GaiaZOO met kinderen | Onze review

GaiaZOO staat bekend als het leukste uitje van Nederland! Wij waren onlangs in GaiaZOO met kinderen en laten in deze blog weten wat we ervan vonden.

Het is een hele mooie zomerdag als wij naar GaiaZOO gaan in Kerkrade. Zo mooi en warm (35 graden) dat het super rustig is in de dierentuin. Ideaal, want op veel stukken hebben we het gevoel dat we in een heel mooi en rustig park wandelen. Het valt direct op dat het park ontzettend mooi vormgegeven is. Er is veel groen, de paden zijn afwisselend en op veel plekken zijn leuke doorkijkjes.

dierentuin Limburg

Ons bezoek aan GaiaZOO met kinderen

GaiaZOO is opgebouwd in vier gebieden, dit kan je ook duidelijk zien op de kaart. Wij vonden het prettig om gebied per gebied te verkennen. Je kan de natuurverblijven vanuit veel verschillende hoeken zien. Het is soms even zoeken waar de dieren staan, maar dat heeft zeker zijn charme.

GaiaZoo

In het park is een wandelroute en als je deze volgt kom je langs alle dieren. Johan had echter gezien dat er een goede koffiezaak was in het park, dus dat was onze eerste stop. Wij zijn daarna via een eigen route door het park gegaan. Voordeel van de vaste route is dan wel dat je op een makkelijke manier overal langskomt.

Vanaf de koffiezaak heb je uitzicht op de Savanne. Omdat het een snikhete dag was, voelde het even alsof we in Afrika waren. Daarna wandelden we door het vogelgedeelte, erg leuk!

speeltuin dierenpark

Presentaties GaiaZOO

Gedurende de dag zijn er presentaties in de dierentuin. Wij waren bij de presentatie en het voedermoment van de gorilla’s. Dit is leerzaam en interessant. Na afloop neemt de verzorger ruim de tijd om alle vragen van kinderen en volwassenen te beantwoorden.

Toen de leeuwen eten kregen, zijn we daarheen gegaan. Dit vond ik tof want vanwege de rust in het park hadden we goed zicht. Eerst was het mannetje aan het eten en de twee vrouwtjes moesten wachten (niet van de verzorgers maar zo werkt dat bij leeuwen). Op een gegeven moment probeerde het vrouwtje eens te kijken of ze al mocht eten. De leeuw leek al in slaap maar sprong toen grommend op. Prachtig om te zien hoe deze natuur in ze zit.

Vlakbij de plek waar de leeuwen eten kregen was een safariauto, dit is zeker een succes bij de kids.

vogels GaiaZOO

Speelplekken

Natuurlijk zijn er in GaiaZOO diverse plekken om te spelen. Bij de ingang zit een grote waterspeeltuin, heerlijk met warm weer. Bij het grote restaurant is een speeltuin waar wij een tijd zaten.

Ook is er een indoor speeltuin: DinoDome. Buiten is er JungleTour, met loopbruggen. Aan deze twee speelplekken zijn we – na een hele dag in de dierentuin – niet toegekomen.

GaiaZOO met het gezin
Wolvenverblijf

Onze indrukken van GaiaZOO met kinderen

De opzet van de dierentuin is erg mooi. Er is veel groen, de paden zijn afwisselend en op veel plekken zijn leuke doorkijkjes. Wat ook fijn was (vonden wij) was dat het echt een dierentuin is, daar ligt het accent op. Er zijn speeltuinen voor de kinderen, binnen en buiten, maar je bent er voornamelijk voor de dieren.

Je kan de natuurverblijven vanuit veel verschillende hoeken zien. Het is soms even zoeken waar de dieren staan, maar dat heeft zeker zijn charme. De presentaties en voedermomenten vonden wij ook leuk om bij te wonen. Omdat het een vrij rustige dag was kregen wij hier veel van mee.

GaiaZOO is zeker een aanrader voor een dagje uit met het gezin! Wij zijn vanaf de ochtend tot en met 5 uur in het park geweest en hebben nog niet alles gezien en gedaan. Lees de praktische informatie op de website.

Weekendje weg Zuid-Limburg

Combineer je bezoek aan de GaiaZoo met kinderen eventueel met het drielandenpunt bij Vaals, de botanische tuin van Kerkrade of de Brunsummerheide.

  • Maak er een weekendje weg van en verblijf bij Dormio Resort Maastricht, om de hoek van de stad en met een binnenzwembad.
  • Of verblijf bij Landal Hoog Vaals, een echt kinderparadijs met zwembad en indoor speeltuin.

Ook in Limburg: Mondo Verde met kinderen en dit doe je in Maastricht!

dierentuin Zuid-Limburg

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën