Openluchtmuseum Bokrijk met kinderen | Ons bezoek

Op daguitstap met het gezin? Dan is Openluchtmuseum Bokrijk met kinderen in Belgisch Limburg vast en zeker een aanrader. En aan één dag heb je nauwelijks genoeg! Wij delen onze uitgebreide review.

Bokrijk is een plaats die je MOET gezien hebben. Het is een supergroot domein dat fascinerend is voor groot en klein. Je kan het domein opsplitsen in een betalend en niet  betalend gedeelte.

Bokrijk met kinderen

Het betalend gedeelte bestaat uit het Openluchtmuseum met heel wat workshops en live entertainment. Het gratis toegankelijk gedeelte bestaat uit het Arboretum, de Openluchtspeeltuin en de vele wandel- en fietsroutes.

Cultuur en nostalgie in Bokrijk met kinderen

Wij begonnen de dag met een bezoek aan het openluchtmuseum, waar je van alles leerde over de huidige gebruiken en tradities van België. Wij waren nog maar net binnen en werden al getrakteerd op een live concert van een bandje met zomerse vibes. Onze kids begonnen spontaan te dansen en de sfeer was direct opperbest.

Tijdens ons bezoek aan Bokrijk kregen we een primeur: het waterfietspad werd door Time Magazine uitgeroepen tot één van de 100 mooiste bestemmingen van de wereld.

Bokrijk met kinderen

Daarna konden we het domein echt gaan verkennen, maar we wisten niet wat eerst gedaan. Het terrein is immers bezaaid met prachtige authentieke huisjes die verdeeld werden in diverse te bezichtigen regio’s. Zo heb je de regio Oost- en West-Vlaanderen, Kempen, Haspengouw en de sixties. Ieder huisje had zijn eigen verhaal en beleving. Je kreeg uitleg over de oude ambachten, over de vergeten groenten, over de vroegere speelgoedjes, noem maar op.

Er was ook een oud schooltje waar je op een bepaald tijdstip terug in de tijd dook met een les van weleer, echt geweldig!

Bokrijk met kinderen
Bokrijk met kinderen

Speelpret en workshops bij Bokrijk met kinderen

Er was ook een speelterrein met grote speelschuur waar je je eindeloos kon vermaken. Je kon er letterlijk de aap uithangen en allerlei authentieke spelletjes uitproberen. Van steltenlopen en bowlen tot mega grote knikkerbanen bedienen. Een waar speelparadijs voor ouders én kids.

En als je nog meer dingen wou uitproberen dan had je nog twee grote schuren waar je kon deelnemen aan diverse workshops. Voor 5 euro kon je leren brood bakken, kaarsen maken, lederen armbanden decoreren, potten bakken en versieren, linnentas bedrukken, enzoverder.

Heel erg leuk en makkelijk want je moest je niet op voorhand inschrijven of bepaalde tijdstippen afwachten. Nee, had je zin dan deed je gewoon direct mee. Erg leuk zulke doorlopende workshops.

Bokrijk met kinderen

Van al dat wandelen kreeg je natuurlijk trek, maar ook aan horecapunten geen gebrek in Bokrijk. En er is ook een picknickschuur waar je je eigen picknick kon opsmullen. En ook net buiten het openluchtmuseum waren een aantal gezellige restaurantjes waar je kon genieten van authentieke Belgische kost.

Onze indrukken van Bokrijk met kinderen

Bokrijk is echt zo leuk om te doen en als je echt alles wil zien en doen dan moet je echt wel 2 volle dagen gaan. Wij waren er één dag en die vloog voorbij. De kids hebben zich kostelijk vermaakt en willen alweer héél graag terug. De informatie vind je terug op de website!

Bokrijk met kinderen
Openluchtmuseum Bokrijk

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën