Bobbejaanland met kinderen | Onze ervaringen

Hoe leuk is Bobbejaanland met kinderen? En hoe leuk is dit park tijdens Halloween? Bloggers Marilyn en Anke trokken erheen en delen hun ervaringen.

Zin in een leuk uitje in de herfstvakantie? Dan is Bobbejaanland, het plezantste land van België, een aanrader. Is Halloween in Bobbejaanland leuk voor kinderen? Wij probeerden het uit. Bobbejaanland ligt in kindvriendelijk Kasterlee, waar Anke onlangs nog een dag was met haar gezin.

Bobbejaanland met kinderen

Halloween in het pretpark Bobbejaanland

In de periode van 17 oktober tot en met 4 november is Bobbejaanland volledig ondergedompeld in Halloweensfeer. Op de meeste dagen is het park geopend van 10 uur tot 17 uur, maar ze hebben ook een aantal nocturnes ingepland. Het park is dan geopend tot 21 uur.

Tijdens de noctures heb je een aantal specials zoals onder andere de vuurwerkshow en Party of the Dead. Check hun website voor meer informatie.

Bobbejaanland met kinderen

Eerste Hulp Bij Halloween Attracties voor kinderen

Op het park kon je gratis een anti-griezel amulet halen. De kinderen konden dit amulet rond hun nek dragen en op miraculeuze wijze bleven de engerds op een afstandje van jou of kwamen ze op hun kousenvoetjes even hallo zeggen. Leuk weetje: dit amulet mag je mee naar huis nemen! Dus bye-bye monsters onder je bed of in de kast.

Belangrijk om te weten is dat het amulet niet werkt in de diverse spookhuis-attracties! Het is enkel voor de ronddwalende engerds op het terrein buiten (scare zones).

anti-griezel amulet Bobbejaanland
Het anti-griezel amulet

Angst-meter

Wat wij heel goed vonden was de angst-meter. Voor iedere scare-zone of spookhuis gaven ze aan hoe eng ze het inschatten op een schaal van 5 doodskoppen. Wij hebben 1 keer een spookhuis gedaan van 3 doodskoppen en dat was echt té eng. 3 op 5 is dus very scary en ik zou het niet aanraden met kinderen onder 8 jaar.

Bobbejaanlaand Halloween

Halloween Attracties in Bobbejaanland met kinderen

Het park had 3 scare zones. Vanaf 12 uur zag je op deze plaatsen rare wezens rondlopen die zo een bepaalde sfeer creëerden en je meenamen in hun verhaal. Leuk om even door te lopen om andere mensen te zien schrikken of om zelf opgeschrikt te worden.
Vinden jouw kinderen dat niet zo leuk, draag dan het amulet en de monsters blijven bij je uit de buurt.

Bobbejaanland met kind

Sensationele shows

Wat ook leuk was, waren de twee shows die je op diverse tijdstippen kon bezoeken: de hypnoseshow van Professor Pickart (angstfactor 2 op 5) en de dansshow van Cabalgata de las Calaveras (angstfactor 1 op 5).

Wij bezochten de show van Professor Pickart. De Belgische lezers kennen deze man waarschijnlijk wel van Belgium’s got talent. Het is een vriendelijke kale man met een grappige bril die met een lijntje vasthangt over zijn hoofd. In de show legt hij de principes van hypnose uit en stelt hij het publiek gerust. Met de ganse zaal kon je dan ook iets kleins uitproberen. Daarna werkt hij met vrijwilligers. Hij start met een grote groep en zal uiteindelijk met een kleiner groepje diverse dingen uitproberen. Heel erg bijzonder om van dichtbij mee te maken.

De show van Cabalgata de las Calaveras vindt plaats op het plein dichtbij de attracties King Kong en The revolution. Een aanrader om de Halloweensfeer op kindvriendelijke manier te beleven. Deze show omschrijven ze zelf als volgt:

Show van Cabalgata de las Calaveras: wervelende en kleurrijke dansshow. Een muzikale voorstelling voor jong en oud!

Spookhuizen in Bobbejaanland met kinderen

Doorheen het park vond je 5 gratis spookhuizen en 1 betalend spookhuis Nightmare Hotel (Escape room 5 euro per persoon). Wij hadden onszelf voorgenomen om maximum angst-factor 3 te doen met kids.

Spookhuis The Bug Escape: dit spookhuis (angstfactor 1 op 5) was helemaal niet eng. Het was een heel leuk doolhof met diverse doe-opdrachten. Hier en daar stootte je op een gesloten deur en pas na het intypen van de juiste code kon je weer verder gaan. De code verkreeg je dan door allerlei denkpuzzels op te lossen. Heel erg leuk om met het ganse gezin te doen.

We probeerden ook Bazaar Bizarre (angst factor 3 op 5). Buiten stond een waarschuwingsbord waarop we lazen dat het spookhuis niet geschikt was voor onder andere mensen met hartproblemen of epilepsie. De twijfel sloeg toen toe of dit wel doenbaar was met 5 bengels van 6 tot 8 jaar.

We bespraken het met alle kinderen maar gewapend met hun glowsticks wilden ze het allemaal proberen. Erg dapper, maar was dit slim?

Binnen werden we opgewacht door een horrorclown die 3D brillen uitdeelde. Hij vertelde doodleuk dat hij niet de engste was dat zijn “familie” in het spookhuis veel erger is. En dan moest het nog beginnen.

Door smalle donkere gangetjes moest je via spiegelzones naar de uitgang geraken. Doorheen het parcours werd je constant opgeschrikt door erg enge clowns die je de stuipen op het lijf jaagden. Echt super eng voor groot en klein! We zagen vele kinderen wenend buiten komen. Dus even nadenken of je kinderen deze wel aankunnen.

We wilden eigenlijk nog wel wat spookhuizen uitproberen maar aangezien de kids Bazaar Bizarre nog niet verteerd hadden, besloten we om ons te concentreren op de andere leuke dingen die het park te bieden had.

Bobbejaanland met kind

Attracties in Bobbejaanland met kinderen

Naast de speciale Halloween attracties in Bobbejaanland kon je natuurlijk ook de andere attracties bezoeken. Wij hebben samen met de kinderen een hoop rollercoasters kunnen doen, maar wegens tijdsnood helaas niet allemaal. Ter info: onze kinderen schommelen allemaal rond 1m20 en voor deze lengte boden ze veel aan:

  • Okidoki (vanaf 95 cm met begeleiding)
  • Revolution (vanaf 1m met begeleiding)
  • Mount Mara (vanaf 1m met begeleiding)
  • Speedy Bob (vanaf 1m10 met begeleiding)
  • Dreamcatcher (vanaf 1m10 met begeleiding)
  • Naga Bay (vanaf 1m20 met begeleiding)
  • Bob Express (vanaf 1m20 met begeleiding)
  • Thyfoon (vanaf 1m25 met begeleiding)

Andere attracties

Verder heeft Bobbejaanland nog 4 leuke waterattracties en andere klassiekers zoals een schommelmolen, reuzenrad, diverse speelpleinen, rappe rups, draaimolen, enzoverder. Er valt dus heel wat te beleven in het park.

Bobbejaanland met kind

Onze ervaring in Bobbejaanland met kinderen

De kinderen vonden Halloween in Bobbejaanland geweldig maar elk op hun manier. Onze jongste twee meiden waren helemaal gek van het thema en vonden het erg leuk om de griezels een koekje van eigen deeg te geven.

Ze stonden overal op de eerste rij, haalden grapjes uit met de engste monsters en waren dus erg dapper. De andere kinderen vonden het ook wel leuk om te zien en te beleven, maar ze hadden graag een hermetisch schild gehad denk ik om zich nog beter op hun gemak te voelen.

Halloween in Bobbejaanland met kinderen is zeker een aanrader maar check op voorhand even wat je kinderen al dan niet aankunnen. Ook zonder kinderen lijkt het me erg leuk want dan kan je ook de “enge” spookhuizen uitproberen. Nadeel: op de dagen zonder noctures sluit het park om 17u en dat is heel erg vroeg. De inkomkaartjes zijn best prijzig en om het park volledig te ontdekken heb je echt wel een volle dag nodig.

Ook in België: Bellewaerde met gezin bezoeken

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën