Lommel met kinderen | 11x Kinderuitjes

Wat doe je in Lommel met kinderen, deze plaats net over de grens met Nederland in Belgisch Limburg. Wij waren er op vakantie en delen al onze tips! Met cultuur, rust, natuur en ontspanning heeft Lommel heel wat in huis voor een dagje uit, weekend weg of een korte vakantie. Wij delen een aantal leuke tips voor deze plaats en de omgeving!

Lommel ligt in Belgisch Limburg, vlakbij de Nederlandse grens. Veel mensen komen hier omdat ze, net als wij, op vakantie zijn bij De Vossemeren van Center Parcs. Dit vakantiepark is een van de bekendste plekken om in deze regio te verblijven met het gezin. Er is in en rondom Lommel genoeg te doen voor gezinnen, tijdens een dagje uit of weekendje weg. Hier lees je onze tips voor dit gebied!

Doen in Lommel met kinderen

Glazen huis

Eerste tip is een bijzondere vanwege de uitstraling en de mogelijkheid om Lommel vanaf boven te bekijken. Het glazen huis, ook wel het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst, staat uiteraard volledig in het teken van glas. Hier ontdek je glas in artistiek, functioneel en conceptueel opzicht. Bijzonder is de glazen kegel van 30 meter, die boven Lommel uitsteekt. Vanaf de top heb je een mooi zicht op de stad.

Stedelijke speeltuin ‘Dol Fijn’ & Skatepark

Bij de Stedelijke speeltuin ‘Dol Fijn‘ & Skatepark kan je naar hartenlust spelen en skaten. Buitenspeeltuin Dol-fijn heeft een apart peuter- en kleutergedeelte. In het skatepark kan je terecht als je beginner bent maar het is ook heel tof voor gevorderden. Dit park is toegankelijk voor BMX, skaters en inliners.

Bij deze speeltuin in Lommel met kinderen vind je ook het stedelijk zwembad en de sporthal, natuurgebied De Sahara en de Voetgangersbrug.

De Sahara

De Sahara is een deel van Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. En de naam is niet voor niets gekozen: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Daarnaast zijn er meertjes, heide en bos.

  • De Voetgangersbrug is een brug, maar tegelijkertijd haast ook een beleving. Dit is een stilistische brugconstructie en ook de toegangspoort tot het natuur- en wandelgebied De Sahara.

De uitkijktoren is haast een must om te doen als je hier bent! Ook is er een speelbos met natuurlijke speelelementen, of ga naar de speeltuin Dol-fijn. Er zijn kortere en langere wandelingen uitgezet. De kinderwandeling is 2,9 kilometer lang, volg de blauw borden vanaf de Nieuwe Kopen.

Ook mooi voor de kids is de speciale vlinderwandeling in het Kattenbos. Hier kom je op allerlei speel- en belevingselementen van kunstenaar Will Beckers tegen. Met een aantal opdrachten voor de kinderen. Bij het toeristisch onthaal koop je voor € 6, – vier verschillende Schatzoektochten Bosland.

Indoor speeltuin Arenal

De infoor speeltuin Arenal heeft een leuk speeltoestel en ook is er een trampolinehal. De kleinsten, tot 6 jaar, kunnen elke zaterdag- en zondagochtend gedurende 2u het park EXCLUSIEF gebruiken. Dat is tussen 10 en 12u en aan een gereduceerde prijs! Inbegrepen in de prijs mogen de kleine kapoenen vergezeld worden door max. 2 begeleiders.

Zwemmen in Lommel met kinderen

Als je zin hebt om te gaan zwemmen met het gezin, dan heb je in Lommel ruime keus! Enkele opties zijn:

  • Recreatiepark Parelstrand
  • Recreatiepark Blauwe Meer met een nieuw overdekt zwembad
  • Sportcentrum de Soeverein
  • Net als wij bij Center Parcs De Vossemeren met subtropisch zwembad

Overnachten in Lommel met kinderen

Waar verblijf je tijdens een weekendje weg of een vakantie in Lommel? Dit zijn enkele tips!

Vossemeren van Center Parcs is een van de bekendste plekken om te verblijven met het gezin. Het is een waar kinderparadijs met talloze opties om te doen. Zo is er een Indoor speelwereld Discovery Bay, Indoor speelhal Action Factory, Waterskiën en Aquapark. Verder heb je het subtropisch zwembad met vier glijbanen en een wildwaterbaan. En dan is er op het park nog veel meer.

Vossemeren

Kempense Meren

Laatste tip in deze lijst voor overnachten in Lommel met kinderen is het vakantiepark Kempense Meren. Dit park ligt aan een meer met zandstrand en heeft een grote indoor speeltuin. Ook is er een subtropisch zwembad met glijbaan, wildwaterbaan en golfslagbad. Het ligt midden in de ‘Stille Kempen, met de bossen en meren!

Verder lezen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Leeuwarden met kinderen | 12x leuke uitjes

Onlangs gingen wij op een weekend naar Leeuwarden. Ik vroeg mij af of Leeuwarden...

Griekse eilanden met kinderen – 9x Tips

Wil je op vakantie naar een van de Griekse eilanden met je gezin? Dat...

Categorieën