Mondo Verde met kinderen | Ons bezoek

Het is een koude morgen als we met het gezin op weg gaan naar de wereldtuinen van Mondo Verde in Landgraaf. Vele jaren geleden was ik er al eens geweest en nu samen met mijn kinderen eens kijken wat er allemaal veranderd is. Ik deel onze indrukken van Mondo Verde met kinderen

In deze blog over Mondo Verde met kinderen deel ik:

  • Wat er te doen is
  • Wat onze indrukken waren
  • Over de horeca
  • Of het een aanrader is

Het bezoek aan Mondo Verde met kinderen

We begonnen direct bij de ingang in de grote tropische serre. Hier leven verschillende dieren zoals Flamingo’s, neushoornvogels, toekans, papegaaien, schildpadden en ook veel vissen. De kinderen kunnen er klimmen en rennen over de paden. Het is een mooie serre met veel tropische planten.

Terug buiten liepen we door mooi verzorgde “wereldtuinen” en konden de kinderen spelen op speeltoestellen en over kronkelige paden rennen. Er zijn tuinen te bewonderen uit Italië, Japan, Rusland, Australië enzovoorts. Ook in dit gedeelte van het park is het heel leuk voor de kinderen en is er bij de Toscaanse Villa een mogelijk om lekker op het terras te zitten bij mooi weer en kunnen de kinderen fijn spelen in de zandbak en op het speelkasteel. Verderop bij de Japanse tuin kun je een lekker ijsje kopen.

De dierentuin van Mondo Verde

Door heel het park zijn er veel dieren te zien. Ze komen uit diverse delen van de wereld.  Je kunt hier zowel boerderijdieren zien alsook leeuwen, tijgers, kamelen, aapjes en nog zo veel meer.  Voor onze kinderen was het fijn dat er een afwisseling is tussen spelen, dieren kijken en ravotten.

dierentuin Mondo Verde

Horeca

‘s Middags hebben we wat gegeten bij de “all you can eat” formule van Mondo Verde. Dit kan op enkele plaatsen in het park. Voor 5 euro per persoon kun je zoveel soep, belegde broodjes, frietjes, kroketten, frikandellen en hamburgers eten en ranja of frozen ranja drinken als je wilt. Voor kinderen die dol zijn op frietjes en ranja is dit een fijne formule. Daarnaast is het natuurlijk een niet al te hoog bedrag. Wil je liever een gezonde lunch dan kun je beter een eigen picknick meenemen.

Er is ook een restaurant waar je van de kaart kunt eten tegen een hogere prijs. Op het moment van ons bezoek was het restaurant echter gesloten. (begin november)

Attracties

In het park van Mondo Verde zijn een 6-tal attracties aanwezig voor kinderen van ongeveer 4 tot en met 10 jaar. Er is een achtbaan, botsauto’s, Nautic jet, schip, boomstammen en Sky dive. De kinderen kunnen zich hier lekker uitleven. Doordat het het naseizoen was konden ze lekker blijven zitten in de achtbaan en bleven ze er een 20 minuten inzitten en hadden ze vele rondjes gehad. Hier zijn ook weer enkele speeltoestellen aanwezig zoals een touwschommel, klimvulkaan, heel grote springkussens, zandbak en voor de ouders bankjes om even uit te rusten.

Mondo Verde attracties

Onze indruk van Mondo Verde met kinderen

Na 6 uur spelen en plezier maken zijn we richting huis gegaan. Voor de kinderen was het bezoek aan Mondo Verde een hele leuke dag vol speelplezier die naar hun mening veel te snel voorbij was. Het duurde dan ook niet lang voor het stil was in de auto. We zullen hier dan ook zeker terug komen in de lente/zomer, maar dan kiezen we toch liever voor een lekkere picknick.

Mondo Verde is een heel mooi park met goed onderhouden speeltoestellen voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. Voor gezinnen raden we dit uitje zeker aan!

Bekijk de openingstijden en entreeprijzen op de website
Lees verder over activiteiten in Limburg met kinderen
Bekijk leuke uitjes voor het hele gezin

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën