Center Parcs De Vossemeren met kinderen | Recensie

Hoe leuk is Center Parcs De Vossemeren met kinderen? Dit vakantiepark ligt net over de grens onder de stad Eindhoven. Wij verbleven een weekend op dit kindvriendelijke vakantiepark met het gezin en ik deel mijn indrukken.

We waren in 2017 op uitnodiging in Center Parcs de Vossemeren, omdat de Action Factory werd geopend. Vrijdagavond begon ons weekend Center Parcs, maandagochtend vertrokken we.

Center Parcs De Vossemeren getest met kinderen

We vertrekken vrijdagmiddag van huis. Na een tussenstop in Eindhoven komen we rond half zeven in het park aan. Het park ligt bij de plaats Lommel, net over de grens onder Eindhoven. Bij de receptie verloopt het vlot, ik vul een registratieformulier in (kan je ook al thuis doen) en dan ontvang ik de sleutel. In het donker rijden wij naar het huisje, gelukkig is het huis makkelijk te vinden.

Action Factory

In het business center krijg ik, samen met andere bloggers, informatie te horen over het park en over de Action Factory. Het park is in 1987 geopend en heeft bijna 3500 bedden. Naast huisjes is er ook een hotel! Wist je trouwens dat Center Parcs het concept subtropisch zwemparadijs heeft bedacht? Na de presentatie lopen we naar de Action Factory. Dit is gaaf bedacht: een kinderwagen parkeerplaats bij de ingang. Je kan je kinderwagen zelfs met een slot vastmaken.

IMG_7903

De Action Factory van Center Parcs De Vossemeren is gemaakt in het gebouw waar eerst de sporthal was. Aan de achterkant van de hal zijn nu nog vier badmintonbanen, tafeltennistafels en een boogschietclub te vinden. De hal bestaat uit een minigolf met dertien interactieve holes in een piratenthema (dit thema is het terugkerende thema op het park), kids bowling, botsauto’s, auto’s voor de kleinsten, trampolines en pooltafels. Leuk detail is dat de hal ook kan worden omgebouwd in een zaal voor evenementen. Binnenkort wordt er een groot dancefeest georganiseerd voor 3000 mensen.

  • Minigolf, leuk ontworpen qua thema en met geluidseffecten. Door het weekend heen zijn wij veel in de hal te vinden en altijd zijn er mensen aan het spelen.
  • Auto, deze auto’s waren favoriet bij mijn dochter (3). Ze heeft eindeloos veel rondjes gereden.
  • Kids bowling
IMG_7920

Achterin de hal zijn de sportclubs. Er worden allerlei activiteiten aangeboden. Je kan onder andere via de Center Parcs app bekijken welke activiteiten worden aangeboden op welk moment. Baby zwemmen, aqua joggen, pony rijden, koekjes bakken, knutselen…het aanbod is eindeloos!

Center Parcs Vossemeren

Piratenfeest

Op zaterdagavond zijn we aanwezig bij een groot piratenfeest in de Discovery Bay. Overdag is dit een avontuurlijke plek voor de kinderen, in de avond nemen de piraten het strand en schip in beslag. Leuke break tijdens de vakantie!

De piraten dansen en zingen terwijl iedereen op zoek gaat naar zijn tafel. Mijn zoon (2) vindt het mooi, dochter (3,5) is erg onder de indruk. Ze luistert goed naar de piraten en gaat helemaal in de voorstelling op. Als we eten krijgen vraagt ze aan de piraat of het echt pirateneten is. Later moet ze even naar het toilet. Omdat ze bang is dat de piraten haar eten stelen, loopt ze naar de piraat om te vertellen dat ze haar eten met rust moeten laten.

Bovenin de discovery bay is een loopbrug. Voor zoon is het een lange zit met zijn twee jaar. We mogen het strand niet op maar over de loopbrug is niets gezegd. Ik trotseer mijn hoogtevrees en loop met zoon over de brug naar de overkant.

De Aqua Mundo

Aqua Mundo

Een van de redenen waarom ik naar een vakantiepark van Center Parcs ga is de Aqua Mundo! En ook bij De Vossemeren is er een groot subtropisch zwembad. Deze heeft onder meer 5 glijbanen, waaronder trechterglijbaan Monkey Splash en een wildwaterbaan. Voor kleine kinderen is er kinder-doebad met glijbanen en fonteintjes. Daarnaast is er onder meer een golfslagbad en lazy river.

Vernieuwde cottages

Andere activiteiten op het park

Op het vakantiepark is er veel te doen, onder andere:

  • 2 meren
  • Ligging naast de Lommelse Sahara
  • Natuurbelevingspad Nature Trail
  • Waterskiën, Flyboarden en Wakeboarden
  • Gametown
  • High Adventure Experience

Cottage Center Parcs De Vossemeren

Na de lunch lopen we terug naar ons huisje. In het volgende verslag zal ik meer van de cottage laten zien. Het huis is dichtbij de Market Dome maar met kleine kids is het een onderneming. Zeker als ze de hele middag hebben gespeeld, duurt het een tijd voordat we terug zijn. Daarom besluit ik een fiets te huren.

IMG_7977

De badkamer inclusief bad, hoe fijn. De laatste avond lag ik tot 01.15 in bad! Echt genieten, ik heb een heel boek uitgelezen in bad.

Review weekend Center Parcs De Vossemeren

Inmiddels is het al een aantal jaar geleden dat we bij dit vakantiepark in Lommel waren en herschrijf ik dit artikel. We hebben echt een goed verblijf gehad bij dit park. De huisjes waren wat verouderd, die worden inmiddels gerenoveerd. Verder zijn er veel activiteiten op het park, er is een groot zwembad, er zijn meren en veel speeltuintjes. Het is een ideale plek om er even tussenuit te gaan en om Belgisch Limburg te ontdekken, bijvoorbeeld met een uitstap naar Bosland.

Center Parcs Vossemeren

Het was voor ons een van de eerste keren op een vakantiepark met de kids. We hadden vooraf niet gedacht dat een break in een huisjespark zoveel rust en vrijheid kon geven, zeker nu met de kinderen. We reizen de wereld over maar in dit park voelt het echt als vakantie. Rust, natuur, blije kinderen en de stress van alledag zakt weg. We hebben genoten!

Ook naar de Vossemeren? Boek direct jouw verblijf!

IMG_8208

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Mykonos met kinderen – 7x Uitjes en Tips

Na jaren van dromen doen we het in de meivakantie van 2024 echt: we...

Tinos met kinderen | Tips voor de Cycladen

Het eiland Tinos is onderdeel van de Cycladen en je komt hier als je...

Zwarte Woud met kinderen | 17 Uitjes

Het Zwarte Woud is een prachtige regio in Zuid-Duitsland, tegen Frankrijk en Zwitserland aan....

Andros Griekenland Tips – Ook voor gezinnen

Tijdens de meivakantie 2024 gaan we eilandhoppen in Griekenland. Dit wilde ik al doen...

Hof van Saksen met kinderen – 2024 Review

Toen onze jongste 10 weken oud was waren wij een midweek bij het vakantiepark...

Wildlands met kinderen | Onze review + 2024 update!

Een dagje naar de dierentuin in Drenthe? Dierentuin Wildlands is dan waarschijnlijk de leukste...

Categorieën