Belgische Kempen met kinderen | 11 Tips

De leukste kinderactiviteiten in de Belgische Kempen

0

Wat doe je op de Belgische Kempen met kinderen? De Belgische bloggers van Restipsmetkids delen hun tips voor kinderactiviteiten.


Doen in de Belgische Kempen met kinderen

Spoorfietsen

Blogger Anke ging onlangs spoorfietsen met haar gezin door het Kempens landschap. Een unieke ervaring om met het gezin over het spoor te fietsen. Na een uur kom je aan bij Spoor Noord, met restaurant en speeltuin.

Ben je uitgerust dan stap je weer op de fiets terug over het spoor, dwars door het prachtige landschap. Lees hoe zij het spoorfietsen beleefden.

Spoorfietsen met gezin

Keiheuvel

De Keiheuvel biedt zoveel dat je er eigenlijk aan een dag niet genoeg hebt. In het hart van de Kempen vind je onder andere een grote speeltuin, een zwembad en de wandelroute van het jaar.

Gelukkig kan je er ook langer blijven, want avontuurlijk overnachten in een trekkershut is mogelijk!

Hidrodoe

Marilyn was met haar gezin bij Hidrodoe, een kindvriendelijk museum in het teken van water. Diep verscholen in het Peertsbos kan je hier allerlei leuke proefjes doen. Combineer je bezoek ook zeker met wandelen of fietsen door het bos!

Sla ook recreatiedomein Herentals niet over. Hier is een grote speeltuin waar je enkel in juli en augustus toegang voor betaalt. Lees wat je doet in Herentals met kinderen!

Hidrodoe met kinderen
Hidrodoe

Groendomein De Averegten

Groendomein De Averegten biedt voldoende voor een leuke gezinsuitstap. Zo is er natuurspeeltuin Hobbeldonk, ideaal om je lekker uit te leven. Maar ook zijn er allerlei wandelpaden, ook speciaal voor met de kinderwagen!

Zilvermeer

Strand, speeltuin, zwemvijver met glijbanen: het Zilvermeer biedt alles voor een dagje uit. Maar ook een weekend weg of langere vakantie is hier mogelijk, want er is een kampeerterrein.

Bobbejaanland

De Belgische Kempen met kinderen is niet enkel veel prachtige natuur. Ook attractiepark Bobbejaanland met het gezin bezoeken is erg leuk. Bloggers Marilyn en Anke waren hier onlangs met het hele gezin en zij hebben zich een hele dag goed vermaakt.

Bobbejaanland

Totterpad bij het Grote Netewoud

Het Totterpad bij het Grote Netewoud is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 – 12 jaar. Een route van 2 kilometer met heel veel afwisseling. Bezoekerscentrum Grote Netewoud is het startpunt van de wandeling.

Stoerparcours

Houden jouw kinderen wel van wat uitdaging, dan is dit de perfecte activiteit voor een gezinsuitstap. Een route van 4 kilometer langs zes verschillende belevenisspeeltuigen. De start hiervan is in Herselt.

Een andere leuke tip is het Pagadderpad, een beweegpad dat start aan de Sas4-Toren te Dessel.

Het water op

Ook op het water is veel te beleven in de Belgische Kempen met kinderen. Er is een overzicht gemaakt van wat al te doen, denk aan kajakken, suppen en ‘gewoon’ varen.

Kasterlee met kinderen
Kabouterberg

Kabouterberg te Kasterlee

Toen blogger Anke een dag naar Kasterlee met gezin ging, kwamen er veel positieve reacties. De Kabouterberg was wel een van de leukste uitjes in België voor gezinnen met jonge kinderen. Tijdens de dagvertelling gaan de kinderen op zoek naar de kabouters, ze horen verhalen en ze zingen samen. Echt een aanrader!

Leuke dorpen en steden in de Belgische Kempen met kinderen

In de Belgische Kempen met kinderen kan je ook allerlei leuke dorpen en steden bezoeken!

Zo hebben we de leukste tips voor Lier met kinderen en hierboven noemden we al het gezellige Kasterlee. Maar denk ook eens aan Turnhout met de leuke musea.

Verder vind je in dit gebied ook de leuke steden als Genk, Hasselt, Lanaken, Peer, Geel, Bilzen en Tongeren!

Vossenstrekenapp

Een aanrader is de Vossenstrekenapp, een gratis wandelapp voor avontuurlijke kinderen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Favoriet van het Kempens Landschap is die van de Merode.

Deze wandeling vertrekt bij afspanning Den Eik, waar je altijd welkom bent voor een gezellig terrasje of culinair verwenmomentje. Van april tot oktober kan je hier ook testen hoe het voelt om op echte klompen te wandelen op het klompenpad. Dit pad slingert door het bos en verwelkomt elk jaar duizenden kinderen en volwassenen.

We moeten het Pagadderpad natuurlijk toch ook nog even noemen. Een zeer avontuurlijk pad dat kinderen op allerlei manier uitdaagt om in beweging te komen.

Kindvriendelijke musea in de Belgische Kempen

Ook zijn er heel veel leuke musea te bezoeken in deze regio. Een aantal aanraders:

  • Gallo-Romeins museum in Tongeren
  • C-Mine in Genk
  • Villa de Verbeelding in Hasselt

Belgische Kempen met kinderen – overnachten

Overnachten in dit gebied? Dit zijn een aantal van onze kindvriendelijke aanraders:

Wat zijn jouw tips voor de Belgische Kempen met kinderen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.