Bilzen met kinderen | Leuke Kinderuitjes

Op een tiental minuten rijden van Tongeren, en ook niet ver van Maastricht, vind je Bilzen. Een gezellig stad waar wij een dagje rondliepen tijdens de krokusvakantie. Wat is er te doen in Bilzen met kinderen? Verrassend veel kwamen wij achter. Anke bracht er een bezoek aan met haar man en hun twee kinderen.

Deze stad grenst aan de Kempen en Haspengouw. Bijzonder is dat er veel mooie bezienswaardigheden in de stad zijn, als het Stadhuis en de Sint-Mauritiuskerk. Neem daar zeker even een kijkje. Daarnaast is ook de omgeving prachtig en het verkennen waard.

Bilzen met kinderen

Bilzen Mysteries

Als je in de buurt bent moet je zeker een bezoekje brengen aan het kasteel van Alden Biesen. Het kasteel van Alden Biesen is momenteel één van de grootste kasteeldomeinen in de regio. Rond het kasteel kan je wandelen (de omgeving is daar echt prachtig), je kan het kasteel zelf bezoeken met allerlei tentoonstellingen. Maar ook de Bilzen Mysteries. En dat is waar wij voor kwamen. Bilzen Mysteries bestaat uit 2 onderdelen: het verhaal (avondbeleving) en het complot (dagspel).

Bilzen mysteries

Wij probeerden het dagspel uit tijdens ons bezoek aan Bilzen met kinderen. Gewapend met een tablet gingen we op pad in en rond het prachtige kasteel. Aan de hand van tips, opdrachten en sporen proberen we het raadselachtige ongeval dat op Alden Biesen gebeurd is op te lossen. Het spel valt te vergelijken met een “Escape Room”. Aan de start van het spel kan je de moeilijkheidsgraad instellen op eenvoudig of geavanceerd. En ik moet erbij waarschuwen: ook de eenvoudige versie is best wel pittig.

Voor onze kids (bijna 7 en 9) was dit echt nog te moeilijk om alleen te spelen. Vanaf 12 jaar zullen ze er zelf veel meer plezier aan beleven. Wel is het absoluut een aanrader om te doen als je in Bilzen of omgeving bent. Op een leuke en interactieve manier ben je met je kinderen op pad.

Bilzen mysteries

Binnenspeeltuin Kinderrijck

In Bilzen met kinderen kan je je ook naar de binnenspeeltuin Kinderrijck. Als je tijdens de vakantie niet weet wat te doen, of als het regent, is een binnenspeeltuin een goed idee. Kinderen kunnen zich volledig uitleven en als volwassene kan je een boek lezen. Onze kinderen waren enthousiast om even lekker te spelen na de musea bezoeken in Tongeren de dag ervoor.

Kinderrijck Bilzen

Wat deze speeltuin net anders maakt dan andere speeltuinen is dat bijna alles is ingericht in het thema van Kastelen en Ridders. Dat is tof gedaan! Kinderrijck is een mooie, grote en overzichtelijke speeltuin! In de speeltuin vind je onder andere:

  • Klimmuur;
  • klim/ touwparcours;
  • springkasteel;
  • klimvulkaan;
  • hoge glijbanen;
  • schommelmolen;
  • droptower;
  • ballenbad.
Kinderrijck

Ook voor de allerkleinsten is er een apart stukje waar zij naar hartenlust kunnen spelen. Al deze attracties zijn inbegrepen in de toegangsprijs. Trek gekregen na al dat spelen? Dan kan je in de binnenspeeltuin ook lunchen, onze kinderen kozen voor een tosti.

Meer tips Bilzen met kinderen

In Bilzen is een klein en gratis toegankelijk Dierenparkje. De ingang is naast de binnenspeeltuin. Er zijn ongeveer 50 verschillende soorten dieren. Vanaf april weer geopend, dagelijks van 9:00 tot 18:00.

Het Kasteelpark Edelhof is eigenlijk een herenhuis, er omheen ligt een park met een vijver. Je gaat hierheen als je in Bilzen met kinderen bent vanwege de grote speeltuin. Met onder andere een touwparcours, speelhuisjes en een speelkasteel zijn de kinderen wel even zoet.

Als we op vakantie gaan is het altijd leuk om te gaan zwemmen. In Bilzen is er het zwembad De Kimpel met 2 glijbanen, peuterbadjes, onderwaterverlichting en een ligweide buiten. Ook is er voor het zwembad een speeltuin.

Dagje Bilzen met kinderen

Kortom, Bilzen heeft veel in huis voor een leuk dagje uit of een weekendje weg. De Bilzen Mysteries is een unieke ervaring die je absoluut lang bijblijft. Ben je langer in Belgisch Limburg, combineer je verblijf dan met een bezoek aan Tongeren, Genk, Hasselt, Luik of Maastricht. De omgeving rondom Bilzen is schitterend en heeft veel te bieden.

  • Overnachten in Bilzen? De Villa Alba is een hotel met familiekamers in Bilzen. Er is een tuin en je kan gratis parkeren.
stad belgisch limburg
Bilzen met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën