KERKRADE met kinderen – 7 Tips voor uitjes

Wat doe je in Kerkrade met kinderen? Wij waren in deze stad in het zuiden van Limburg op vakantie en delen al onze tips voor een dagje uit of weekendje weg.

Kerkrade is een stad in het zuiden van Limburg en de stad ligt tegen de Duitse grens aan. In en rondom deze stad zijn er allerlei leuke uitjes mogelijk. Dit zijn volgens ons de 7 leukste kinderactiviteiten voor een dagje uit met het gezin.

Kerkrade met kinderen – Kinderactiviteiten

GaiaZoo

Natuurlijk moeten we onze tips beginnen met de GaiaZoo. Deze dierentuin is een van de mooiste dierentuinen van Nederland! Er is veel aandacht besteed aan de vormgeving. Zo zijn er veel presentaties en ligt de aandacht in het park echt op de dieren. De dieren hebben grote verblijven, die je vaak van verschillende plekken kan zien. Soms moet je even zoeken naar de dieren, wat echt zijn charme heeft.

Continium Discovery Center

Het Discovery Centrum is een interactief doe- en ontdekmuseum en gaat over de wetenschap en de invloed daarvan op het dagelijks leven. Dit museum is ontzettend kindvriendelijk. Ontrafel het mysterie van Ötzi, je kan op tijdreis gaan in het Warp Theater en er is een Explore Zone. Wij zijn hier een dag geweest en vonden het een heel leuk museum. Ideaal trouwens ook dat het naast het treinstation ligt, het is een ideaal uitje met de trein.

Darteldome

Regent het of is het heel erg warm tijdens je bezoek aan Kerkrade met kinderen? Ga dan naar binnenspeeltuin Darteldome, met onder andere een dansvloer, trampolines en een tokkelbaan.

  • Iets verderop kan je ook naar Avonturenland Heerlen, een andere binnenspeeltuin.

Botanische tuin

Als je houdt van de natuur is de botanische tuin een fijne plek om heen te gaan. Bij het theehuisje met terras kan je terecht voor een stuk vlaai. De toegangsprijzen liggen laag: € 4, – voor volwassenen, € 2,75 voor kids.

Mondo Verde

Speeltuin Berenbos #5

De Speeltuin Berenbos is groot, en er is veel te doen! Dit is echt een leuk uitje in Kerkrade met kinderen. Deze speeltuin is ruim 5000 m2 en er staan meer dan 30 toestellen. Voldoende te doen dus voor een dagdeel!

Mondo Verde #6

Officieel liggen de wereldtuinen van Mondo Verde in Landgraaf, maar ze liggen zo dichtbij Kerkrade dat we de tip toch opnemen in dit artikel over Kerkrade met kinderen. Er zijn prachtige tuinen, dieren en er zijn zes attracties. Een heel divers uitje! Ook is er een tropische serre. Hier leven verschillende dieren zoals Flamingo’s, neushoornvogels, toekans, papegaaien, schildpadden en ook veel vissen. De kinderen kunnen er klimmen en rennen over de paden. Door heel het park zijn er veel dieren te zien. Ze komen uit diverse delen van de wereld.  Je kunt hier zowel boerderijdieren zien alsook leeuwen, tijgers, kamelen, aapjes en veel meer dieren!

Kerkrade

Leisure-Dome

Zoek je naar vermaak en dan het liefst indoor? Dan is de Leisure-dome waar je moet zijn! Hier is voor jong en oud aanbod. Van eten tot spelen en van bioscoop tot gaming. Ga naar de jumpsquare, megabioscoop (Vue Cinema), bowlingbaan Bowlo, glow in the dark minigolf, indoor kinderspeelparadijs Darteldome, Game State of een wereldrestaurant.

Jumpsquare

Een van de activiteiten in de Leisure-Dome is de trampolinehal Jumpsquare. Een trampolinepark is veel meer dan een paar trampolines naast elkaar. Vermaak je met een groot variatie aan verschillende soorten attracties die gegarandeerd staan voor uren jumpplezier! Met de Valo Jump neem je fysiek deel aan een computerspel en krijg je dus tegelijkertijd een échte work-out. Een sprong in het diepe wagen, zonder je zorgen te maken over je landing? Dat kan met de Airbag! Dit is hét ultieme landingskussen. Er zijn speciale uren voor peuters en kleuters.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste, best bewaarde en meest toegankelijke kastelen van Europa. Ben jij een echte Sherlock Holmes en ga je graag op onderzoek uit? Ga dan mee op ontdekkingstocht door Kasteel Hoensbroek. Ontdek de 10 mooiste plekjes met behulp van een plattegrond!

Thermenmuseum

Een leuk en leerzaam uitje is een bezoek aan het Thermenmuseum. Dit museum is gebouwd rond de resten van het grootste Romeinse gebouw van Nederland. De ruïnes worden op verschillende manieren tot leven gebracht en er is onder andere een familiespeurtocht en een archeo-lab.

Kerkrade met kinderen | Overnachten

Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein is een hotel met familiekamers, gevestigd in een 18e-eeuwse boerderij.

Vakantiepark EuroParcs Brunssummerheide heeft een dierenweide, zwemvijver met strand en speeltuinen. Er zijn verschillende huisjes!

Lees naast deze tips over Kerkrade met kinderen ook over:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

VERONA met kinderen | 14x Uitjes en bezienswaardigheden

Prachtig Verona is absoluut een aanrader om te bezoeken als je in het noorden...

Melbourne met kinderen | 18x Activiteiten met het...

Op een rondreis door Australië en bezoek je ook de stad Melbourne? Wij delen...

Categorieën