Sprookjesbos met kinderen in Valkenburg | Onze review

Getest: Sprookjesbos met kinderen in Valkenburg

0

Wat valt er allemaal te beleven en te ontdekken in het Sprookjesbos met kinderen? Wij trokken er met ons gezin naartoe en delen onze ervaring in deze blog.

Het Sprookjesbos ligt verscholen in een bos op de Heunsberg met uitkijk over Valkenburg. Prachtige ligging, maar je moet wel rekening houden met het feit dat je vaak op en af moet wandelen. Voor mindervaliden en gezinnen met een kinderwagen raad ik daarom aan om de parking bovenaan “Parking Sprookjesbos” te nemen.

Sprookjesbos met kinderen

Activiteiten in het Sprookjesbos met kinderen

Sprookjes

Doorheen het park vind je de diverse sprookjes terug in bijpassende huisjes. De sprookjes worden uitgebeeld en als de kinderen op een knop duwen dan hoor je ook het verhaal. Erg leuk om dit een keertje te zien, alleen jammer dat de huisjes er wat onverzorgd uitzien.

Het voordeel is dan wel weer dat juist het “oude” een specifiek gevoel oproept, een gevoel van pure nostalgie.

Speeltuigen

Het Sprookjesbos is een speelbos er zijn dan ook diverse leuke speeltuigen te vinden doorheen het park. Verder is er ook een leuke kinderboerderij en een verkleedkoffer waar je met de leukste outfit op een sprookjesachtige foto kan.

Attracties

Het Sprookjesbos concentreert zich voornamelijk op de sprookjes. Het zal je dan ook niet verwonderen dat er niet zoveel attracties zijn. Je vindt er wel een paar zoals een mini schommelschip, een carrousel en een mini-zweefmolen. Ook hier kunnen de attracties wel een likje verf gebruiken. De kinderen merken er evenwel niks van, de attracties doen het immers prima.

Bijzondere attractie

De leukste attractie voor onze kids was de Gevaarlijke Groeve. Ze gingen samen met een ridder de donkere groeve in en beleefden het verhaal van het draakje Doeps en zijn familie. De kinderen kregen een lampje mee en gingen zo op ondergronds avontuur.

Sprookjesbos met kinderen

Durf jij de Gevaarlijke Groeve in op zoek naar draakje Doeps en zijn familie?

Extra’s

Op het park is er ook een brasserie waar je iets kleins kan eten en waar de kinderen binnen verder kunnen spelen. In de winterperiode is er ook een mini-schaatsbaan, waar de kleintjes zich super op kunnen vermaken.

En wat wij wel erg leuk vonden is hun decoratie. Wij waren er in de halloweenperiode en werkelijk overal zag je mooie versiering. Je kon drinken uit een proefbuisje, de schommelboot zat onder de spinnenwebben. Erg leuk gedaan!

Sprookjesbos met kinderen: een aanrader?

Het Sprookjesbos is een erg leuk concept, maar met kids vanaf 6 jaar valt er niet zoveel meer te beleven. De kinderen kunnen zich dan heus nog wel vermaken, maar op 2 uurtjes tijd heb je het park dan echt wel gezien en uitgetest. Je moet dus zelf even de afweging maken of het de moeite is om naar Valkenburg te rijden. Het lijkt ons eerder een ideale uitstap voor mensen uit de buurt, of mensen die in de buurt logeren en die met kleine kinderen. Het Sprookjesbos is dan echt dé ideale plek. 

Vakantieparken in de omgeving

#1 Résidence Valkenburg ligt midden in het Heuvellandschap, op een paar kilometer van Valkenburg. Er is een buitenzwembad en er zijn speeltuinen. Je verblijft in een van de vakantiehuizen of op de kampeerplaatsen.

#2 Kasteeldomein De Cauberg ligt op slechts 1 kilometer van het Sprookjesbos. Hier verblijf je in villa’s of appartementen. Op het park is er een grote speeltuin en meerdere kleine speeltuintjes.

#3 EuroParcs Poort van Maastricht ligt tussen Valkenburg en Maastricht in. Er is een binnen- en buitenzwembad, speeltuin en sportveld.

Meer informatie over het park en de toegankelijkheid vind je hier.

Lees verder:

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.