Noord-Limburg met kinderen | 15x Uitjes

Tijdens de meivakantie waren we een aantal dagen in Noord-Limburg met kinderen. Dit is een mooi stukje van Nederland met een heleboel leuke kinderactiviteiten. Hier lees je wat er te doen is in dit stuk van Limburg en wat de fijnste vakantieverblijven zijn voor gezinnen.

In deze blog deel ik daarom mijn tips voor Noord-Limburg: wat is er te doen, welke restaurants zijn geschikt voor gezinnen en waar overnacht je? We beginnen met de kinderactiviteiten!

Noord-Limburg met kinderen | Kinderactiviteiten

Kasteeltuinen Arcen

Een van de leukste uitjes met het gezin die we afgelopen jaar gedaan hebben was het bezoek aan de Kasteeltuinen Arcen bij Venlo. Dit is inderdaad een bezoek aan allerlei verschillende tuinen. De inrichting van iedere tuin is totaal anders en omdat er zoveel elementen en mogelijkheden zijn is het voor de kinderen ook een leuk uitje in Limburg.

Zo is er een speeltuin, je kan gratis midgetgolfen en er is een speurtocht. Tijdens vakanties zijn er geregeld extra activiteiten te doen voor de kinderen.

Kasteeltuinen Arcen

Maasduinen

Een van de redenen dat ik heel graag op vakantie naar Noord-Limburg met kinderen wilde was het Nationaal Park De Maasduinen. Dit gebied is uniek in ons land want het heeft de langste rivierduinengordel van Nederland is. Hierdoor ontstaat een gevarieerd landschap met onder andere heide, bos, Maasplassen en de rivier de Maas. Het gebied is erg mooi, daarnaast is er een leuk bezoekerscentrum, ijsjeszaak in de sluiswachterstoren, er zijn allerlei speelelementen voor kinderen onderweg en vooral: je bent lekker buiten!

Mind Mysterie

Een ander tof uitje in Noord-Limburg met kinderen is het bijzondere Mind Mysterie bezoeken. In dit themapark draait het allemaal om optische illusies. Geen grote attracties maar juist, wat is wel en wat is niet echt.

Hoogtepunten waren toch wel het wandelen door het Scheve huis en het Huis op de kop, vooral de foto’s die je hier maakt zijn tof.

Speelpark Klein Zwitserland

Een uitje dat meer gericht is op de kinderen is het bekende Speelpark Klein Zwitserland in de omgeving van Tegelen. Dit is een van de oudste speelparken in Europa! Naast een grote speeltuin is er ook een kinderzwembad, een Adventure Midget Golfbaan en een Avonturenbos. Er is hier onder andere een hele lange buisglijbaan en de hoogste schommel van Europa!

Wereldpaviljoen

Een bezoekje aan het Wereldpaviljoen in Steyl is een tof uitje in Noord-Limburg voor kinderen van alle leeftijden! Dit uitje wordt gezien als geweldig, educatief en belevingsvol. Dat belooft al wat, maar wat is het? Je maakt kennis met de landen Nicaragua en Ghana. Het lijkt alsof je hier echt even bent, want je ervaart deze landen op allerlei manieren. Zo kijk je naar films, speelt games, stuurt een digitale kaart naar een vriendje, je speelt marktman/vrouw, je maakt speelgoed van afvalmateriaal of je maakt sieraden in de workshops. Er is hier heel veel te doen!

Fun Forest

Leuk weetje over Fun Forest Venlo-Tegelen is dat er in dit bos het “boomklimmen” in Nederland werd geïntroduceerd. En tussen de bomen kom je nu allerlei uitdagingen tegen! Er zijn 7 parcoursen die oplopen in hoogte en moeilijkheidsgraad. Zo maak je zelf de keuze wat je wel en niet doet. Voor jongeren vanaf 16 jaar is er een apart parcours. Er is een vrije sprong en een bungee jump mogelijk.

Voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar is er een Monkey Trail. Ze mogen dan zonder hun ouders klimmen. En ook voor kinderen vanaf 5 jaar is er een speciale Mini Monkey Trail.

Oorlogsmuseum Overloon

Het Oorlogsmuseum Overloon staat in het teken van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Hierbij is er speciale aandacht voor de Slag om Overloon en er worden allerlei militaire voertuigen tentoongesteld. Maak een ritje over de unieke fietsbrug door het museum en geniet van het uitzicht!

Toverland

Een heel leuk attractiepark in Noord-Limburg met kinderen is het park Toverland. Blogger Jessica ging hierheen met haar meiden en ze hadden een hele leuke dag. Dit is een park met allerlei leuke achtbanen. Houd je daar niet van dan zijn er onder andere waterspeelplaatsen, kletterparcours en speeltoestellen. En voor kleintjes is er onder andere een zweefmolen, rups, treintje en cakewalk.

Toverland

Speelparadijs van Beringerzand

Vanaf € 3,50 per persoon (in het weekend € 4,00) kan je terecht in het Speelparadijs van Beringerzand. Leuk is dat je voor dat tarief ook toegang hebt voor het zwembad! Er zijn diverse klim- en klautertoestellen en het zwembad is rond de 30 graden! Een leuk, afwisselend en betaalbaar uitje in Noord-Limburg met kinderen. Vooral geschikt voor gezinnen met jongere kinderen.

E-Village

In de E-Village in Roggel kan je dan weer goed terecht als je wat oudere kinderen hebt. Dit is een stoer en actief uitjes. Want je kan er onder andere gamen, laserschieten, klimmen, naar de E-Village Air World, heerlijk eten, speurfietsen en een GPS-moordspel spelen. Hier zijn allerlei combinatietickets te verkrijgen, bijvoorbeeld voor gamen en laserschieten.

Limburgs Museum in Venlo

Een dagje naar Venlo met kids is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan het Limburgs Museum. Je beleeft hier een interactieve ontdekkingstocht door de tijd. Kinderen kunnen mee speuren met Pieke de museumvogel. Er zijn twee speurtochten: een voor kids vanaf 4 jaar en een voor kids vanaf 8 jaar.

BoeBaDoe Farm

In de omgeving van Beringe kan je naar de doe-boerderij. Dit is geopend vanaf april tot en met oktober. Je kan met de kinderen terecht op de speelweide, kinderboerderij en het boerenterras. Er zijn hier heel wat dieren, waaronder pony’s, kalfjes en koeien, cavia’s en konijntjes.

Kasteeltuinen Arcen

Kasteel de Keverberg

Een cultureel uitje is Kasteel de Keverberg. Er zijn hier meer dan duizend jaar oud vele verhalen en gebeurtenissen te ontdekken en beleven. Kinderen ontdekken dit mooie kasteel door het volgen van de schervenspeurtocht. Een andere leuke activiteit hier, ook geschikt voor kinderen, is het oplossen van de Code Keverberg. Je gaat op ontdekking in en rondom het kasteel om de juiste code te vinden om de schatkist te kunnen openen.

Bezoek daarna ook het leuke Maasdorpje Kessel. Een rondvaart over de Maas is ook mogelijk.

Noord-Limburg met kinderen

Adventure World of Taurus

De Taurus World of Adventures bij de stad Venlo is een divers en actief uitje in Noord-Limburg met kinderen. Zo heb je hier bowlingbanen en verschillende avonturen voor het hele gezin. Ga bijvoorbeeld naar Adventure Golf in vervallen tempel ruïnes, een jungle met T-Rex en geheimzinnige grotten. Andere optie is het maken van een tijdreis door een van de twee laserarena’s. De arena’s bestaan allebei uit drie etages en meer dan tien labyrinten.

Of ga voor Prison Island. 21 Escape Rooms 2.0. Dit is gebaseerd op een Scandinavisch concept waarbij de Escape Room gecombineerd wordt met het TV programma Fort Boyard.

Noord-Limburg met kinderen: restaurants

Wat zijn leuke restaurants voor gezinnen in het noorden van Limburg? Dit zijn een aantal tips:

  • Restaurant Patershof in Panningen wil je met je kinderen eten in het het gedeelte Pater Pannenkoek. Eet je hier een pannenkoek, dan mogen de kinderen gratis spelen in de binnenspeeltuin.
  • Bij het ABC Restaurant Sevenum eet je in 11 verschillende restaurants tegelijk, volgens het “all you can eat” concept. Zo is er vlees, vis, salades, sushi, vegetarisch en zoete lekkernijen. Voor de kinderen is er een binnenspeeltuin.
  • Bij Restaurant Jagersrust in Velden kan je pannenkoeken eten. In de nabije omgeving zijn veel wandelmogelijkheden. De kinderen spelen in de speeltuin en op het smokkelpad.
Noord-Limburg met kinderen

Vakantieparken Noord-Limburg

  • CenterParcs Heijderbos richt zich vooral op gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Dit park ligt helemaal in het noorden van Limburg, in een bosrijk gebied. Er is een enorm zwembad en een indoor jungle-speelparadijs. Grootste risico is dat je niet van het park af komt, er is zoveel leuks te doen.
De Lommerbergen

Landal De Lommerbergen ligt in een heuvelachtige en bosrijke omgeving. Er zijn vernieuwde accommodaties te reserveren. Op het park is er een subtropisch zwemparadijs, avontureneiland en een indoor speeltuin.

  • Drie spectaculaire glijbanen
  • Kids Junglebad met glijbaan en zandbak
  • Golfslagbad
Roompot Klein Vink

Roompot Klein Vink

Wij waren bij Roompot Klein Vink. Positief is de ligging in het Nationaal Park. Zo ontdek je De Maasduinen met kinderen wel heel makkelijk. Inmiddels is dit park 1 geworden, eerder kon je er ook bij een andere residence verblijven. Overnacht dan in de wat luxere huisjes. Wij verbleven onlangs in het Parkhotel, dan heb je toegang tot de thermale baden (ook de kids) en je mag gebruikmaken van de faciliteiten van het vakantiepark!

Wil je verder lezen na deze blog over Noord-Limburg met kinderen? Lees dan ook deze blogs over Limburg:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën