5x Kasterlee met kinderen | Kinderuitjes!

Anke was met haar man en hun twee kinderen een dag naar Kasterlee. Wat je doet in Kasterlee met kinderen deelt zij in deze blog.

Kasterlee ligt in de Kempen in de Belgische provincie Antwerpen. Deze plaats ligt rechts naast Antwerpen en net onder Turnhout. Ook vanuit Nederland ben je zo in Kasterlee. Kasterlee biedt verschillende mogelijkheden om samen met de kinderen op stap te gaan, wij hebben er twee uitgetest. We waren bij de Pumkin Attack en bij de dagvertelling op de Kabouterberg.

Kasterlee met kinderen

Pumpkin Attack

In de voormiddag gingen we gewapend met onze gsm en de app ‘Pumpkin Attack’ op pad. De app kan je gratis downloaden, behalve je gsm heb je niets anders nodig. De start is aan het toeristisch infokantoor in Kasterlee.

Pumpkin Jack heeft plannen om de pompoenen tot leven te wekken. Je hebt twee uur de tijd tot de pompoenen tot leven komen en iedereen in Kasterlee vernietigen. Enkel als je de juiste vloek uitspreekt kan je Pumpkin Jack stoppen.

Kasterlee met kind

Tijdens de wandeling van ongeveer 4 kilometer moesten we allerlei opdrachten uitvoeren, jumping jacks, schuifpuzzel, plankjes van een brug tellen (het zijn er best veel), raadsels oplossen. Elke keer we de opdracht tot een goed einde brachten kregen we een cijfer. Deze cijfers hadden we op het einde van de wandeling nodig om een kluis te openen, daar wachtte ons de allerlaatste opdracht. Konden we het raadsel ontcijferen en de juiste vloek vinden om de inwoners van Kasterlee te redden?

Wij hebben erg genoten van de spannende wandeling door het mooie Kasterlee. De gemeente geeft zelf aan dat het voor kinderen van 8 jaar is. Jelle (8 jaar) vond de wandeling en de opdrachten geweldig, hij ging er helemaal in op.

Kasterlee Kabouterberg

Vertellingen op de Kabouterberg

Onze tweede activiteit in Kasterlee met kinderen was de vertellingen op de Kabouterberg. Dat dit een populair uitje is bleek toen we ons bezoek deelden op Instagram. De een na de andere enthousiaste reactie volgde. Om 14 uur werden we op de Kabouterberg in de Kabouterstraat verwacht voor een wandeling door het bos. Deze wandeling deden we samen met een vertelster die heel veel wist over de kabouters die daar in het bos wonen.

Om aan de wandeling te kunnen starten, moesten we eerst langs het doolhof om zo in het kabouterbos uit te komen.

Kasterlee met kinderen

Onderweg zijn er veel stopplaatsen waar de kinderen even kunnen uitrusten, taart mogen bakken voor een jarige kabouter, liedjes zingen, kijken hoe fit ze zijn, naar de kabouterschool, op een podium samen zingen en dansen, door tunnels kruipen. Een bezoekje aan het kabouterpaleis kan natuurlijk niet ontbreken. Klauteren, kruipen, en proberen door alle, soms erg smalle gangen te komen.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur maar door het rustige tempo, kunnen ook de allerkleinste makkelijk volgen. De richtleeftijd voor deze wandeling is 3 tot 7 jaar. Hannelore (6 jaar) heeft zich goed geamuseerd en geboeid geluisterd.

Let wel: met een buggy is de wandeling niet haalbaar, onderweg kom je wel wat trappen tegen!

Meer uitjes in Kasterlee voor gezinnen

Daarnaast is er nog veel meer te doen in Kasterlee met het gezin. Het Klimbos biedt een klimervaring in de bossen van de Hoge Rielen. Het is een avontuurlijk parcours op hoogtes tussen de 4 en 11 meter. En de Ark van Noë is een recreatieterrein met veel mogelijkheden. Met café en speeltuin maar je kan er bijvoorbeeld ook kajakken.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.