Hidrodoe met kinderen | Ons bezoek met kids

Op een zonnige winterdag trokken we met ons vijfjes naar de Belgische Kempen. Diep verscholen in het bos kan je daar namelijk een super leuke voor- of namiddag beleven in de gebouwen van de Pidpa (de Belgische watermaatschappij) bij Hidrodoe. Hoe leuk is Hidrodoe met kinderen?

Op voorhand hadden we de website goed bekeken en daar stond vermeld dat de Blauwe Watertuin (buitengedeelte)  gesloten was tot 19 maart. Gezien we een stralende dag uitgekozen hadden vonden we dat natuurlijk wel jammer.

We vreesden dat we na een uurtje rondlopen het wel gezien zouden hebben, maar niks was minder waar. Het binnengedeelte lijkt niet zo groot, maar je kan echt heel veel verschillende dingen uitproberen.

Hidroloe met kinderen

Een bezoek aan Hidrodoe met kinderen

Naargelang de leeftijd, kan je je bezoek wat aanpassen. De kleinste kinderen (< 7 jaar) vinden het vooral leuk om in het water te ploeteren met hun handen en om allerlei eenvoudige proefjes uit te voeren. Gezien ze vrij kunnen rondlopen en hun “eigen baas” zijn, kunnen ze dit wel een tijdje volhouden. Op een bord staat dat je overal aan MOET komen, dat is nu eens een ideaal taakje voor kids.

De oudere kinderen en volwassenen vinden die proefjes ook erg leuk, maar kunnen zich ook goed bezighouden met het informatieve gedeelte. Via informatieborden en interessante filmpjes proberen ze hun bezoekers op een erg leuke manier veel bij te leren.

Een leuke extra tijdens het bezoek aan Hidrodoe met kinderen is de 4D filmzaal. Aan de balie kan je zien wanneer welke film speelt en dan kan je je ineens naar de filmzaal begeven. Toen wij Hidrodoe bezochten stonden er 3 verschillende films op het programma en aangezien ze allemaal maar 15 minuutjes duren, bleven de kids geboeid kijken. Leer wat bij over drinkwaterproductie of zwem mee met de dolfijnen. Het kan allemaal!

Hidroloe met kinderen

Welke proeven vonden onze kinderen (5-7 jaar) de leukste?

  • Een draaikolk maken, wauw fascinerend
  • Containers op een schip plaatsen met een grijpmachine. Dat doet je direct aan de kermis denken, alleen kunnen ze het hier uren blijven doen zonder een cent extra uit te geven 🙂
  • Samen hard trappen op een fiets om water te laten koken, dat is gek
  • Je kan ook je handafdruk in het ijs zetten als je de koude lang genoeg kan trotseren
  • MEGA grote zeepbellen maken, how cool
Hidroloe met kinderen

Pluspunten Hidrodoe met kinderen

Je kan de kinderen gemakkelijk alleen laten rondlopen. Het gebouw is niet zo groot en het is erg overzichtelijk ingericht. Bovendien is er slechts 1 in/uitgang en dat is vlakbij de vriendelijke dames aan de balie die alles mooi in het oog kunnen houden. Dat is altijd een verademing zeker voor ouders met erg ondernemende kinderen.

Ook het feit dat je ten allen tijde de proefjes kan onderbreken om iets anders te doen is erg praktisch. Zo kan je even verpozen in de filmzaal of in de cafetaria waar je o.a. kleine snacks kan nuttigen. Voor de lactose- en glutenvrije eters is er niet veel voorzien maar een portie friet kan altijd.

In de lente kan je de kids lekker buiten laten rondlopen terwijl je zelf gezellig zit te picknicken (lunch meebrengen mag, wel ter plaatse drinken kopen).

Wat ook leuk is, je kan er een Hidrodoe drinkbeker aankopen en onbeperkt kraantjeswater tappen. Ik verzeker je dat de kids constant aan de tap staan.

Hidroloe met kinderen

Extra’s bij Hidrodoe met kinderen

Hidrodoe ligt in het mooie Peertsbos en voor wie houdt van een beetje avontuur, is er veel te beleven.

Waterwandelingen: Verken het bos met een rugzak vol leuke doe-opdrachten, een GPS-zoektocht of een wandelboekje. Aan jou de keuze. Elke wandeling begint en eindigt aan Hidrodoe, is 4 kilometer lang en gratis voor elke bezoeker. Duurtijd : 1,5 uur.

Fietstochten: De waterfietsroute van Pidpa start bij Hidrodoe. Je hebt de keuze uit verschillende afstanden. Langs de route kom je blauwe markeringen tegen. Ze duiden plaatsen aan waar water in de onmiddellijke omgeving te vinden is. Je kan een Blue-bike fiets huren aan het station van Herentals, tegen de prijs van € 3 ,-. Het ontlenen kan alle dagen, 24/24 uur.

Combiticket
Er bestaan voordelige combitickets Hidrodoe – Bobbejaanland. Bobbejaanland is een erg leuk pretpark op 15 minuten van Hidrodoe.

Sport Vlaanderen Herentals: in de winterperiode kunnen de kids zich dan niet uitleven in de Hidrodoe watertuin, maar neem ze mee naar de prachtige half-open ijspiste (ligt bij de parking) en eindig je dag in stijl. Een echte aanrader!

Onze ervaring met Hidrodoe

De kinderen vonden het een erg leuke leerzame uitstap. Ze leerden op speelse wijze dat water erg belangrijk is in ons leven. Sommige dingen zullen van het bezoek aan Hidrodoe met kinderen ze nooit meer vergeten zoals de mega zeepbellen en de draaikolk maken.

Voor de ouders is dit ook een aangename uitstap waar je zelf ook iets aan hebt. Wij combineerden de uitstap met een schaatsuitje en dat was echt top! De locatie is echt prachtig.

Klein minpuntje om rekening mee te houden: er is parking voorzien maar dat is aan het sportcentrum. Je moet toch wel nog een 10 minuten wandelen tot bij Hidrodoe.

Praktische info

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën