Mind Mystery met kinderen | Onze review!

Mind Mystery met kinderen bezoeken, hoe leuk is dat? Wij gingen erheen met onze kinderen van 5 en 6 jaar en dit zijn onze bevindingen.

Mind Mystery is een bijzonder themapark: het draait allemaal om optische illusies. Wat is echt en wat is niet echt? Eigenlijk weet je het niet zeker. En tijdens je bezoek kom je erachter dat je hersenen veel dingen voor je invullen. Hoe leuk is het om Mind Mystery met kinderen te ontdekken? Dit zijn onze ervaringen!

Mind Mysterie met kinderen

Bezoek aan Mind Mystery met kinderen

Een pretpark van optische illusies, is dat vergelijkbaar met andere pretparken? Nee, er zijn geen attracties die heel erg hard gaan. De dingen die er zijn, zijn er voornamelijk voor verbazing en vertier. Bij binnenkomst (dit gaat met tijdsloten) krijg je eerst een algemene uitleg. Op die manier weet je wat je te wachten staat en waar je naar kan kijken. Ook is er een eerste fotomoment. Op een aantal plekken in Mind Mystery zijn er extra fotomomenten, die foto’s kan je achteraf kopen.

De medewerker geeft een goede uitleg en betrekt ook onze (best jonge) kinderen leuk bij de uitleg.

Mind Mysterie met kinderen

Spiegeldoolhof

Dan begint het echte werk: we mogen naar binnen. We hebben de kinderen verteld over een spiegeldoolhof en daar moeten we eerst in. Ze hebben er veel plezier in en lopen veel tegen spiegels in. Voor ons was hier binnen lopen vooral een leuk fotomoment, met alle spiegels en het licht.

Daarna lopen we binnen bij het Vortex: een draaiding noemen we het. Het sterrenstelsel, de zon en de maan draaien om je heen. Voor mij is het moeilijk om rechtdoor te lopen, de kinderen hebben er nog meer moeite mee en Johan wandelt erlangs alsof hij door het bos loopt.

Horst met gezin

Museum en het Museumplein Mind Mystery

Dan gaan we naar het Museumplein: de kinderen hebben wat energie gebruikt in het Vortex en het doolhof en ze hebben nu wat meer rust. Er zijn op het Museumplein allerlei ilussies te zien. Ook in het Museum zijn een aantal ilussies, in diverse zalen.

Bij allebei de plekken is goede uitleg wel fijn: je haalt er dan veel meer uit. Wij waren er aan het eind van de dag en een oudere medewerker nam alle tijd. Hierdoor was het Museum een hele leuke ervaring.

Museumplein Limburg

Huis op de kop

Het spektakelstuk van Mind Mystery is het Huis op de kop. De naam zegt het al: dit huis staat op z’n kop. Er rondlopen is erg leuk, omdat het allemaal anders aanvoelt. Maar foto’s maken is hier absoluut vermakelijk. Denk bij de foto’s echt even op zijn kop en dan kan het feest beginnen met rare foto’s! Zo is een handstand doen in dit huis geen enkel probleem.

Noord-Limburg met kids

Scheve huis

Als laatste komen we aan bij het Scheve huis, waar het water omhoog loopt. Het is heel bijzonder om in het huis te staan, je hebt het gevoel dat je omvalt. En als je mensen erin ziet staan lijkt het alsof ze heel gek bewegen en staan. Bij het Scheve huis loopt het water omhoog, wat uiteraard ook heel bijzonder is!

Noord-Limburg met kids

Mind Mystery met kinderen: onze indrukken

Aan het eind van de middag proberen we nog de klankschaal die een waterballet opvoert, wat uiteindelijk lukt. En bij het restaurant en het terras zijn een aantal puzzels die we weten op te lossen. We hebben ons een aantal uur vermaakt in Mind Mystery. Ook de kinderen hadden het erg naar hun zin. Ze vonden het wandelen door het Scheve huis en het Huis op de kop erg leuk. Een aantal ruimtes gingen ze keer op keer in.

Het leukste is het foto’s maken in het omgekeerde huis. De resultaten zijn erg leuk, zorg ervoor dat je telefoon is opgeladen. Ook achteraf heb je hier veel plezier van.

We lazen eerder dat er plannen zijn om binnen een aantal jaar nog een doolhof te realiseren. Dit wordt een kruising tussen een escaperoom, labyrint en spooktocht. Daar komen we zeker voor terug! Kaartjes koop je het best online, dan weet je zeker dat je naar binnen kan. Aan de kassa zijn kaartjes duurder en het kan zijn dat het tijdslot al uitverkocht is.

Lees ook: dit doe je in Zuid-Limburg met kinderen
Tips voor het noorden van Limburg

Mind Mysterie met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën