Houthalen-Helchteren met kinderen | 11x Kinderuitjes

Wat doe je in Houthalen-Helchteren met kinderen? En waar verblijf je tijdens een vakantie? Wij waren er met de kids op vakantie en delen al onze tips voor uitjes en kindvriendelijke accommodaties.!

Houthalen-Helchteren ligt in Belgisch Limburg, in de buurt van de leuke steden Hasselt en Genk en om de hoek van het Nationaal Park De Hoge Kempen. In de omgeving is al voldoende te doen, maar ook in Houthalen-Helchteren zijn er voldoende uitjes voor gezinnen.

Doen in Houthalen-Helchteren met kinderen

Domein Kelchterhoef

Wij wandelen heel graag met de kinderen en we zoeken daarom ook geregeld de natuur op. Domein Kelchterhoef met de kinderen bezoeken stond hoog op de lijst voor deze vakantie in Belgisch Limburg met het gezin. In Kelchterhoef is er van alles voor gezinnen. Op de eerste plaats het Beestige Bomenpad, een route van zo’n 2,5 kilometer (volg de groene paaltjes). Zelden troffen wij zo’n leuke kindvriendelijke wandeling. Onderweg kom je super veel spelletjes en opdrachten tegen, waaronder Twister. Ook kom je onderweg langs het Vlonderpad.

Ook in Domein Kelchterhoef: een speelbos, ecologische natuurspeeltuin Hoeve Jan, bezoek een van de tavernes of volg een van de andere wandelroutes. Wij combineerden de groene met de gele route, de gele route is 9 kilometer. Bij vakantiehuis de Bosberg kwamen we een grote speeltuin tegen.

Kelchterhoef met kinderen
Kelchterhoef

Wild- en Wandelpark Molenheide

In Wild- en Wandelpark Molenheide geniet je van de natuur. Er zijn drie routes uitgezet, de folder met de route is gratis verkrijgbaar. In de weekenden en in schoolvakanties is de Boskantine geopend, hier is een speeltuin bij.

Indoorspeeltuin Saraland

Regent het, is het heel warm of hebben de kinderen gewoon zin om een indoorspeeltuin op te zoeken? We hebben een aantal tips voor je vakantie in Houthalen-Helchteren met kinderen:

  • Kidsvalley, onderdeel van Saraland. Dit is de grootste indoorspeeltuin van Europa! Je kan hier spelen, springen, klimmen, klauteren en glijden. Er zijn 35 speeltoestellen, 25 glijbanen en er is in totaal 7.500m2 aan speelplezier.
  • Daarnaast heb je bij Vakantiepark Hengelhoef ook een indoorspeeltuin.

Kasteelbrouwerij Ter Dolen

Een middeleeuws kasteel met een kasteelhoeve, waar je een brouwerijcafé treft. Leuk voor de ouders, maar wat vinden de kinderen er dan leuk aan zal je denken. Nou, er zit een speeltuin bij met een enorme zandbak! In de weekenden vinden er rondleidingen plaats door het kasteel.

Toren van het NAC

Wil je uitkijken over de omgeving van Houthalen-Helchteren? De blauwe toren ‘het Oog van Daubechies’ van het Nieuw Administratief Centrum leent zich daar goed voor. De toren is gratis toegankelijk, en deze is geopend tijdens de openingsuren van het centrum.

Escaperoom Trapped In

Leuk uitje om te doen is een escaperoom. Met kinderen kan dat in Houthalen-Helchteren bij Escaperoom Trapped In. Bij deze plek speel je de Rescue Roger met de kids! Je hebt 60 minuten de tijd om te ontsnappen, maar dan moet je wel eerst ontdekken hoe. Daarnaast hebben ze escape rooms voor kinderen vanaf 8 jaar, waarbij ouders kunnen meekijken op het grote scherm. De minimumleeftijd per escape room staat steeds aangegeven op de detailpagina’s.

Tarzan & Jane

Vlakbij Houthalen-Helchteren met kinderen kan je naar de grote speeltuin Tarzan & Jane gaan in Heusden-Zolder. Dit is een enorm grote speeltuin van 4 verdiepingen, met zelfs een zone voor baby en peuter! Binnen en buiten zijn er allerlei leuke speelmogelijkheden, met onder andere de langste indoor rodelbaan van de Benelux en er is een spraypark. Daarnaast zijn er 6 verschillende escape rooms.

Houthalen-Helchteren met kinderen

Activiteiten in Houthalen-Helchteren met kinderen

Natuurlijk is er nog meer te doen in Houthalen-Helchteren met kinderen en omgeving. Dit zijn een aantal extra tips voor leuke uitjes:

Ook surfen, kajakken en suppen is mogelijk in Houthalen-Helchteren. Bij het Watersport en Adventure Centrum Limburg is er bovendien de mogelijkheid om op Adventure te gaan, via boomklimmen, ziplinen, mountainbiken en meer! (Website)

  • Ga naar het Bezoekerscentrum Limburgs Landschap (let op de openingstijden). Hier kan je bijvoorbeeld het Regenboogpad ontlenen, een zintuigen wandeling voor het ganse gezin.
  • Bezoek Plopsa Indoor in Hasselt, een top uitjes voor jonge kinderen.
  • Ga zeker naar het Openluchtmuseum Bokrijk. Let op, een dag is bijna niet genoeg als je alles wilt ontdekken.
Japanse tuin Hasselt
Japanse tuin Hasselt

Vakantie Houthalen-Helchteren met kinderen | Accommodaties

Ga je op vakantie naar Houthalen-Helchteren met de familie, dan zoek je waarschijnlijk een kindvriendelijke accommodatie. Dit zijn een aantal van onze aanbevelingen.

Park Molenheide staat bekend als een van de meest kindvriendelijke bungalowparken van België. Eerder in dit artikel over wat je doet in Houthalen-Helchteren deelden we al de indoorspeeltuin. Er is ook een groot zwemparadijs.

Liever in een hotel verblijven? Bij Hotel Domein De Barrier verblijf je in een luxe kamer met ligbad en douche.

Dat waren ze, mijn tips voor Houthalen-Helchteren met kinderen. Heb jij leuke tips? Deel ze in de reacties!

Verder lezen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën