De Maasduinen met kinderen | Ons dagje weg

N.P. De Maasduinen is een prachtig natuurgebied in het noorden van Limburg. Wij waren op vakantie in de omgeving van De Maasduinen met kinderen en delen wat je in dit park doet met kids.

In de meivakantie wilden we een aantal dagen weg, maar we hadden geen zin in een lange autorit. Daarom kozen we voor een combinatie van de Hoge Venen in België, de Eifel in Duitsland en het noorden van Limburg. In het noorden van Limburg verbleven we in het Roompot park Klein Vink. Dit bungalowpark grenst direct aan De Maasduinen. Ook zijn we een hele dag gaan wandelen in het park. Dit zijn onze tips voor dit Nationaal Park. Ik deel een aantal tips voor een bezoek aan dit Nationaal Park.

N.P. De Maasduinen met kinderen bezoeken

Het natuurgebied is uniek omdat er de langste rivierduinengordel van Nederland is. Dat levert een gevarieerd landschap op met onder andere heide, bos, Maasplassen en de rivier de Maas. Overal in het park zijn wandelingen uitgezet, zo wandelde wij onder andere vanaf ons verblijf bij Roompot Klein Vink het Nationaal Park in om een korte route te volgen.

De Maasduinen met kinderen
Uitzicht vanaf het terras bij het bezoekerscentrum

Bezoekerscentrum De Maasduinen met kinderen bezoeken

Wij bezochten het bezoekerscentrum De Maasduinen met kinderen. Het is een heel bijzonder gebouw: het hangt in de oude sluisbak! Als je houdt van bijzondere gebouwen dan is dit al een reden om erheen te gaan.

In het bezoekerscentrum is een restaurant gevestigd en in de oude sluistoren is een ijswinkel en je komt in het centrum van alles te weten over de natuur en dieren.

Bezoekerscentrum

Wij zaten aan het begin en aan het eind van de wandeling in het restaurant Bosbrasserie “In de Sluis”. Eerst binnen, daarna buiten op het terras aan (of liever op) het water. Wat een prachtige plek is dit. Het eten smaakt goed en we vinden deze plek echt een aanrader om eens te gaan zitten voor een kop koffie met taart.

waterspeeltuin

Speelbos “De Boskoel”

Vlakbij het bezoekerscentrum is een speelbos voor de kids. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, maar pas op: je komt er niet zomaar meer weg.

speelbos De Maasduinen

Aan de andere kant van de rivier, ter hoogte van het speelbos wel, is een waterspeeltuintje. Leuk om het water op te pompen en er daarna mee te rommelen. Perfect voor tijdens een warme dag.

De Maasduinen met kinderen

Wandelroutes rondom het Reindersmeer

Rondom het Reindersmeer zijn wandelroutes uitgezet. Wij wandelden de helft en gingen terug met het pontje. Het is een mooie route waarmee je een indruk krijgt van de omgeving. Lees op de website verder over wandelroutes, bezienswaardigheden en mogelijkheden om te zwemmen in De Maasduinen met kinderen.

In de omgeving is ook meer dan genoeg te doen:

De Maasduinen met kinderen

Overnachten in De Maasduinen met kinderen

Het N.P. De Maasduinen met kinderen bezoeken is een goed idee voor een dagje uit, een weekendje weg of een vakantie. Dit zijn een aantal kidsproof plekken om te overnachten in of bij het Nationaal Park.

CenterParcs Heijderbos richt zich vooral op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Dit park ligt helemaal in het noorden van Limburg, in een bosrijk gebied. Er is een enorm zwembad en een indoor jungle-speelparadijs. Grootste risico is dat je niet van het park af komt, er is zoveel leuks te doen.

Wij waren bij Roompot Klein Vink. Positief is de ligging in het Nationaal Park. Zo ontdek je De Maasduinen met kinderen wel heel makkelijk. Wij raden aan om de iets duurdere huisjes van de Résidence Klein Vink te boeken. Deze huisjes zijn veel moderner. De faciliteiten op het park zijn prima.

Heb jij nog goede tips voor de De Maasduinen met kinderen? Deel ze met ons, dan zetten we jouw tip erbij!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën