Uitjes in Zuid-Limburg met kind | 13 Tips

1

Wat zijn de leukste uitjes in Zuid-Limburg met kind? Wij delen 15 hele leuke uitjes in het zuiden van deze provincie voor de hele familie!

Heb je andere leuke tips voor het zuiden van Limburg, deel deze in de reacties! We vullen deze lijst geregeld aan met leuke tips, uitjes en kindvriendelijke restaurants.

Leuke uitjes in Zuid-Limburg met kind

GaiaZOO in Kerkrade

De dierentuin GaiaZOO in Kerkrade werd in 2018 uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland! Wij waren er en we hadden een hele leuke dag in deze dierentuin. Lees onze review.

Sprookjesbos

De naam zegt het al: het is een sprookjesbos. Maar daarnaast is er nog veel meer te doen, zo is er een schommelschip en je kan naar hartenlust spelen. Toegangsprijs is vanaf € 9, – (€ 9,50 als je aan de kassa een kaartje koopt). Lees onze review.

Steenkolenmijn Valkenburg

Een kindvriendelijk uitje onder de grond! De steenkolenmijn is de laatste die er in Nederland is en deze hoort absoluut op de lijst van uitjes in Zuid-Limburg met kind. Je krijgt een rondleiding door de mijn, de machines en apparaten die er staan zijn gebruikt in de steenkolenmijn. Voor de kinderen is er een fossielenzandbak. Lees wat je verder doet in Valkenburg met gezin.

Natuurhistorisch museum Maastricht

Blogger Eva was met haar gezin een weekend op stedentrip in Maastricht en bezocht toen onder andere het Natuurhistorisch museum. Ze vond het museum leuk en leerzaam, binnen en buiten is veel te zien.

Drielandenpunt

Wij waren een middag bij het drielandenpunt. Van het bezoek hadden we niet zoveel verwacht, we gingen er vooral heen omdat we toch al in de buurt waren. Maar we hadden het mis: er is ontzettend veel te doen. Van een waterspeeltuin tot wandelen, van cafés tot een grote, gratis speeltuin. Lees wat er te doen is bij het drielandenpunt met kinderen.

Wereldtuinen Mondo Verde

De Wereldtuinen van Mondo Verde wil je zeker bezoeken met kinderen van ongeveer 4 – 10 jaar! Het is een combinatie van een dierentuin, een aantal attracties en natuurlijk verzorgde wereldtuinen. Onderweg kom je ook allerlei speeltoestellen tegen.

Miljoenenlijntje

In mijn pubertijd was ik mee met een landgoedkamp bij het Miljoenenlijntje. Een week lang hielpen we bij het verwijderen van onkruid en overhangende takken rond de spoorlijn.

Het Miljoenenlijntje (een dieseltrein of een stoomtram) rijdt door het Zuid-Limburgse heuvellandschap, een prachtige ervaring.

Pretpark de Valkenier

Dit pretpark is een echt familiepretpark en heeft voornamelijk attracties door voor alle leeftijd geschikt zijn. Zowel binnen als buiten staan attracties.

Skiën in Landgraaf

In de winter en in de zomer kan je in Landgraaf skiën. In de hal zijn vijf pistes! Entree kan al vanaf één uur skiën.

Kindergrottentocht in Maastricht

Toen blogger Eva op stedentrip was in Maastricht hebben ze ook de kindergrottentocht bezocht. Dit is een spannende, leuke en leerzame rondleiding voor kinderen en hun ouders.

Restaurant De Nachtegaal

Toen wij door de bossen bij Vijlen wandelden met de kinderen, kwamen we twee dames tegen. Ze waren ontzettend enthousiast over onze vakantie in Limburg en wilden al hun tips met ons delen. Volgens hun mag je restaurant De Nachtegaal, met speeltuin, eigenlijk niet overslaan.

We zijn ruim een jaar verder, en we rijden van Belgisch Limburg naar de Voerstreek. We zoeken nog een leuk uitje voor de uitjes in Zuid-Limburg met kind, om te testen. Daarom zoeken we naar een restaurant met speeltuin en een wandelroute erbij. En dan komen we terecht bij De Nachtegaal.

Inderdaad, een grote speeltuin, een groot terras en er zijn diverse wandelingen vanaf het restaurant. Heerlijk voor een dagdeel eropuit in Zuid-Limburg met kids.

Burgemeester Quicx, Coffee & More
Burgemeester Quicx, Coffee & More

Burgemeester Quicx, Coffee & More

Een extra tip voor uitjes in Zuid-Limburg met kind, gericht op koffie. Zijn we al heel groot fan van Coffee Lovers in Maastricht, daar hebben we nu een gedeelde eerste plaats met een ander café. Dat is Burgemeester Quicx, Coffee & More, met heerlijke koffie en een prachtige locatie. Geniet voor of na het bezoek van de prachtige natuur rondom rondom Château St. Gerlach.

Continium

Een museum in Kerkrade waar je echt eens heen wilt met je kinderen. Een heel interactief museum met de nadruk op ontdekken.

Valkenburg met kinderen

AGoGo in Valkenburg

Op een heuvel in Valkenburg kan je heel erg veel doen! De grotten ontdekken, maar ook paintballen, minigolf, lasergamen, tokkelen of rodelen.

Voor kinderen van 4 – 12 jaar is er Tubing, een grote glijbaan van wel 65 meter. Bij de kiosk haal je een bandje voor een paar euro en je kind kan dan onbeperkt van de glijbaan. Onbeperkt houdt in: tot je kind zo moe is dat het geen zin meer heeft. De band mogen ze namelijk zelf naar boven trekken.

Wij waren hier in het najaar. Met de skilift gingen we naar boven, naar 68 meter hoogte. Daar zijn we gaan rodelen. Met een muntje kan je allebei de banen af. Kinderen gaan bij de ouders op schoot.

Vanaf de berg (heuvel?) heb je een prachtig uitzicht over Valkenburg. Boven zijn er twee cafés. Wij kozen er echter voor om naar een café elders te gaan, waar de recensies beter waren.

Meer dan genoeg leuke uitjes in Zuid-Limburg met kind om te doen dus! Wat is jouw favoriete uitje in deze regio? Lees ook onze tips voor een vakantie in dit gebied. Of ga net de grens over voor een bezoek aan de Duitse stad Aken.

1 reactie
  1. Eldonsib zegt

    Familieweekend weg Iets te vieren. Met zijn allen erop uit voor een onvergetelijke herinnering. Voor een geslaagd familieweekend weg, is Zuid-Limburg de ideale locatie!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.