Geel en Mol met kinderen – 20 Uitjes

De plaatsen Herentals, Geel en Mol met kinderen bezoeken, wat is er dan te doen? Hier lees je tal van tips: onder meer voor leuke kinderactiviteiten, uitstapjes, wandelingen, speeltuinen, restaurants en kindvriendelijke accommodaties.

Mol, Geel en Herentals liggen in de Belgische provincie Antwerpen. Vooral Mol is een toeristische hotspot in de Kempen. Dit komt vooral door de Molse meren en groen in Postel. We beginnen daarom met de tips voor Mol en gaan dan door met tips voor uitjes in Geel en Herentals!

Wat je doet in Mol met kinderen

Eerste tip voor Mol is om de fietszoektocht de Gouden zandkorrel te fietsen. Met opdrachten en weetjes is dit een leuke en afwisselende tocht. Het Ecocentrum De Goren, aan de Postelsesteenweg 71, is het vertrekpunt. De tocht is 16 kilometer.

Als je het centrum van Mol wilt ontdekken, dan kan dat met de gratis wandeling Spijkers met koppen. Hiervoor volg je simpelweg de spijkers in de stoep. Onderweg kom je op enkele plekken infoborden tegen. De start is bij de Dienst Toerisme, Markt 1a.

Abdij van Postel

Tegen de Nederlandse grens aan ligt de Abdij van Postel. De abdij is prachtig en over het terrein zijn vijf verschillende wandelingen. Voor de kinderen is die van 2,9 kilometer waarschijnlijk goed te doen, bekijk de opties hier!

Speeltuin Kaasboerin

In de omgeving van de abdij ligt de speeltuin Kaasboerin, aan de Eerselseweg 99. Het is een grote buitenspeeltuin en de ouders zitten op het terras van de Kaasboerin.

Speeltuin Galbergen

In het centrum van Mol is een heel groen stuk! Hier volg je de wandeling Galbergenpad (7, 10 of 15 kilometer) en je vindt er de buitenspeeltuin Galbergen, aan de Don Boscostraat 35. Hier vind je nu ook de Stoertoer, een beleefwandeling op het domein Galbergen. Klimmen, klauteren, wandelen en springen tijdens een route van 3 kilometer, speciaal voor de kindjes.

Recreatiedomein Zilvermeer

En dan een van de belangrijkste redenen waarom Mol met kinderen zoveel wordt bezocht: het Recreatiedomein Zilvermeer. Dit is de plek met het hagelwitte strand, in een bosrijke omgeving. Hier vind je natuurlijk het meer, een zwemvijver met strand en diverse waterglijbanen. Daarnaast is er een grote speeltuin, Minigolf, Gocarts en minicars.

Op het terrein zijn er diverse horecagelegenheden. Je kan hier eindeloos wandelen en fietsen, er is een skatepark en er zijn oriëntatieparcoursen.

  • Overdekt zwemmen kan bij het zwembad Vita Den Uyt. Met een waterglijbaan en een peuterbad.

Pagadderpad en Sas-4 toren

Een hele leuke en kindvriendelijke wandeling is het Pagadderpad. Deze start aan de Sas4-Toren en het daagt de kinderen uit om te gaan bewegen! Onderweg kom je allerlei opdrachtjes tegen.

Neem droge en schone kleding mee. Beklim aan het begin en/of het einde van de wandeling zeker ook eens de toren.

  • In de tuin achter Ecocentrum De Goren vind je een natuurlijk speelbos waar kinderen spelenderwijs allerlei leuke oefeningen doen.

Breykenshoeve – ijsje eten

Naar de Breykenshoeve ga je om een ijsje te eten en voor de kinderen is er een kleine speeltuin. Tijdens de zomermaanden zijn de volgende ijsjes aanwezig: vanille, banaan, mokka, straciatella, chocolade, pistache, aardbei, framboos, kokos, citroen & speculaas-ijs.

Wat je doet in Geel met kinderen

Na de tips voor Mol met kinderen pakken we door met tips voor de stad Geel! Aan deze stad komt ook wel de eretitel “Barmhartige Stede” toe. En het is de zevende grootste stad van Vlaanderen. Leuk om te bezoeken hier zijn het stadspark, het marktplein en de verschillende musea.

Circus Bruul

Circus Bruul is een hele leuke naam voor een indoor speeltuin! Deze speeltuin in Geel is de grootste circus binnenspeeltuin van België. Je vindt er allerlei verschillende zones, hoge glijbanen van zeven meter hoog, een lunapark en een megatrampoline. Daarnaast is het mogelijk om je bezoek te combineren met bowlen.

  • Wil je zwemmen, ga dan naar het Stedelijk Zwembad van de stad. Met glijbanen en een wildwaterbad.

Speelbos Engels Kamp

Van zonsopgang tot zonsondergang kan je hier komen spelen, bij het militair domein Kievermont (Retieseweg 83a). Hier kan je vrij spelen want je mag van de paden af en wat je tegenkomt mag je gebruiken om mee te bouwen. Er is tevens een spelparcours en er zijn uitgewerkte kampen.

Bossen van Bel

De bossen van Bel bestaat uit een Kempens landschap, met hoge landduinen en lage beekvalleien. Hier kan je heerlijk wandelen en er zijn een aantal speelzones gemaakt speelzones. Onder andere bij de Kapucienenberg, De Volmolen en Malpertuus vind je deze.

Fotozoektocht

Ben je in de zomermaanden in Geel met kinderen, dan kan je een speciale kinderversie van de fotozoektocht halen bij de dienst toerisme. Vind je alle foto’s terug, dan maak je kans op een prijs! Dit is een leuke manier om de stad te ontdekken met de kinderen!

Kidoe

Binnen- en buitenspeeltuin KIDOE vind je ook in Geel. Binnen is er onder andere een Tibetaanse brug, glijbanen, ballenbaden en een spokenhuis. Op mooie dagen spelen de kids buiten verder, in een afgesloten buitengedeelte met klimtoestellen en een trampoline.

Ark van Noë

Met de kinderen naar de kinderboerderij tijdens je verblijf in Geel of Mol met kinderen? Het kan bij Ark van Noë in Lichtaart. Er is een speeltuin bij.

Bobbejaanland

Niet in Geel, Herentals of Mol maar wel super dichtbij en te leuk om niet te delen. Bobbejaanland is een van de grootste pretparken van het land en het is zeker eens de moeite waard om erheen te gaan. Lees ook wat je verder doet in Kasterlee met het gezin!

Gasthuismuseum

Een van de leuke musea in Geel voor gezinnen is het Gasthuismuseum. Je gaat hier binnen in de authentieke wereld van het oude Geelse Gasthuis van de 17de eeuw. En dit alles in een goed bewaarde kloostersite. Er zijn hier veel toffe dingen voor de kids bedacht. Zo is er het Verdacht overlijden in het Gasthuismuseum en alles wijst in de richting van moord. Het museum huurt je in als detective, los jij het raadsel op?

Daarnaast is er ook de Smartphonegame ‘Dimpna, de machtige madam’ en er is een fotozoektocht!

Wat je doet in Herentals met kinderen

En na de tips voor Geel en Mol met kinderen sluiten we af met tips voor Herentals met gezin. Daarna vervolgen we dan nog met een aantal leuke kindvriendelijke accommodaties en vakantieparken in dit gebied op de Kempen!

Op het hoogste punt van Herentals is een 23 meter hoge uitkijktoren die je mag beklimmen. Vanaf boven geniet je van het uitzicht over de streek. Knooppunten 12, 9 en 94 liggen vlakbij de toren, dus je bezoek aan de toren combineer je gemakkelijk met een wandeling.

Hidrodoe

Eerste uitstapje van blogger Marilyn voor Reistipsmetkids ging naar het museum Hidrodoe, hier in Herentals. Dit museum staat volledig in het teken van water, met een gedeelte buiten en een gedeelte binnen. Met veel toffe dingen, als mega zeepbellen en de draaikolk maken. Er zijn informatieborden en interessante filmpjes en er is een 4D filmzaal. Hier ben je uren zoet!

Dit museum ligt in het Peertsbos en je kan dit gebied wandelend verkennen. Zo is er de Waterwandeling, gratis voor bezoekers van Hidrodoe. Deze route is 4 kilometer en onderweg voer je allerlei opdrachten uit. Er is ook de waterfietsroute van Pidpa.

Kinderboerderij Lentehei

In Herentals kan je naar de Kinderboerderij Lentehei gaan met je gezin. Met een speeltuin en natuurlijk met allerlei dieren zoals pony’s, konijnen en geiten. Je kan er gemakkelijk wandelend of met de fiets komen, evenals met een kano of kajak!

Netepark

Recreatiedomein Netepark biedt een grote speeltuin en zwembaden. De speeltuin heeft onder andere een ruimtenet, touwenparcours, een drakenglijbaan en een grote piratenboot. Er is zowel een binnen- als een buitenzwembad op het terrein.

De speeltuin is gratis van september tot juni. In juli en augustus betaal je een toegangsprijs voor de zwembaden, de speeltuin en het sport- en spelaanbod. 

Vossemeren

Overnachten in Mol met kinderen en omgeving

Na allerlei leuke doe-tips in Herentals, Mol en Geel met kinderen gaan we nu verder met de accommodatie tips voor een weekendje weg of een vakantie.

Sunparks Kempense Meren ligt in de uitgestrekte bossen en meren van de ‘Stille Kempen’. Hier zijn er vele activiteiten voor de kinderen mogelijk. Zo is er een subtropisch zwembad met glijbaan, wildwaterbaan en golfslagbad. Het ligt aan een meer met zandstrand en er is een grote indoorspeeltuin.

Wil je liever bij Center Parcs verblijven, kies dan voor het park de Vossemeren, boek hier jouw verblijf! Dit park ligt bij Lommel, net buiten het plaatsje Mol. Het is een vakantiepark met ontzettend veel faciliteiten en mogelijkheden.

Verder lezen na deze tips voor de omgeving van Mol met kinderen:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën