Sprookjesbos Westerlo met kinderen | Review

Hoe leuk is Sprookjesbos Westerlo, een van de kindvriendelijke uitjes in België? Blogger Lynn mocht mee met een groep en zij deelt haar ervaringen.

Eind juni ben ik met mijn dochter mee op pad geweest met een groepje kinderen die hun verjaardag ging vieren in het Sprookjesbos te Westerlo. Het toeval wou dat ik dit al langer wou doen met onze dochter van 5 jaar aangezien ik hier al heel toffe feedback van had gehoord van vrienden.

Voor de sprookjeswandeling kan je al genieten van het heel toffe terras, met een super toffe speeltuin met veel houten speeltuigen, en eventueel eetgelegenheid om na de frisse boslucht je maag terug te vullen.

Sprookjesbos Westerlo

Als alle kindjes verzameld zijn aan de tafel, komt de Heks je halen en deelt ze schattige rode mutjes uit, zodat iedereen zich een Kabouter Plop voelt. Dit vond mijn dochter alvast een heel leuk idee.

Dan ga je door de speeltuin naar een cirkel met houtstronkjes op maat van de kinderen. Daar vertelt de leuke heks verhaaltjes inclusief kleine zoektochtjes en spelletjes, wat ik dan weer geweldig vond. Ze deed dit zo goed dat de kinderen aandachtig blijven luisteren. Bijzonder, want kinderen van die leeftijd – ja, ook mijn dochter van 5 jaar – kunnen nog al eens snel afgeleid zijn.

speeltuin Westerlo

Zoektocht door het bos

Daarna volgt een zoektocht in het bos met echt hele leuke toetsen, er is overal wel wat te bekijken in het Sprookjesbos Westerlo. Zo kwamen we langs hele leuke plaatjes met allerlei bekende figuren en de kinderen mochten onderweg raadseltjes oplossen.

En natuurlijk kom je tijdens de wandeling ook bepaalde sprookjesfiguren tegen, die telkens spannende verhalen klaar hebben, of je leren muziek te maken.

Sprookjesbos Westerlo met kids: een aanrader?

Wij vonden het alvast echt een tof idee om te doen aangezien we graag in een bos wandelen. En met alle extra`s die je onderweg tegenkomt, kan ik het sprookjesbos te Westerlo zeker aanraden, voor zowel een verjaardagsfeestje, als gewoon een leuk uitje met je kinderen op een zaterdagnamiddag als het goed weer is.

Voor meer informatie over reserveren kan je terecht op de website.

Sprookjesbos Westerlo

Westerlo met kinderen bezoeken

In Westerlo met kinderen, op de Kempen in Belgisch Limburg is dan nog meer leuks te doen. Denk aan het Streekmuseum van de Zuiderkempen, waar je leert over het gereedschap van oude beroepen, oude landbouwwerktuigen en folkloristische voorwerpen en oude interieurs van een klas, herberg, dorpswinkel. Geopend elke zondag van 14 tot 17 uur, van de laatste zondag van april tot en met de tweede zondag van september.

Waar het Sprookjesbos Westerlo bedoeld is voor kindjes van 3 – 7 jaar, is er ook een activiteit voor kinderen van 8 – 12 jaar. Hiervoor kan je terecht bij het kasteel van gravin Jeanne de Merode. Ze komen hier voor een speelse, interactieve rondleiding.

Lees verder over de omgeving in deze blogs:
Museum Hidrodoe getest
Tips voor Hasselt met kids
Zeker ook een aanrader is Bokrijk bezoeken

Sprookjesbos Westerlo

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën