelt. Leuk voor een weekendje weg of een dagje uit, met toegang tot:

 • Het verwarmde overdekte zwembad waar je kunt zwemmen, bubbelen of glijden
 • Spectaculair klim- en klauterkasteel (8 meter!)
 • Zilva’s Haven, hier staat transport van water en zand centraal
 • De havenkant, in ieder huisje is wel iets te ontdekken! Achter de huisjes zit een geheime ingang verstopt, deze geeft je toegang tot het ondergrondse labyrint
 • Bloos tuintje, spelen voor de allerkleinsten. Weg van het water, in het zicht van papa of mama.

Van Gogh

Blogger Marilyn mocht Noord-Brabant op een bijzonder manier ontdekken met haar gezin. Ze gingen op zoek naar Van Gogh. Zo waren ze in Nuenen bij het Museum Vincentre (tickets). De kinderen doorkruisten het museum aan de hand van een vragenlijst en wisselden de vragen af met leuke doe-dingen zoals interactieve spelletjes. Ook stapten zij hier op de fiets voor een mooie tocht door Brabant, op zoek naar de Van Gogh-spots.

Vakantieparken omgeving Eindhoven met kinderen

#1 Natuurlijk kan je verblijven in het vakantiepark TerSpegelt met opties voor kamperen, glamping en accommodaties huren. Het vakantiepark heeft veel faciliteiten en ligt dichtbij de natuur. Er is elke dag wat te beleven, zoals het unieke SterrenStrand, de uitdagende PumpTrack en de rustige omgeving bij Natuurpoort TerSpegelt.

Bijzonder verblijven? Kies dan voor een verblijf in de Waterlodge:

 • Glamping óp het water
 • Uniek met schitterend uitzicht
 • Hangnet boven het water

#2 Vakantiepark Bospark ’t Wolfsven ligt bij indrukwekkendste Strabrechtse heide en redelijk dichtbij de stad. Er zijn vrijstaande vakantieverblijven, vele faciliteiten en het overdekte zwembad, natuurbad, vissen, (water)fietsen.

#3 En als laatste De Kempervennen. Dit is een gaaf vakantiepark van Center Parcs, met een groot subtropisch zwembad met wildwaterbaan, Aqualoop en een Aqua Racer bandenglijbaan.

 • Aqua Mundo met 4 glijbanen
 • 2 meren, bebost en in de buurt van heidegebied De Malpie
 • Roetsj van de indoor skipiste

Verder lezen na dit artikel over wat je doet in Eindhoven met kinderen? Lees dan onze tips voor Den Bosch met gezin en wat je doet in Breda met de kids.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.