Uitjes in Zuid-Limburg met kind | 13 Tips

0

Wat zijn de leukste uitjes in Zuid-Limburg met kind? Wij delen 15 hele leuke uitjes in het zuiden van deze provincie voor de hele familie!

Leuke uitjes in Zuid-Limburg met kind

GaiaZOO in Kerkrade

De dierentuin GaiaZOO in Kerkrade werd in 2018 uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland! Wij waren er en we hadden een hele leuke dag in deze dierentuin. Lees onze review.

Sprookjesbos

De naam zegt het al: het is een sprookjesbos. Maar daarnaast is er nog veel meer te doen, zo is er een schommelschip en je kan naar hartenlust spelen. Toegangsprijs is vanaf € 9, – (€ 9,50 als je aan de kassa een kaartje koopt). Lees onze review.

Steenkolenmijn Valkenburg

Een kindvriendelijk uitje onder de grond! De steenkolenmijn is de laatste die er in Nederland is. Je krijgt een rondleiding door de mijn, de machines en apparaten die er staan zijn gebruikt in de steenkolenmijn. Voor de kinderen is er een fossielenzandbak.

Natuurhistorisch museum Maastricht

Blogger Eva was met haar gezin een weekend op stedentrip in Maastricht en bezocht toen onder andere het Natuurhistorisch museum. Ze vond het museum leuk en leerzaam, binnen en buiten is veel te zien.

Drielandenpunt

Wij waren een middag bij het drielandenpunt. Van het bezoek hadden we niet zoveel verwacht, we gingen er vooral heen omdat we toch al in de buurt waren. Maar we hadden het mis: er is ontzettend veel te doen. Van een waterspeeltuin tot wandelen, van cafés tot een grote, gratis speeltuin. Lees wat er te doen is bij het drielandenpunt met kinderen.

Wereldtuinen Mondo Verde

De Wereldtuinen van Mondo Verde wil je zeker bezoeken met kinderen van ongeveer 4 – 10 jaar! Het is een combinatie van een dierentuin, een aantal attracties en natuurlijk verzorgde wereldtuinen. Onderweg kom je ook allerlei speeltoestellen tegen.

Miljoenenlijntje

In mijn pubertijd was ik mee met een landgoedkamp bij het Miljoenenlijntje. Een week lang hielpen we bij het verwijderen van onkruid en overhangende takken rond de spoorlijn.

Het Miljoenenlijntje (een dieseltrein of een stoomtram) rijdt door het Zuid-Limburgse heuvellandschap, een prachtige ervaring.

Pretpark de Valkenier

Dit pretpark is een echt familiepretpark en heeft voornamelijk attracties door voor alle leeftijd geschikt zijn. Zowel binnen als buiten staan attracties.

Skiën in Landgraaf

In de winter en in de zomer kan je in Landgraaf skiën. In de hal zijn vijf pistes! Entree kan al vanaf één uur skiën.

Kindergrottentocht in Maastricht

Toen blogger Eva op stedentrip was in Maastricht hebben ze ook de kindergrottentocht bezocht. Dit is een spannende, leuke en leerzame rondleiding voor kinderen en hun ouders.

Restaurant De Nachtegaal

Toen wij door de bossen bij Vijlen wandelden met de kinderen, kwamen we twee dames tegen. Ze waren ontzettend enthousiast over onze vakantie in Limburg en wilden al hun tips met ons delen. Volgens hun mag je restaurant De Nachtegaal, met speeltuin, eigenlijk niet overslaan.

Continium

Een museum in Kerkrade waar je echt eens heen wilt met je kinderen. Een heel interactief museum met de nadruk op ontdekken.

AGoGo in Valkenburg

Op een heuvel in Valkenburg kan je heel erg veel doen! De grotten ontdekken, maar ook paintballen, lasergamen, tokkelen of rodelen. Voor kinderen van 4 – 12 jaar is er Tubing, een grote glijbaan van wel 65 meter.

Meer dan genoeg leuke uitjes in Zuid-Limburg met kind om te doen dus! Wat is jouw favoriete uitje in deze regio?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.