Zuid-Limburg met kind | 17 leukste uitjes

Wat zijn de leukste uitjes in Zuid-Limburg met kind? Hier lees je de tips voor hele leuke uitjes en activiteiten in het zuiden van deze provincie. Het gaat over activiteiten voor een dagje weg met het gezin! Omdat er zoveel leuke activiteiten zijn in Zuid-Limburg, kan je er ook gemakkelijk een weekendje weg of een langere vakantie van maken.

Wij komen ontzettend graag in Zuid-Limburg: als tussenstop tijdens een lange rit naar het zuiden, voor een stedentrip, weekendje weg of een vakantie. Keer op keer komen we terug in deze mooie en heuvelachtige regio. Je kan er fantastisch wandelen, er zijn veel leuke restaurants en kinderuitjes. Veel redenen dus om hierheen te gaan! Wat er te doen is voor gezinnen en waar je overnacht, dat lees je in dit artikel!

Heb je andere leuke tips voor het zuiden van de provincie Limburg, deel deze in de reacties! We vullen deze lijst aan met jouw leuke tips, uitjes, activiteiten en kindvriendelijke restaurants. En zoek je naar evenementen, markten en andere tijdelijke uitjes als voorstellingen? De Uitagenda van Visit Zuid-Limburg biedt dan uitkomst.

Leuke uitjes in Zuid-Limburg met kind

GaiaZOO in Kerkrade – dierentuin Zuid-Limburg

De dierentuin GaiaZOO in Kerkrade werd in 2018 uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland! Wij waren er en we hadden een hele leuke dag in deze dierentuin. Het is een grote en diverse dierentuin met veel soorten dieren. De themagebieden zien er allemaal verschillend uit en dat maakt het een afwisselend dagje uit. Natuurlijk zijn er in GaiaZOO diverse plekken om te spelen. Bij de ingang zit een grote waterspeeltuin, ideaal met warm weer. Bij het grote restaurant is een speeltuin en ook is er een indoor speeltuin: DinoDome. Buiten is er JungleTour, met loopbruggen.

Wil je wel naar de dierentuin, maar voor een wat lager bedrag? Bij dierentuin in de stad Aken, in Duitsland net over de grens, betaal je als volwassene slechts € 6,20 (in 2021) entree. Dat is toch een stuk lager dan wat je in Nederland voor de dierentuin betaalt.

Sprookjesbos

De naam zegt het al: het is een sprookjesbos in Valkenburg en is leuk om te bezoeken tijdens een vakantie in Zuid-Limburg met kind vanaf 2 jaar tot een jaar of 8. Doorheen het park vind je de diverse sprookjes terug in bijpassende huisjes. De sprookjes worden uitgebeeld en als de kinderen op een knop duwen dan hoor je ook het verhaal. 

Naast de sprookjes zijn er attracties als een schommelschip en je kan naar hartenlust spelen. Het Sprookjesbos is gevestigd op de heuvel bij Valkenburg waar je onder andere het Attractiepark Kabelbaan hebt, met de rodelbaan en de stoeltjeslift. Bij dat attractiepark betaal je per attractie en je kan gewoon gaan kijken.

Kartbaan Vaals

Met kinderen vanaf 8 jaar kan je gaan karten bij de Kartbaan Vaals. De baan is 614 meter lang en ligt in het Selzerbeekdal. Er zijn lange bochten, een haarspeldbocht en een natuurlijk hoogteverschil. Naast 14 snelle karts voor volwassenen zijn er mini karts voor kinderen en een duo kart onder andere voor mensen die door een handicap niet zelfstandig kunnen rijden.

Al vanaf 8 jaar en met een minimumlengte van 135 cm kunnen kinderen zelf rijden met de Mini Karts. Deze karts zijn helemaal afgestemd op kinderen. Kinderen rijden altijd in aparte kinderheats, zodat ze veilig en in hun eigen tempo kunnen racen.

Uitjes Zuid-Limburg
Stadsmuur Maastricht

Klimpark in Snowworld Landgraaf

Een van de grootste klimparken van heel Europa ligt in Zuid-Limburg! Dit is een van de uitjes in Zuid-Limburg met kinderen in Landgraaf. Het park op hoogte is met 25.000m² klimplezier, 1000m ziplines, een échte Alpine Coaster en 2 verschillende klimroutes geschikt voor elk niveau! Kids vanaf 120 cm. mogen klimmen, maar alleen onder begeleiding van een klimmende volwassene. Geen toegang tot de ziplines, dit kan vanaf 160 cm.

Drielandenpunt

Wij waren een middag bij het drielandenpunt. Van het bezoek hadden we niet zoveel verwacht, we gingen er vooral heen omdat we toch al in de buurt waren. Maar we hadden het mis: er is ontzettend veel te doen. Van een waterspeeltuin tot wandelen, van cafés tot een grote, gratis speeltuin. Lees wat er te doen is bij het drielandenpunt met kinderen.

Fort Sint Pietersberg
Fort Sint Pietersberg

Miljoenenlijntje

In mijn pubertijd was ik mee met een landgoedkamp bij het Miljoenenlijntje. Een week lang hielpen we bij het verwijderen van onkruid en overhangende takken rond de spoorlijn. Het Miljoenenlijntje (een dieseltrein of een stoomtram) rijdt door het Zuid-Limburgse heuvellandschap, een prachtige ervaring en zeker een van de bijzondere uitjes in Zuid-Limburg met kind. Er is 29 kilometer spoor en 8 halteplaatsen. Elke plaatskaart is geldig voor alle treinritten op de betreffende dag vanaf het gekozen tijdstip. In- of uitstappen kan op elk station langs de Miljoenenlijn. Zo kun je onderweg ergens uitstappen en later met een volgende trein door- of terugreizen naar je startpunt.

Land van Kalk

En ook een bezoek aan het Land van Kalk in Zuid-Limburg is een leuk uitstapje. Dit Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz en Simpelveld tot Voerendaal en Heerlen. Ontdek het ‘gele goud’ zelf tijdens een Safari, wandel- of fietsroute door dit unieke landschap. Zie hier de prachtige kalkwanden, dagbouwgroeves en kom meer te weten over het eeuwenoude gangenstelsel dat kronkelt onder de oppervlakte.

Er is bijvoorbeeld een kidssafari voor kinderen vanaf 6 jaar, deze duurt 1,5 tot 2 uur. Dit is een leuke ontdekkingstocht langs sporen, insecten, en Kunradersteen. De enthousiaste ranger gaat met je mee op pad vertelt over de beestjes die hier miljoenen jaren geleden leefden toen het Land van Kalk nog een tropische zee was. En ook de dieren van nu, zoals dassen en padden, laten overal hun sporen achter.

Zuid-Limburg uitjes
Wandelen bij Gulpen

Dorpen en steden – Uitjes in Zuid-Limburg met kind

Bergdorpje Vijlen

Wij verbleven vlakbij het bergdorpje Vijlen, dit is het hoogst gelegen dorp van Nederland. De omgeving is zo ontzettend mooi! Vlakbij liggen een aantal leuke cafés, en tussen de cafés zijn wandelingen uitgezet. Ook kan je mooi wandelen in het Vijlener bos. En haal een ijsje bij de Wingbergerhoeve. Alle tips voor Vijlen bezoeken met kinderen lees je op de website.

Sittard

Nog een stad in Zuid-Limburg om te bezoeken met het gezin! Ga je naar Sittard, dan ga je naar de historische Markt, een binnenspeeltuin of een natuurspeeltuin. In Museum De Domijnen kom je in aanraking met moderne kunst. Verspreid over de binnenstad liggen de Geheime tuinen Sittard, die openbaar toegankelijk zijn. Of ga bowlen of naar het theater. Lees alle tips voor activiteiten in Sittard met kinderen.

Gulpen
Gulpen

Gulpen

Tijdens een van onze vakanties in Zuid-Limburg met gezin verbleven we bij het plaatsje Gulpen. Dit plaatsje staat bekend om het heuvellandschap, de Gulpener Bierbrouwerij en het Proeflokaal. Het landschap is door Stichting Natuur en Milieu bekroond met 5 sterren. Ga hier bijvoorbeeld naar het Mosaqua Subtropisch Zwemparadijs. Er zijn hier binnen- en buitenzwembaden, een wildwaterbaan en glijbanen.

Bij het zwemparadijs starten ook wandelroutes die worden aangegeven door middel van gekleurde paaltjes. Ook bij de Kampsweg in Euverem, bij het vakantiepark Roompot Gulpen in de buurt, starten een aantal routes. En café Cup&Vino zit in Euverem, een gehucht naast Gulpen. Je kan hier terecht voor goede koffie, ontbijt, lunch, diner, borrelhapjes en taarten. Fijn voor kinderen is de speeltuin erbij.

Zuid-Limburg wandelen

Wandelroutes Zuid-Limburg

Wij wandelden met de kinderen de Kastelenroute van 7,5 kilometer, deze start in Valkenburg. Dit is een mooie route, waarbij je onder andere langs het Geulpark komt. Ook wandel je door het centrum van Valkenburg en je komt langs een kasteel met kasteeltuin. Zeker een aanrader. Aan het eind van de route kom je langs AGoGo. Dit is gevestigd op een heuvel, met stoeltjeslift, en je kan er allerlei dingen doen. De grotten ontdekken, paintballen, minigolf, lasergamen, tokkelen en rodelen. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over Valkenburg.

Vijlener bos

Wij wandelden door het Vijlener bos, deze gele route. Dit is en ook deze is een aanrader voor een van de kindvriendelijke wandelingen in Zuid-Limburg. Het Vijlener bos is het langst bos van Nederland. Wij sloten de wandeling af in de enige berghut van ons land, boscafé het Hijgend Hert. Dit café heeft een hertenweide en een kleine speeltuin.

Vanaf het hotel Vijlnerhof start een familiewandeling. Deze route, te volgen via een PDF, is voor speurneuzen. Onderweg voeren jullie opdrachten uit en zo ontdekken jullie het een en ander over vakwerk, koeien en de Geul.

Brunsummerheide

De routes over dit natuurgebied starten bij restaurant Schrieversheide. Vanaf de parkeerplaats wandel je naar het bezoekerscentrum / pannenkoekenhuis. Voor de kinderen is er hier een kleine speeltuin. Dit natuurgebied staat bekend om de uitgestrekte heidevelden. Er zijn allerlei wandelroutes en er is ook een speciale gezinsroute van 2,5 kilometer. Onderweg ontdek je natuurweetjes en er zijn enkele natuurspelen.

Ook leuk in Brunssum is het Schutterspark. Hier is een route, het Parelpad, van drie kilometer. In het park is een natuurspeelplek, een blotevoetenpad, klimpark, kinderboerderij en speeltuinen.

kabelbaan Valkenburg
Attractiepark Kabelbaan Valkenburg

Familiepark Zuid-Limburg met kind

Attractiepark Kabelbaan in Valkenburg

Op een heuvel in Valkenburg kan je heel erg veel doen bij dit attractiepark! De grotten ontdekken, maar ook paintballen, minigolf, lasergamen, tokkelen of rodelen. Voor kinderen van 4 – 12 jaar is er Tubing, een grote glijbaan van wel 65 meter. Bij de kiosk haal je een bandje voor een paar euro en je kind kan dan onbeperkt van de glijbaan. Onbeperkt houdt in: tot je kind zo moe is dat het geen zin meer heeft. De band mogen ze namelijk zelf naar boven trekken.

Wij waren hier in het najaar. Met de skilift gingen we naar boven, naar 68 meter hoogte. Daar zijn we gaan rodelen. Met een muntje kan je allebei de banen af. Kinderen gaan bij de ouders op schoot. Vanaf de berg (heuvel?) heb je een prachtig uitzicht over Valkenburg. Boven zijn er twee cafés. Wij kozen er echter voor om naar een café elders te gaan, waar de recensies beter waren.

Bounce Adventure

Dit leuke uitje hoort bij het Attractiepark Kabelbaan in Valkenburg en is toegankelijk met kinderen vanaf 4 jaar. Kids tot en met 7 jaar moeten worden begeleid door een volwassene. Ontdek het Bounce Adventure nettenparcours en ga het avontuur in de grot aan. Ga de hoogte in, spring op de netten en glij over de glijbanen naar beneden!

Wereldtuinen Mondo Verde

De Wereldtuinen van Mondo Verde wil je zeker bezoeken met kinderen van ongeveer 4 – 10 jaar! Het is een combinatie van een dierentuin, een aantal attracties en natuurlijk verzorgde wereldtuinen. Onderweg kom je ook allerlei speeltoestellen tegen. In de tropische serre leven onder meer verschillende dieren zoals flamingo’s, neushoornvogels, toekans, papegaaien, schildpadden en ook veel vissen. 

Buiten zijn er tuinen te bewonderen uit Italië, Japan, Rusland, Australië en meer bestemmingen. Ook in dit gedeelte van het park is het heel leuk voor de kinderen. Door heel het park zijn er veel dieren te zien. Je kunt hier zowel boerderijdieren zien alsook leeuwen, tijgers, kamelen, aapjes en nog zo veel meer. In het park zijn een 6-tal attracties aanwezig voor kinderen van ongeveer 4 tot en met 10 jaar. Er is een achtbaan, botsauto’s, Nautic jet, schip, boomstammen en Sky dive. Verder zijn er bij dit uitje allerlei speeltoestellen zoals een touwschommel, klimvulkaan, glijbanen, grote springkussens en een zandbak.

KasteelPark Born

Het KasteelPark Born met het dierenpark staat al heel lang op onze wensenlijst om eens te bezoeken. Dit park eindigt vaak heel hoog in de verkiezing van de ANWB van uitje van het jaar. Er zijn ruïnes te zien van het voormalige kasteel en er is een dierenpark in de tuinen. In het park zie je kamelen, lynxen, uilen, apen en neusberen. Midden in het park is een grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras.

uitje Zuid-Limburg
Sprookjesbos Valkenburg

Brunssum met kinderboerderij en klimbos

Leuk uitje in Zuid-Limburg met kind is een bezoek aan het Schutterspark in Brunssum. Dit is een veelzijdig familiepark met tal van mogelijkheden voor activiteiten. De natuur in, ga dan wandelen of fietsen. Bewonder de hangvennen vanaf de vlonderbrug en ook wandel je dwars door het moerasbos.

Een actief uitje is het AdventurePark het Plateau. Hier klim je via touwen, lianen, wiebelbruggen en andere hindernissen van boomtop naar boomtop. Er zijn 4 klimroutes en kinderen vanaf 5 jaar mogen al klimmen. Hoe ouder en groter je bent, hoe spannender de routes worden.

Er is hier een BloteVoetenPark met een 4 kilometer lang blotevoetenpad, de grootste in de Benelux. Of ga naar de kinderboerderij met kabouterpad, speeltuin en allerlei dieren als geiten, konijnen, varkens, herten, ezels, pony’s, alpaca’s, wallaby’s, schildpadden en papegaaien. Op zondagmiddag rijden de mini-stoomtreintjes over een 600 meter lang spoor.

Ook leuk, er is een speeltuin bij het terras! Schuin tegenover brasserie Schuttershüske ligt Speeltuin Schutterspark, parkeer gratis bij Parkeerplaats 1. En er is nog een minihaven, met boten die plaats bieden aan maximaal 4 opvarenden (kapiteins en/of matrozen).

Steinerbos

Ander leuk uitje in Zuid-Limburg met kind is een bezoek aan het Steinerbos. Het Steinerbos is een veelzijdig speelpark. Het Belevenispark Steinerbos is 33 hectare groot en het ligt midden in het groen. Naast heel veel buitenspelen heb je er ook 1600 m2 indoor speelplezier. Je kunt er rondrijden met elektrische minicars of voetballen en basketballen op ruim 2 meter hoogte. En er is de de overzichtelijke peuter mini zone voor peuters en dreumesen.

Het veelzijdige Steinerbos is een speelbos, blotevoetenpad, natuurspeeltuin, kinderboerderij, skelterbaan, reuzeglijbaan, springkussen, roeivijver, buitenbad en binnenspeeltuin. Genoeg vermaak bij dit uitje in Zuid-Limburg met kind!

Verder is hier een skelterbaan, blotevoetenpad en een natuurspeeltuin. In de zomermaanden zwem je in het buitenbad. Verder is hier een kinderboerderij en maak een ritje mee met de Steinerbos Express. De midgetgolfbaan heeft maar liefst 9 holes en is geheel in Steinerbos stijl! Verder kan je bijna het hele jaar zwemmen in het binnenbad,

Kinderstad Heerlen

En ook een dagje weg naar Kinderstad Heerlen is leuk als uitje voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 12. Deze binnenspeeltuin in Nederland is misschien eerder een indoor pretpark te noemen. Kinderstad Heerlen is een grote overdekte speeltuin van 12000 m2 met springkussens, trampolines, glijbanen en een apenkooi. Je kunt ook een ritje maken in een van de kleine achtbanen of in de botsauto’s, daarnaast is er hier een groot speelkasteel. Dit megadoolhof zit vol touwen, glijbanen en klimkatrollen om je doorheen te wurmen.

uitje Zuid-Limburg gezin
Discovery Museum

Museum Zuid-Limburg

Thermenmuseum

Het Thermenmuseum ligt in Heerlen. Je leert in dit archeologisch museum over de Romeinse geschiedenis van Nederland. Ontdek de rol van thermale baden in de Romeinse samenleving en door middel van een 3D-lichtshow komt dit tot leven. Daarnaast is er de de tentoonstelling ‘400 Years of Bathing’, die de geschiedenis van de site vertelt en een 360 ° -video-ervaring laat zien.

Discovery Museum

Het Discovery Museum in Kerkrade waar je echt eens heen wilt met je kinderen, het is ook echt de moeite waard voor een dagje uit. Dit is een heel interactief museum met de nadruk op ontdekken. Wij waren hier tijdens de herfstvakantie met ons gezin en vonden dit erg leuk. Je bent aan het ontdekken en onderzoeken, waarbij de nadruk op interactief en digitaal ligt. Nog een pluspunt: het is een uitje direct naast een treinstation!

Het museum staat in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. Je duikt in het verleden en je ervaart en leert hoe de toekomst eruit kan zien. Hier kan je aan de slag in de Science Labs, op onderzoek uit over gezondheid en maatschappij in de Expeditie en ervaren hoe het is om een astronaut te zijn in het Aarde theater.

Het onderdeel Tijdreis is mijn (Karlien) favoriete onderdeel. Hier stap je in een van de karretjes en je rijdt door een wereld vol ontdekkingen. In een kamer met 360-gradenprojecties is er zoveel te zien dat het duizelt. Er gaan miljoenen jaren evolutie en ontwikkeling aan je voorbij: het ontstaan van de aarde, de mens en al haar uitvindingen, kijkend tot ver in een onbekende toekomst.

Natuurhistorisch museum Maastricht

Blogger Eva was met haar gezin een weekend op stedentrip in Maastricht en bezocht toen onder andere het Natuurhistorisch museum. Ze vond het museum leuk en leerzaam, binnen en buiten is veel te zien. Vlakbij het museum kan je over de stadsmuur wandelen, wat ook tof is om te doen en een aanrader voor de gratis uitjes in Zuid-Limburg.

Daarnaast zijn er in Maastricht heel veel andere leuke kinderactiviteiten. Wij waren bij de Sint Pietersberg. Daar wandelden we rondom het fort en we wandelden in de ENCI-groeve. Beide activiteiten zijn heel gemakkelijk te combineren en absoluut aan te raden. Al is het maar voor het uitzicht over de stad!

museum Maastricht

Uitjes Zuid-Limburg met kinderen | Grotten

Kindergrottentocht in Maastricht

Toen blogger Eva op stedentrip was in Maastricht hebben ze ook de kindergrottentocht bezocht. Dit is een spannende, leuke en leerzame rondleiding voor kinderen en hun ouders. Onder leiding van gids Karen gingen ze met lampjes het donkere gangenstelsel in. De rondleiding is niet alleen leerzaam en lekker spannend voor de kinderen, maar is ook voor ouders interessant.

Karen vertelt over de mosasaurus, waarvan het gigantische skelet in de mergelgrotten gevonden is. En over de Franse hoek, waar in de 18eeuw drie boerenfamilies onderdoken met hun dieren. Ook ervaren we hoe pikkedonker het is in de grot als alle lampjes uitgaan. Dat laatste vinden de kinderen natuurlijk het spannendst. 

grottentocht
Kindergrottentocht Maastricht

Grottenbelevenis MergelRijk

Grottenbelevenis MergelRijk ligt in Valkenburg. Er zijn onder andere 3D-grotschilderingen, zandsculpturen en speurtochten. Bij MergelRijk ga je in je eigen tempo op ontdekkingstocht door een stukje van de mooiste ondergrondse gangenstelsels van Valkenburg. Je leert er hoe de mergel zo’n 65 miljoen jaar geleden is ontstaan. Eén van de hoogtepunten is een levensgrote sculptuur van ‘de Nachtwacht’, geheel uit mergelsteen gehouwen.

  • Kerst in MergelRijk is een hoogtepunt tijdens een bezoek aan Kerststad Valkenburg, dit is een magische kerstbeleving. 

Steenkolenmijn Valkenburg

We blijven nog even in Valkenburg met dit kindvriendelijke uitje onder de grond! De steenkolenmijn is de laatste die er in Nederland is en deze hoort absoluut op de lijst van uitjes in Zuid-Limburg met kind. Je krijgt een rondleiding door de mijn, de machines en apparaten die er staan zijn gebruikt in de steenkolenmijn. Voor de kinderen is er een fossielenzandbak. Lees wat je verder doet in Valkenburg met gezin.

Kasteel Hoensbroek

Het Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste, best bewaarde en meest toegankelijke kastelen van Europa. Ben jij een echte Sherlock Holmes en ga je graag op onderzoek uit? Ga dan mee op ontdekkingstocht door Kasteel Hoensbroek. Ontdek de 10 mooiste plekjes met behulp van een plattegrond!

Uit eten Zuid-Limburg met kinderen

Restaurant De Nachtegaal

Toen wij door de bossen bij Vijlen wandelden met de kinderen, kwamen we twee dames tegen. Ze waren ontzettend enthousiast over onze vakantie in Limburg en wilden al hun tips met ons delen. Volgens hun mag je restaurant De Nachtegaal, met speeltuin, eigenlijk niet overslaan. We zijn ruim een jaar verder, en we rijden van Belgisch Limburg naar de Voerstreek. We zoeken nog een leuk uitje voor de uitjes in Zuid-Limburg met kind, om te testen. Daarom zoeken we naar een restaurant met speeltuin en een wandelroute erbij. En dan komen we terecht bij De Nachtegaal.

Inderdaad, een grote speeltuin, een groot terras en er zijn diverse wandelingen vanaf het restaurant. Heerlijk voor een dagdeel eropuit in Zuid-Limburg met kids.

Burgemeester Quicx, Coffee & More
Burgemeester Quicx, Coffee & More

Burgemeester Quicx, Coffee & More

Een extra tip voor uitjes in Zuid-Limburg met kind, gericht op koffie. Zijn we al heel groot fan van Coffee Lovers in Maastricht, daar hebben we nu een gedeelde eerste plaats met een ander café. Dat is Burgemeester Quicx, Coffee & More, met heerlijke koffie en een prachtige locatie. Geniet voor of na het bezoek van de prachtige natuur rondom rondom Château St. Gerlach.

vakantiepark Zuid-Limburg
Roompot Gulpen

Vakantie in Zuid-Limburg met kind

Wil je langer in dit gebied blijven, dan zijn dit aanraders om te overnachten met de kinderen!

1. Roompot Gulpen is een heel mooi vakantiepark in Gulpen, met uitzicht over het heuvellandschap. Wij waren hier met de kinderen en komen zeker nog eens terug.

  • Heuvellandschap 
  • Luxe, gezellige lodges
  • Dichtbij Maastricht en Valkenburg 

2. Dormio Resort Maastricht: een luxe vakantiepark met indoor zwembad. Op slechts een paar minuten van het centrum van Maastricht met de auto, zeker een park waar ik eens naartoe wil gaan.

3. Landal Hoog Vaals: mooi vakantiepark van Landal met voldoende faciliteiten.

  • Overdekt zwembad met glijbaan
  • Golf- en tennisbaan op het park
  • Indoorspeelparadijs met horecagedeelte
vakantie Zuid-Limburg
Landal Hoog Vaals

Er zijn meer dan genoeg leuke uitjes in Zuid-Limburg met kind om te doen tijdens een dagje uit of weekendje weg! Ga ook tijdens je vakantie naar de Voerstreek, dit is een regio net over de grens in Belgisch Limburg. Of ga e grens over voor een stedentrip Duisburg.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Categorieën