Binnenspeeltuin België | 17 Leukste TIPS

Op zoek naar een leuke binnenspeeltuin België voor een daguitstap met kinderen? Hier lees je de leukste tips voor indoor playgrounds in dit land. Het zijn speeltuinen met veel speelmogelijkheden, het gaat om een grote binnenspeeltuin, eventueel wat attracties of juist ook een gedeelte voor peuters en kleuters.

Tijdens de jaren dat wij op Reistipsmetkids bloggen, hebben we al heel wat binnenspeeltuinen in België gezien en getest. En dan is het eindelijk toch tijd om er een leuk overzicht van te maken. Wat een middag naar een binnenspeeltuin is bij veel gezinnen toch een populair dagje uit. Met peuters is het trouwens handiger om in de ochtenden te gaan, als je de kans hebt. Het is dan en rustiger in het overdekte speelparadijs en daarnaast bieden veel speeltuinen een voordeliger peutertarief.

Zoek je wel naar een indoor uitje, maar hoeft het niet perse een indoor speeltuin te zijn? Ga dan naar Jumpsquare, op allerlei locaties in het land kan je springen in het trampolinepark. In onder andere Brugge, Kortrijk, Brussel en Hasselt kan je je uitleven op de trampolines. Voor peuters en kleuters van 2 t/m 5 jaar is er ook nog de speciale MiniJump, de Jump Arena is dan speciaal gereserveerd voor de jongste fans!

Grootste binnenspeeltuin België

Wat is de grootste binnenspeeltuin België? Er is geen eenduidig antwoord op te geven. Wel staat vast dat er een aantal hele grote binnenspeeltuinen zijn en opvallend is dat dit allemaal indoor speeltuinen in Limburg zijn.

Kids Valley

Binnenspeeltuin Kids Valley beweert zelf de grootste binnenspeeltuin van de Benelux te zijn. Wat wel vaststaat is dat het een hele speeltuin is, met een totale oppervlakte meer dan 7.500m² en meer dan 60 speeltoestellen. Je kan spelen in de overdekte speelhal en daarnaast is er ook een buitengedeelte! De binnenspeeltuin in Saraland is volledig gericht op kinderen en daarom ook omheind. Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot 14 jaar.

Onbeperkt gratis toegang tot de binnenspeeltuin is inbegrepen tijdens een vakantie op vakantiepark Molenheide. Dit vakantiepark is onlangs in Nederland uitgeroepen tot ‘Het beste vakantiepark van België‘. Park Molenheide heeft een overdekt zwemparadijs met  4 zwembaden en 4 avontuurlijke glijbane

Er zijn hier kleurrijke klimtorens, glijbanen, het griezelige spookhuis en een gigantische zandbak. Naast de speel- en klimtoestellen is er een kindercinema, een shooting gallery en een go-carpiste. Voor de ouders is er het afgesloten zitgedeelte met gratis Wi-Fi netwerk.

grootste binnenspeeltuin België
Kids Valley

Tarzan & Jane

De binnenspeeltuin Tarzan & Jane is ook een grote indoor speeltuin in Limburg met een oppervlakte van ruim 4.000 m² over 4 verdiepingen. En ook hier is er buiten nog een groot speelgedeelte met hindernissenparcours, schommels en glijbanen onder meer. Het waterspraypark is geopend van maart tot oktober. 

 • XL-glijbanen tot 9 meter hoog
 • Langste indoor rodelbaan van de Benelux
 • Game room met flipperkasten

Naast een peuterzone in de grote speeltuin is er ook een baby- & peuterzone in een afzonderlijke ruimte. De interactieve zone in boerderijthema nodigt de allerkleinsten uit om te klimmen, kruipen, visjes te vangen op de videovloer en veel meer. Aan de baby- & peuterzone is een borstvoedingshoek en verzorgingstafel verbonden!

Ook kan je er een van de Escape Rooms spelen! Je zit een uur vast in een kamer vol met raadsels, verborgen mysteries en vergeten verhalen. Kun jij de aanwijzingen vinden, de verborgen waarheid onthullen en de kamer verlaten?

Tarzan en Jane
Tarzan en Jane

KinderRijck in Bilzen

En ook KinderRijck is een grote binnenspeeltuin België voor kinderen van 0 tot 14 jaar in de provincie Limburg. Dit is een indoor playground in Bilzen met de sfeer van ridders en jonkvrouwen, kastelen en draken.

 • Springkasteel
 • Klimvulkaan
 • Klimkooi voor kinderen tot 4 jaar.
 • De grootste indoor-klimkooi van België, 20×30 meter breed en 9 meter hoog en er zijn 7 kleurrijke glijbanen.

Naast speeltoestellen zijn er ook attracties. De droptower van KinderRijck heeft een 8 meter vrije val en voor velen is het de favoriete attractie. Er is telkens plaats voor 12 kinderen. Of ga klimmen op de klimmuur. Er zijn 3 verschillende klimzones met telkens een variatie aan voet- en handgrepen.

Leuk voor de oudere kinderen is het Touwenparcours, dit is een avonturenparcours hoog boven alle attracties. Iedereen krijgt natuurlijk een harnas aan en wie kleiner is dan 110 centimeter mag er niet in. Ook is er lasershoot, dit spel speelt zich af in een groot verduisterd doolhof. In het labyrint zorgen blacklights en lichteffecten voor de nodige sfeer en spanning. Elk spel duurt 15 minuten en wordt gespeeld met maximaal 20 spelers.

Leukste binnenspeeltuin België – Regio Antwerpen

Megaspeelstad

Een andere gave indoor speeltuin in België is Megaspeelstad, is een betaalbaar kinderpretpark en het ligt ten oosten van Antwerpen. Bij de inkom zijn alle attracties inbegrepen. Kinderen boven de 7 jaar mogen bepaalde toestellen zelfstandig bedienen, kinderen onder de 7 jaar hebben begeleiding nodig. Naast de enorme binnenspeeltuin kan je buiten Toverstad ontdekken, dit is een prachtige buitenspeeltuin met ruim zonneterras.

Je vindt in Megaspeelstad onder andere speelkooien per leeftijd, ballenbad, trampolinepark, discozaal, springkasteel, blokkenzone, playstationzone. Bij de grotere kinderen zijn de Disco Twister en de botsauto’s absolute favorieten. Verder zijn er attracties als een paardenmolen, crazy cans en een treintje.

Dan heb je daarnaast ook nog het buitengedeelte, dat is Toverstad. Er staan ook hier veel speelmogelijkheden. Zo is er een grote klimvulkaan, een airtrampoline, grote glijbanen, klautertoestellen, hindernissenparcours, trampolines. Daarnaast vind je er ook een aantal diertjes (geiten en kippen) een go-kartpiste en een ballshooter.

Speelstad Antwerpen indoor playground
Megaspeelstad

Den Deugniet

En ook Den Deugniet is een leuke binnenspeeltuin België in Ekeren, op zo’n 15 kilometer van Antwerpen. Het speelcomplex van Den Deugniet kan je in drie delen opsplitsen. Er is de afgebakende peutertuin voor dreumesen en peuters, de indoorattracties en de buitenspeeltuin. Een kleine opleg betaal je voor airhockey, quadauto’s, botsdiertjes. Dit is ook een grote binnenspeeltuin waar de kinderen uren kunnen ontdekken.

Voor peuters en kinderen van 1 jaar zijn er leuke hoekjes met speelplekken. Zo is er onder andere een mini-klauterzone, een bouwblokkenhoek en een ballenbad. Hier kunnen de kleintjes in alle rust van alles ontdekken en uitproberen.

Ben je met oudere kinderen, dan vind je in het binnengedeelte onder meer een klimvulkaan, springkasteel, trampolines en klauterzones nog meer leuke attracties. Zo is er onder andere:

 • monorail,
 • schommelmolen,
 • bandenglijbaan,
 • rodelglijbaan,
 • blacklightzone.

En buiten is er een leuke speeltuin voor de mooie dagen, met verschillende klimspeeltuigen, glijbanen en trampolines. En er is zelfs een fietsparcours voorzien.

indoorspeeltuin België antwerpen
Den Deugniet

Leukste binnenspeeltuin België

Kids Kingdom

De Kids Kingdom is een binnenspeeltuin in Rumbeke, West-Vlaanderen. Hier is een pamperzone voor kinderen tot 3 jaar, dit is een volwaardige speelhoek voor de jongere kinderen. Daarnaast is er een grote speelruimte voor kinderen vanaf 3 jaar. In deze funzone zijn er veel leuke speelmogelijkheden, met een rodelbaan met bochten, sluipparcours, educatief autoparcours, ballenbad met monkeydong, trampolines, 4 glijbanen met verschillende steilheid en klimvulkaan. Op het eerste verdiep vind je een bouwzone.

Funoase in Leuven

Bij de leuke stad Leuven kan je spelen in de leuke binnenspeeltuin Funoase, met een piratendecor. Deze binnenspeeltuin met 450 m² speelparadijs voor klein en groot heeft onder meer een indoor racecircuit met elektrische wagentjes, funhouse met ballenbad en springkussen, glijbanen, klim- en klautercombinaties en diverse kinderspeelautomaten. Verder is er een aparte speelzone voor de allerkleinsten en:

 • free-gaming zone
 • kiddie rides
 • air-hockey

Kids Adventure Deinze

Een andere leuke binnenspeeltuin België is Kids Adventure in Deinze. Jonge kinderen (1 – 5 jaar) zijn welkom in de vernieuwde en uitgebreide peuterhoek. Voor kinderen vanaf 5 of 6 jaar is er veel om te spelen: de speel- en klimkooien, klimmuur, super rollerbaan, sportkooi voetbalveld met kunstgras, kinderfietsjes en steps of spring in het ballenbad. De speeltuin bevindt zicht op het 1ste en 2de verdiep van de oude kinderwagenfabriek “Souplex”.

Kidstop

De Kidstop binnenspeeltuin is een indoor playground in de provincie Antwerpen. Er zijn speelmogelijkheden voor kinderen tussen de 2 en 14 jaar. Zij spelen onder meer op de trampolines, glijbanen, springkastelen, powertoren, funhouse, rollenbaan en multisportzone. Ook leuk is de minicarting.

speeltuin binnen Antwerpen
Kidstop

Binnenspeeltuin België in Limburg

De top 3 van deze lijst, met de grootste binnenspeeltuinen van het land, zijn allemaal speeltuinen in Limburg. Toch zijn er nog meer leuke playgrounds in deze provincie die absoluut in de lijst moeten staan. Komen ze!

Circus Bruul

Circus Bruul in Geel met een opppervlakte van ongeveer 2500 m², daarnaast Bowling Bruul en de buffetzaak Brochetterie Den Bruul. Er zijn indoor speeltoestellen, springkastelen, funhouse, videospelen, danspodium en een superslide! Voor de ouders is er gratis wifi, de lectuurhoek en gratis pool.

Beverland in Maaseik

Beverland is een nieuwe binnenspeeltuin in Maaseik, vlakbij de Nederlandse grens. Dit is een hele grote speeltuin met attracties, maar deze is wel nog in opbouw. Voor kinderen van 1, 2 en 3 jaar is er een aparte peuterzone. De mama en papa kunnen kortbij zitten. Voor oudere kinderen vanaf 4 jaar zijn er tal van attracties en speelmogelijkheden. Voor elke leeftijd zijn er aangepaste speeltoestellen en alles wordt geplaatst en onderhouden volgens strikte veiligheidsnormen.

Speelmijntje Genk

Speelmijntje Genk is een binnenspeeltuin van 1200 m² voor kinderen van 1 tot en met 13 jaar bij de stad Genk. De meters hoge klimkooi voorziet in attracties zoals glijbanen, rollerbaan, ballenbak, XXL blokken, Spider Tower, Jump trampolines en ballendouche. Voor de allerkleinsten t/m 4 jaar is er een grote speciale peuterzone.

Bijzondere binnenspeeltuin België

Daarnaast zijn er ook overdekte speeltuinen die zich misschien niet geheel laten omschrijven als een indoor speeltuin, maar wel overdekt en spelen aanbieden. Deze 3 binnenspeeltuinen wilden wij niet uitsluiten van de lijst, dus we benoemen ze nog even apart!

Plopsa

De Plopsa Indoor Hasselt is een overdekt pretpark met indoor speeltuin in Limburg voor peuters en kleuters. Hier zijn allerlei leuke attracties op kindermaat, uiteraard in het thema van Studio100. Stap in een politie- of brandweerauto en maak samen met je favoriete K3’tje een ritje op het K3-Verkeerspark. Of maak een rondje in de  K3-Zweefmolen. En de kinderen kunnen natuurlijk ook spelen, onder andere in de Maya-speeltuin.

Kleuterstad

De Kleuterstad Turnhout is een indoor speeltuin in België, vlakbij de Nederlandse grens, die zich richt op de jongste kinderen. Deze binnenspeeltuin is gesplitst in 2 delen. Een deel is bijna helemaal bevangen door een redelijk groot klimparadijs en springkasteel. Het tweede deel heeft ook een redelijk groot klimparadijs. Eronder van die fietsjes die zelf rijden als je er op gaat zitten, die in een klein verkeerspark rondrijden. Er is een speelhoek voorzien voor kindjes van 0 en 1 jaar, zodat de kleinere kindjes gescheiden worden van de iets drukkere kleuters.

Andere indoor speeltuinen en avonturenparken

Koezio

En Koezio is een indoor avonturenpark in Brussel. Dit is toegankelijk voor iedereen vanaf 1.40 m. Hier heb je een escape room, mega labyrinth en parcours met obstakels op 12 meter hoogte. Je hoeft niet de meest sportieve te zijn: hierbij gaat het erom dat je elkaar moeten helpen om het doel te bereiken.

Air World

Bij Air World, net ten zuiden van Antwerpen, kan je het gigantische Inflatable Park ontdekken! Test hier de verschillende glijbanen, race over de 65m lange obstakelbaan, spring van de basejumps en ontdek nog zoveel meer. Voor de kinderen tot en met 6 jaar is er een aparte zone vooraan het park. Deze speeltuin is bedoeld voor klimmen en klauteren, het doolhof ontdekken, van de glijbaan gaan recht in het ballenbad of balletjes wegschieten met het coole kanon!

Verder lezen na dit artikel over de leukste of grootste binnenspeeltuin België? Lees de tips voor indoor playgrounds over de grens in het overzicht voor Nederland en lees ook over de leukste dagjes weg in België!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Athene met kinderen | 11x Bezienswaardigheden & uitjes

Wat doe je in Athene met kinderen? Meerdere gastbloggers van Reistipsmetkids waren hier op...

Zomervakantie met gezin met de auto | 5 Bestemmingen

Waar ga je heen tijdens de zomervakantie met gezin met de auto? Wij gaan...

Reisbestemmingen met kinderen | 30x Favoriete Tips

Reisbestemmingen met kinderen: waar ga je dit jaar heen op vakantie? Op Reistipsmetkids.nl lees...

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

Categorieën