Den Deugniet – Review binnenspeeltuin bij Antwerpen

Hoe leuk is binnenspeeltuin Den Deugniet met kinderen? Gastbloggers Anke en Marilyn testten het met hun kinderen tijdense en dagje uit. Hier lees je hun indrukken van een dagje in deze binnenspeeltuin in de omgeving van de stad Antwerpen!

Kinderspeeltuin Den Deugniet is een grote binnen- en buitenspeeltuin in Ekeren. Dit ligt op zo’n 15 km van Antwerpen centrum. Het is dé place to be voor kinderen die zich een (half) dagje volledig willen laten gaan. Als (groot)ouder hoef je niet zoveel te doen. Alleen maar een leuk plekje opzoeken en je boek/tablet boven halen.

De gehanteerde prijzen zijn erg democratisch. Het toegangsgeld voor een dagje plezier bedraagt voor kinderen tussen 2 en 12 jaar 9 euro. Baby’s en volwassenen mogen gratis naar binnen. Net zoals bij andere speeltuinen heb je wel een aantal attracties waar je 1 of 2 euro moet bijbetalen.

Bezoek aan Den Deugniet met kinderen

Het speelcomplex van Den Deugniet kan je eigenlijk in drie delen opsplitsen. Dat zijn de afgebakende peutertuin, de indoorattracties en de buitenspeeltuin. Ieder gedeelte heeft zo zijn eigen pluspunten. Verder hebben ze ook een lekker uitgebreide menukaart om zo je energieke kids ten gepaste tijde van eten en drinken te voorzien. Heb je een voedselallergie of intolerantie dan wel even opletten. Men is niet zo goed op de hoogte van de mogelijkheden.

Den Deugniet met kinderen
Den Deugniet met kinderen

Afgebakende peutertuin in het binnengedeelte

In het binnengedeelte hebben ze voor de allerkleinsten een aantal afgebakende speelzones gemaakt. Zo is er onder andere een mini-klauterzone, een bouwblokkenhoek en een ballenbad. Hier kunnen de kleintjes in alle rust van alles ontdekken en uitproberen. De andere attracties van het binnengedeelte mogen ze ook betreden, maar dan wel best met begeleiding.

Den Deugniet met kinderen

Attracties in het binnengedeelte

In het binnengedeelte van Den Deugniet vind je naast de standaard speeltuigen zoals een klimvulkaan, springkasteel, trampolines en klauterzones nog veel meer leuke attracties. Zo is er onder andere:

  • monorail,
  • carrousel,
  • schommelmolen,
  • bandenglijbaan,
  • rodelglijbaan,
  • blacklightzone.

Al de bovenstaande attracties zijn inbegrepen in de toegangsprijs. Een kleine opleg betaal je voor airhockey, quadauto’s, botsdiertjes. Het binnengedeelte is erg groot en de kinderen vinden het geweldig om het allemaal te ontdekken en uit te proberen.

Den Deugniet met kinderen

Buitengedeelte

Den Deugniet heeft ook nog een groot outdoorgedeelte. Ideaal voor de kinderen die een frisse neus willen ophalen. Hier vind je ook heel wat klimspeeltuigen, glijbanen en trampolines. En er is zelfs een fietsparcours voorzien. Ideaal voor iets warmere dagen. Bij ons bezoek was het lichtjes aan het vriezen en dan zie je niet zo veel kinderen buiten spelen.

Den Deugniet met kinderen

Den Deugniet met kinderen: een aanrader?

Onze kinderen vinden kinderspeeltuin Den Deugniet geweldig. Door het grote aanbod van attracties kunnen de kinderen zich uren vermaken. Ze genieten daar met volle teugen van hun vrijheid. Als ouder kan je dit alleen maar toejuichen.

Klein minpuntje: na de middag wordt het er erg druk en rumoerig. Neem je hoofdtelefoon mee of zoek een rustig plekje op. Meer informatie over de prijzen en openingstijden vind je op hun website.

Verder lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.