Dierenrijk met kinderen in Mierlo | Review

Hoe leuk is een bezoek aan dierentuin Dierenrijk met kinderen? Dit is een wat kleiner dierenpark in Noord-Brabant, vlakbij de stad Eindhoven. Ideaal voor een dagje uit of een bezoek tijdens een stedentrip zou je denken. Is het ook echt een aanrader”? Blogger Kim ging erheen met haar kinderen en in deze review deelt zij hun indrukken!

Een prima dagbesteding tijdens de herfstvakantie; een dagje op stap met mijn twee ‘apen’ naar Dierenrijk Nuenen. Ik was hier al een keer eerder toen ze heel klein waren maar daar weten ze zelf niet veel meer van.

Bezoek aan Dierenrijk met kinderen

Rond de middag komen we aan bij Dierenrijk. De papegaaien verwelkomen ons bij de ingang, ze zijn flink aan het praten en snateren. We krijgen bij de kassa een plattegrond mee en een programmaoverzicht waarop we kunnen zien hoe laat de voederpresentaties worden gehouden.

olifanten Noord-Brabant

We besluiten om de hoofdroute door het park te volgen. Deze route staat aangegeven door middel van voetstappen. Op de plattegrond kunnen de kinderen meekijken welke dieren er te vinden zijn maar dit staat ook goed aangegeven. Het leuke is dat je tijdens de route langs de verblijven loopt. Maar op sommige momenten loop je dwars door de verblijven heen, zoals bij de ringstaartmaki’s, de geiten en de vogels.

De olifanten maken indruk, vooral als er eentje vlak voor onze neus zijn behoeftes gaat doen. Dit zorgt voor veel hilariteit.

speeltuin dierentuin Brabant

Speeltuin

Ter onderbreking van de route zijn er voldoende speelmogelijkheden en eet- en drinkgelegenheden. Dat is ideaal als je in Dierenrijk met kinderen bent. We stoppen regelmatig zodat de kids zich even lekker kunnen uitleven in een speeltuin. Er staat zelfs een oude schoolbus opgesteld waar je in kan spelen.

Daarnaast zijn er diverse geheime paadjes, bruggetjes, verborgen glijbanen en klimmogelijkheden waar de kinderen gedurende de route kunnen spelen.

knabbelvisjes

Knabbelvisjes

Vrijwel aan het einde van de route heb je nog de mogelijkheid om je handen in een groot bassin te stoppen waar Garra Rufa visjes (knabbelvisjes) zwemmen. Dit vinden mijn kids toch een beetje spannend. Ze kijken vol bewondering naar de anderen die dit wel doen en daardoor tientallen visjes aan hun hand hebben kleven.

Het voeren van de karpers zorgt ook voor een heel spektakel. Al die vissen die op en over elkaar zwemmen met hun bekken open, om wat voer te hopen te bemachtigen. Ook blijven we een hele tijd staan kijken bij de berberapen; twee berberapen zitten elkaar te vlooien op een rots. Heel grappig om te zien.

Aan het einde van de route is er een grote speeltuin waar de kids hun laatste energie nog goed kwijt kunnen. Voor als het regent is er ook een kleinere indoorspeeltuin. Ook is er een zelfbedieningsrestaurant waar je wat kan eten en drinken. Via de souvenirwinkel vervolg je je route naar de uitgang. Vergeet niet een parkeermuntje te kopen voordat je het park verlaat!

Dierenrijk met kinderen

Dierenrijk met kinderen | Een aanrader?

Ik vind Dierenrijk Nuenen bezoeken met kids zeker een aanrader, dat blijkt ook wel uit de rest van mijn review. Het is een kleinschalig park met heel veel speelmogelijkheden. Doordat het niet overdreven groot is, is het ook prima als je niet de hele dag de tijd hebt. Wij hebben er bijvoorbeeld de hele middag doorgebracht en dat was heel goed te doen!

Als je alle voederpresentaties wilt volgen, kan je je er ook makkelijk een hele dag vermaken. Het park is mooi aangelegd en je hebt helemaal niet het idee dat je je ergens achter op een industrieterrein bevindt. Het enige is dat je met regelmaat een trein langs hoort komen.

Het park wordt ontzettend goed onderhouden en ziet er erg schoon uit. Ik zou het park daarom zeker aanraden en is ook al erg leuk met hele jonge kinderen. Bekijk zeker de website even voordat je het park bezoekt.

Verder lezen?
Lees onze reviews over Beekse Bergen en ZooParc
In Noord-Limburg is natuurgebied de Maasduinen een aanrader

Dierenrijk met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën