9x GENK met kinderen | Leukste uitjes

0

Op stedentrip met het gezin? In Genk met kinderen is genoeg te doen voor een dagje uit of een langere trip. Marilyn was er met haar gezin en deelt haar tips!

Op het einde van de zomervakantie genoten wij met de kinderen van een verlengd weekend Hasselt en Genk. Wij trokken naar een AirBnb in de buitenrand van Hasselt. Dat werd onze uitvalsbasis voor drie verkenningsdagen in de Belgische Kempen. De fun begon voor de kinderen al vroeg in de ochtend want dan mochten ze van de gastvrouw de paarden voeren en de hond knuffelen. Een betere start konden we ons niet wensen.

Doen in Genk met kinderen

C-Mine

C- Mine is een prachtige site waar heel veel te beleven valt. Het hoogtepunt is een bezoek aan de mijn en dat kan je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld op eigen houtje met een audioset, maar voor jonge kinderen is dat niet zo interessant. Zij kunnen al spelenderwijs de mijn verkennen aan de hand van de zoektocht van Cyriel de Krekel.

Op het terrein staat er ook een doolhof constructie, dat meer een kunstwerk is waarmee je de omgeving op een andere manier ziet. Echt de moeite om eens door te lopen.”

C-mine met kinderen

Domein Kattevennen

Kattevennen is de Genkse toegangspoort tot Nationaal Park Hoge Kempen. De nadruk ligt op het ontdekken van de cosmos, maar daarnaast kan je er ook wandelen, fietsen, midgetgolfen en paardrijden.

Wij bezochten Cosmodrome, een 360 graden filmzaal waar verschillende natuurfilms draaien. Deze films zijn voor verschillende leeftijden geschikt. Wij bezochten de POLARIS show, over een pinguïn en een ijsbeer. Zeer educatief, maar dan wel op een kindvriendelijke manier.

Na de film mochten we door naar de sterrenwacht, waar we coole tricks leerden. Vervolgens hebben we de expo “Oerknal” bezocht en wandelden we de kleine wandelroutes. Aan het eind van het bezoek hebben onze kinderen zich uitgeleefd in de speeltuin.”

planetenwandeling Hoge Kempen met kinderen

Planetenwandeling

Vanaf het Cosmodrome start de planetenwandeling, een route van zo’n 1,5 kilometer. Onderweg leer je het een en ander over de planeten in het zonnestelsel. Aan het eind kan je omdraaien, of je wandelt de groene route verder. Dan kom je na (in totaal) 4,6 kilometer weer uit bij Cosmodrome en het bezoekerscentrum. Langere wandelingen kunnen ook na de planetenwandeling gecombineerd, volg dan de blauwe borden.

Domein Bokrijk

Bokrijk mag je absoluut niet overslaan, het is op zich al een dagtrip waard. In het deel waarvoor je entree betaalt is een Openluchtmuseum. Het gratis deel bestaat uit het Arboretum, de Openluchtspeeltuin en heel wat wandel- en fietsroutes.

Tijdens ons bezoek aan Bokrijk kregen we een primeur: het waterfietspad werd door Time Magazine uitgeroepen tot één van de 100 mooiste bestemmingen van de wereld.

Wij begonnen de dag met een bezoek aan het openluchtmuseum. Dit gaat over de gebruiken en tradities in België. Het terrein staat vol met authentieke huisjes uit de regio’s Oost- en West-Vlaanderen, Kempen, Haspengouw en de sixties. Ieder huisje heeft een eigen verhaal.

Bokrijk
Waterfietspad Bokrijk

Daarnaast is er een speelterrein met enorme speelschuur, goed voor heel wat plezier. Ook kan je daar workshops volgen als potten bakken en linnentassen bedrukken. Met één dag Bokrijk heb je eigenlijk al te weinig tijd om alles te zien!(

Bokrijk met kinderen

Overige kinderactiviteiten in Genk

En er is nog veel meer te doen. Een aantal ideeën voor Genk met kinderen:

#1 Loop je van het centrum naar Kattevennen? Dan is er een hele leuke speelroute uitgezet. Je komt dan langs allerlei speeltuinen, fonteintjes en een park. Bekijk de route hier.

#2 Regent het of willen de kinderen zich even lekker uitleven? Binnenspeeltuin ’t Speelmijntje biedt voldoende attracties voor heel lang speelplezier.

#3 De kamerspelen in het Emile Van Dorenmuseum, op deze manier ontdekken kinderen het museum. Dit museum is gratis toegankelijk.

#4 Bij Karting Genk leerde Max Verstappen racen! Geschikt voor kinderen vanaf 1.25 m.

#5 Bezoek ook het Nationaal Park Hoge Kempen en het Heempark!

#6 Iets verderop is de Kelchterhoef ook een heel mooi natuurgebied om te verkennen met het gezin. Hier zijn ook speeltuinen en restaurants.

Overnachten in Genk met kinderen

Overnachten in Genk met kids? Dit zijn een aantal aanraders:

  • Centraal verblijven in Genk in een appartement? Kies dan voor Esplanada Studios, inclusief gratis toegang tot de spa.
  • En het M Hotel ligt dan weer prachtig aan een meer in het stadspark met daarnaast een winkelcentrum.

Wij vonden Genk met kinderen bezoeken verrassend leuk! Er is zoveel te doen en zien voor kinderen en ouders. Zeker een aanrader om eens een dag of langer heen te gaan. 

Verder lezen?
Dit doe je in Hasselt met kids
En deze activiteiten in Lanaken zijn leuk
Of bezoek Bilzen met het gezin of het nabij gelegen Tongeren
De Hoge Venen zijn prachtig

Bokrijk met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.