Sittard met kinderen | 7x kinderactiviteiten

Wat is er te doen in Sittard met kinderen! Een gastblogger woont in Sittard en is moeder van een meisje. Zij kent Sittard op haar duimpje en deelt haar tips over wat je kan doen in Sittard met kinderen.

Het is een stad die op de grens ligt tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland! Daarnaast liggen zowel België als Duitsland vlakbij. Je combineert het bezoeken van deze stad daarom gemakkelijk met een vakantie in Noord-Limburg of juist Zuid-Limburg. En dat is leuk, want er is veel te doen voor gezinnen.

Sittard is een van de oudste steden van Nederland en het centrum is rijk aan historische gebouwen. Van de middeleeuwse aarden omwalling rondom de historische binnenstad van Sittard is een groot deel bewaard gebleven! In het centrum is er ook het stadspark met het Stadspeelbos Sjabolleke. Deze lag eerder aan de Molenweg, laat me weten of deze er nog steeds is. 

7x doen in Sittard met kinderen

Darteldome

Deze indoorspeeltuin is vrij groot en heeft veel speeltoestellen waar kinderen zich uren kunnen vermaken. Wij hebben hier ook het kinderfeestje gevierd, waar ze het thema Elsa heeft gekozen. Kinderen kunnen glijden, klimmen, in de ballenbak en voor de ouders zijn er genoeg zitplekken en er is ook voldoende te eten en te drinken.

Kasteelpark Born

In de buurt van Sittard kan je naar het kasteelpark Born gaan, een dierenpark in de tuinen van het voormalig Kasteel Born.. In dit dierenpark kun je wandelen langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Daarnaast is er een grote speeltuin met grote airtrampoline en een café.

WOOD15 Indoor MTB Park

Voor de stoere kinderen onder ons is er een grote hal in Sittard met kinderen waar je al crossend met je BMX of mountainbike heen kan crossen. Er zijn verschillende tracks dus er is voor ieder wat wils. (Helaas gesloten)

Pitboel theater

Twee maal per maand kun je bij het Pitboel theater genieten van de avonturen van Pien, Puk & Co. De kinderen uit het publiek hebben inbreng, waardoor het een leuke, interactieve voorstelling is.

Bowling & partycentrum Stardust

Wie vindt het nu niet leuk om een strike te gooien? Bij Stardust in Sittard met kinderen kan dat! Dit is een gezellige bowling, waar ook kinderen prima kunnen bowlen. Met of zonder hulpstukken kunnen ook zij een strike gooien.

Zwembad De Nieuwe Hateboer

In dit zwembad kunnen kinderen naar hartenlust zwemmen, duiken, springen en van de glijbaan gaan. In de zomermaanden is het buitenzwembad geopend.

Wentjerdruim

In de winter (rond de kerstvakantie) is er in Sittard Wentjerdruim (vertaald: winterdroom). Op de markt staat dan een heuse schaatsbaan, er zijn leuke kraampjes waar je warme chocomelk kunt drinken en er staan attracties. De hele stad is dan versierd in een winters thema, wat het heel gezellig maakt in de donkere dagen rond kerst.

Wandelroute Geleenbeekdal

Wandelen in de omgeving van Sittard met kinderen? De wandelroute Geleenbeekdal voert langs de Geleenbeek en door het Stammenderbos naar Kasteel Terborgh. De start is bij het Natuurtransferium De Biesenhof (Biesenweg 1 te Geleen) en de route is ongeveer 6,5 kilometer lang.

IVY Climbing

Voor de klimmers is een bezoek aan IVY climbing aan te raden, dit is een multifunctioneel klimcentrum. Je kan hier bijvoorbeeld een introductieles volgen.

  • Eerder noemden we ook het Stadsspeelbos Sjabolleke, deze lijkt inmiddels helaas gesloten.

Accommodaties Sittard met kinderen

D’n Engel biedt accommodatie met gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. De bed & breakfast heeft een terras, een zithoek, een flatscreen-tv met kabelzenders, een keuken met een koelkast en een oven en een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen

Vakantiepark EuroParcs Limburg ligt op nog geen 10 kilometer van Sittard. Je verblijft hier in een van de huisjes, op het vakantiepark is er onder andere een binnenzwembad, strandbad en indoor speeltuin!

  • Minigolf
  • Natuurbad / recreatievijver
  • Dierenweide

Ook in Limburg: GaiaZoo met kids

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën