Drielandenpunt met kinderen | 9x uitjes

Tijdens onze vakantie in Zuid-Limburg waren wij bij het Drielandenpunt met kinderen bij Vaals. Deze plek spreekt natuurlijk tot de verbeelding, met de mogelijkheid om in drie landen tegelijk te staan. Wat je hier verder doet met het gezin lees? Dit zijn 9 leuke activiteiten!

In eerste instantie willen we naar het Drielandenpunt vanwege het labyrint, maar als we er zijn kijken we natuurlijk ook even rond. Best fascinerend natuurlijk zo’n punt waar drie landen grenzen. Als we onze kinderen vertellen dat we daarheen gaan zijn ze enthousiast. We hebben inmiddels al meerdere keren op dit punt gestaan, als we op vakantie zijn in Zuid-Limburg willen de kinderen er toch iedere keer weer naartoe!

Te doen bij het Drielandenpunt met kinderen

Labyrinth

Het Labyrinth bij het Drielandenpunt is het grootste labyrint van Nederland. Je zoekt de weg naar het middelpunt en onderweg kom je onder andere langs spuitende watermuren! Daarnaast is er een waterspeelplein met tientallen fonteinen.

Bij aankomst begint het te regenen (best welkom op een super hete dag in de zomer van 2018). We wandelen van de parkeerplaats naar het labyrint. Als we daar zijn blijkt dat het labyrinth binnen een half uur dicht gaat. Om dan nog €18, – aan entree te betalen voor het gezin vonden we het niet waard. Wel moeten we zeggen dat het labyrint er van de buitenkant leuk uitzag. We hoorden over een waterspeeltuin en spuitende watermuren. Het lijkt mij een aanrader voor een dagdeel.

Grenspunt

Bij het Drielandenpunt moet je natuurlijk op het punt staan waar de landen grenzen. Maar, eerlijk is eerlijk, de kids vonden het na een paar minuten wel weer mooi geweest. (Update: onlangs waren we er weer, nu waren de kinderen 7 en 9 en vonden ze dit punt een stuk interessanter.)

Hoogste punt van Nederland

Tijdens een bezoek aan het Drielandenpunt met kinderen kom je ook bij het hoogste punt van Nederland (322,7 meter). Wij wonen boven Amsterdam, onder zeeniveau op een plek waar het land vlak is. Je kijkt over de weilanden uit. Dus extra leuk om eens bij een heuvelachtig gebied in Nederland te zijn.

Grote speeltuin

Bij het drielandenpunt is een grote, gratis speeltuin. Er omheen liggen allerlei restaurants. Onze kinderen waren moe na een dag in GaiaZoo, dus wandelen ging niet meer. Maar ze zijn een uur in de speeltuin geweest.

Naast de speeltuin wandel je zo het bos in. Hier lagen lange stokken waarmee je een hut kan bouwen.

Drielandenpunt Zuid-Limburg
Speeltuin bij het drielandenpunt

Uitkijktorens

Bij het Drielandenpunt zijn twee uitkijktorens. De Boudewijntoren van 50 meter hoog en de Wilhelminatoren van 34 meter hoog. Onze kinderen hadden “geen energie” (totdat ze de speeltuin zagen).

Boswandeling

Door dat bos bij Vaals en het Drielandenpunt kan je prachtig wandelen. Wij liepen een klein stukje, er zijn veel mooie routes. Op deze pagina zie je de routes tussen de 4 en ruim 13 kilometer.

Wij wandelden een natuurbelevingsroute met de kinderen toen we er tijdens de herfstvakantie 2021 waren. Door middel van de bordjes met een das wandel je de route. Onderweg kom je langs allerlei speel-elementen. De routes starten bij de Wilhelminatoren, vlakbij het grenspunt van de drie landen kan je de route ook oppikken. Er is een route van 1,9, 2,4 en 4,4 kilometer. Goed te overzien dus!

Kindvriendelijke restaurants

Er zijn bij een aantal restaurants. Toen wij bij het Drielandenpunt met kinderen waren, bezochten wij kindvriendelijk restaurant De Bokkerijder. Een heerlijke plek, want: fantastisch uitzicht en een binnenspeeltuin inclusief ballenbak. Johan en ik zaten op het terras met koffie en vlaai, de kids kon ik een uur later uit de ballenbak vissen. Ook buiten is een klein speeltoestel.

Mountainbike park

De laatste tips voor het drielandenpunt met kinderen is het mountainbike park. Als je kinderen ouder zijn, en kunnen mountainbiken, dan is een bezoek aan het nieuw aangelegde park natuurlijk een must.

Ook leuk in Limburg is Mondo Verde en lees de tips voor Zuid-Limburg met kinderen. Net over de grens is de stad Aken ontzettend leuk! Verder zuidelijk kan je naar de stad Luik of bezoek de Hoge Venen.

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën