15x Bree, Maaseik en Peer met kinderen

0

Vakantie of een daguitstap in Belgisch Limburg en ga je op pad naar Bocholt, Bree, Maaseik en/of Peer met kinderen? Wij delen de leukste kinderactiviteiten, restaurants en kindvriendelijke accommodaties in deze regio!

In deze blog delen we tips voor de regio Peer met kinderen: we geven tips voor leuke activiteiten. Mis je bepaalde activiteiten in het overzicht? Laat het ons weten, dan zetten we jouw tip erbij.

Peer met kinderen

#1 Peer heeft het oudste stadhuis van Limburg, dit komt uit de 17e eeuw. Leuk om te doen in Peer is om de kerktoren te beklimmen. Dit zijn 202 treden en dan kijk je uit over de omgeving vanaf 64 meter hoogte. ,

#2 Pieter Bruegel de Oude maakte meer dan 40 schilderijen. Wil je je kinderen kennis laten maken met deze schilder, dan ga je naar het Bruegelmuseum. In dit museum is er voor het gezin een familiezoektocht uitgezet te volgen. Deze route duurt ongeveer een uur en onderweg zijn er allerlei activiteiten te doen.

#3 Een actief uitje in Peer is de indoorskibaan Snow Valley. In deze hal zijn er in totaal vier skipistes. Twee ervan zijn oefenpistes, die zijn kort, en er zijn twee langere pistes.

Wandelen in Peer met kinderen

#1 Wil je wandelen, dan is de Breugelhoeve een leuke optie om heen te gaan. Met de folder die je haalt bij de hoeve is er een pad van 4 kilometer te lopen, het Boerenpad. Bij de hoeve is er een kinderboerderij en een speeltuin en in de zomermaanden kan je hier een maïsdoolhof in.

#2 Wandelen met de kids door het centrum van Peer met kinderen gaat met Juul en Mia’s historische route. Met de iPad volg je een route van 2,5 kilometer. Onderweg los je raadsels op en kom je het een en ander te weten over de geschiedenis.

#3 Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen en dit gebied ligt tussen Lommel en Peer in. Bij de Toeristische Onthaal koop je voor € 6,- vier zoektochten voor de kinderen. En dan loop je met de kids bijvoorbeeld de Schatzoektocht ‘De kleurrijke droom van Bostrol Bob’. Daarnaast zijn er allerlei korte en langere wandelingen in dit gebied, bekijk ze hier.

#4 Natuurgebied Resterheide is ook leuk om heen te gaan, er zijn hier twee wandelingen voor gezinnen. Het Reigerpad van 5 kilometer is een wandeling met allerlei speelse elementen. Daarnaast is er het kortere Lieveheersbeestjespad van 2,5 kilometer. Dit pad is geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

#5 De Abeekvallei ligt op de grens van Peer en Bocholt. Hier zijn meerdere wandelingen uitgezet, waarvan twee themawandelingen voor gezinnen. Dat zijn Spelen met Bruegel en het natuurleerpad.

Kindvriendelijke restaurants Peer

Waar kan je uit eten met de kids in Peer? Dit zijn enkele leuke opties:

  • Kaffa Espressobar voor koffie met taart!
  • IJsbar Vanille & co voor een ijsje of een wafel op een zonnig terras centraal op de Markt.
  • Het Seizoenshof heeft een kinderhoek en aangrenzend is er een speeltuin.

Maaseik met kinderen

Na de tips voor Peer met kinderen gaan we verder met de leukste tips voor Maaseik.

Zwemmen in de buitenlucht kan in de Wouterbron. Recreatiedomein de Wouterbron heeft een natuurbad met zuiver bronwater. Met een zandstrand en speel- en ligweide. De strandbar, zomerterras en buitenrestaurant zijn op mooie dagen geopend tot 21.00. Dit ligt in een natuurgebied met allerlei fiets- en wandelroutes.

Museum Maaseik bestaat uit drie schatkamers. Je ervaart hier, op een creatieve manier, de geschiedenis van het Maasland. Daarna mag je zelf aan de slag in de ontdekkingskamer. Vervolgens ga je naar de Sint-Catharinakerk en daarna mag je een kijkje nemen in de oudste privé-apotheek van België.

Nationaal Park Hoge Kempen grenst aan Maaseik. Via toegangspoort Bergerven kom je bij 8 wandelroutes, uitgestippeld tussen 2 en 15 km. Startplaats Kapel van de Weerstand is een goede plek om te beginnen.

Wil je ergens eten met de kinderen? Gasthof ’t Bakkemieske heeft een kinderspeelruimte. Je kan in de wintertuin en in de bloementuin zitten.

Bree met kinderen

Deze blog over Peer met kinderen en de omgeving vervolgen we met enkele tips voor wat je doet in Bree.

Het Vrijthof een gezellig plein in Bree, met een aantal terrasjes. Leuk voor de kinderen is hier de waterstraat met lage schuimkoppen. In het cirkelvormige deel van de fontein met zijn hogere waterstralen en daar spelen de kinderen graag in!

Het kasteelpark Itterdal bestaat uit moerassen, weilanden en loofbossen. Daarnaast zijn er waterpartijen en watermolens. In het aangrenzende gebied Pollismolen starten allerlei wandelingen. Het kasteelpark bezoek je om te wandelen maar voor de kinderen is de speeltuin met basketbalveld, een speelbos en de petanquebaan leuk. Voor eten en drinken kan je terecht bij Fietscafé Itterdal.

Sport- en speelpark Boneput bestaat uit sport- en speelelementen. Zo zijn hier allerlei speeltoestellen en er zijn toestellen om aan je conditie te werken.

Wil je zwemmen, dan zijn hier meerdere opties in Bree met kinderen. Zwembad de Sprink is een binnenzwembad. Bij Kempenheuvel is er een openluchtzwembad en een leuke speeltuin.

Daarnaast zijn er in Bree allerlei opties om te gaan wandelen, in diverse natuurgebieden. Bekijk de mogelijkheden hier!

Heb je zin in een ijsje, dan moet je bij De Potter zijn! Een andere zaak voor een lekker ijsje is Oma’s IJs. Voor pasta’s en pizza’s wil je bij Senz’altro zijn.

Overnachten in Peer met kinderen en omgeving

Wil je in dit gedeelte van Belgisch Limburg op vakantie, dan zijn onderstaande kindvriendelijke accommodaties aanraders!

Center Parcs Erperheide

Eerste tip om te overnachten in deze omgeving is in het vakantiepark Center Parcs Erperheide, een speelparadijs voor kinderen. Met natuurlijk subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo, met drie Glijbanen, wildwaterbaan en snorkelbad. Daarnaast is er de Indoor speelwereld BALUBA, een grote kinderboerderij en de mogelijkheid voor een Pony Vakantie.

Hotel De Watermolen

Hotel De Watermolen ligt in Bocholt. Dit sporthotel ligt op een 15 hectaren groot domein. Met allerlei mogelijkheden om te wandelen en om te fietsen op het grensoverschrijdend fietsroutenetwerk Kempen en Maasland. Met een binnenzwembad, binnenspeelplaats en spelletjes.

Roompot Vakantiepark Weerterbergen

Het Roompot Vakantiepark Weerterbergen ligt net over de grens, in Nederland. Dit is een familiepark met recreatiemeer en een zwemparadijs.

Een ander artikel over leuke uitjes in België lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.